Kirakhatnak emiatt az albérletből?
Figyelt kérdés
Egy barátommal ketten bérelünk egy házat. A tulaj célzottan nemdohányzó lakókat keresett. Én soha életemben nem dohányoztam, az utóbbi pár héten viszont a lakótársam elkezdett dohányozni. Csak kint a szabadban gyújt rá, viszont bent a házban is elég erősen terjeng miatta a cigiszag. Rengeteget szellőztetek, de egyrészt hideg van és hamar áthűl a lakás, másrészt hiába, mert amint hazajön a lakótársam, újra cigiszag lesz. Alapból is hányingerem van a cigiszagtól, de a nagyobb baj az, hogy a tulaj néha eljön körülnézni. Remélem, mostanában nem fog jönni a járvány miatt, de nagyon félek, hogy ha mégis eljön és megérzi a szagot, akkor kitesz. A lakótársammal már próbáltam beszélni, de nem érdekli, ő nem érzi, hogy bent büdös lenne.2020. ápr. 3. 09:53
1/20 anonim válasza:
Ha bérlőtársként vettétek ki, akkor igen, mindkettőtöket kirakhat, mert akkor az egyikőtökre vonatkozó felmondás érinti a másikat is.
Ha társbérlőként (pl. összeállt egyetemisták, ahol mindenki külön-külön a tulajtól bérel egy szobát), akkor nem rakhat ki téged, csak őt.
Szóval nem mindegy, hogy egy szerződésben vettétek ki a teljes házat ketten, vagy pedig egymástól függetlenül.
2/20 A kérdező kommentje:
Egy szerződésben. Nem gondoltam volna, hogy ilyen, előtte évekig laktunk együtt máshol és sose cigizett.
2020. ápr. 3. 10:02
3/20 anonim válasza:
Sürgősen megoldást kell találni a cigiproblémára, mert a cigiszag beeszi magát a falakba, hiába festenek, meszelnek, tapétáznak újra, akár tégláig is vissza kell bontani a falat, újra kell vakolni, hogy a cigiszag eltűnjön. Valószínűleg nem véletlenül adta ki a házat kifejezetten nemdohányzóknak a tulajdonos!
4/20 anonim válasza:
Azt nem betartani, hogy nem dohányzunk a nem dohányzónak kiadott házban nem csak szerződésszegés, hanem mérhetetlen bunkóság is. De hát a dohányosok már csak ilyenek.
5/20 anonim válasza:
4: még jó, hogy leírta, hogy nem bent dohányzik!!
Kizárt, hogy bent annyira lehessen érezni, vagy bármibe belemenjen, ha nem dohányzik bent. Valószínűleg te vagy nagyon érzékeny rá, és rajta érzed.
6/20 anonim válasza:
7/20 A kérdező kommentje:
A ruháin érzem nagyon erősen, és a nappaliban cigiszagú a kanapé is, ami nem a miénk, hanem a tulajé.
2020. ápr. 3. 10:30
8/20 anonim válasza:
Mondd meg neki, hogy te nem akarsz miatta repülni a lakásból. Esetleg próbálja ki az e-cigit.
9/20 anonim válasza:
Azt ugye tudod, hogy nem csak a kirakást kockáztatod, hanem itt komoly anyagi következménye is lehet annak, ha mindenbe beeszi magát a cigiszag.
10/20 A kérdező kommentje:
Nem én kockáztatom a kirakást. Én egyetlen ponton se szegtem meg a szerződést. A kárt sem én fogom megtéríteni, ezt már a lakótársammal is közöltem. Csak attól félek, hogy engem is kiraknak miatta. Nincs hová mennem, és nagyon nehéz albérletet találni. Most nem is nagyon lehet lakásokat nézni a járvány miatt.
2020. ápr. 3. 11:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!