SÜRGŐS! Kisgyerekkel kirakhatnak az albérletből?
llyenkor az van, hogy megnézed mi van a szerződésben. Ha van szerződés. Mert ugye van?
Kirakni sajnos nem tud, de szerintem kártérítésért simán perelhet, ha elmegy a vevője miattatok. De amúgy pocsék helyzet, voltam már így, csak gyerek nélkül.
Akkor még örülj,nekünk anno 15 nap volt a "felmodási iső"
Sztem teljes korrekt a tulaj részéről(részedről már kevésbé,hogy a gyerekekkel próbálsz "takarózni")
30 napon belül bárhol lehet albérletet találni.
A törvény védi a gyerekeseket ha nincs hová mennetek akkor nem rakhat ki az utcára, csak ha a szerződésben (van azért módok pl. egyik ismerősöd ilyen esetre vállalt benneteket stb.) kitértetek. Éppen ezért a mai világban szinte lehetetlen gyerekkel albérletet találni, mert rettegnek a főbérlők, hogy a nyakukon marad a család.
Egyébként ha ennyire pánikolsz miért nem kérsz ingyenes jogi segítséget vagy olvasol utána a törvényeknek, könyvtárakban ahol van információs rész ott is segítenek. Itt egyszerűbb kérdezni, de fele annyira se lesz szakszerű.
Amúgy ismered a mondást, hogy szegény ember nem válogathat? Neked most azt dobta a sors, hogy menni kell. Fogadj el egy kevésbé flancos, kicsit rosszabb albit 2 hónapra, az alatt bőven találsz neked tetsző albit.
A kauciót meg vissza kell kérni, ha nem adja perelni lehet a szerződés alapján.
Viszont jól gondold meg mit csinálsz, mert ha miattad elveszíti a vevőt, akkor a kárát (magyarul teljes vételárat) leverheti rajtad a bíróságon. Ez tuti, mert 2 éve rákérdeztünk ügyvédnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!