Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogy kell kivenni egy albérletet?

Hogy kell kivenni egy albérletet?

Figyelt kérdés

Az előző albérlet, amit kiakartam venni azért nem jött össze, mert a következő történt: megnéztem az albérletet egyik nap, másnap felhívtam őket, hogy rendben, szeretném kivenni, 3 nap múlva viszem a 2 havi kaukciót + 1 havi bérleti díjat. Erre a tulaj azt mondta, hogy foglalozzam le valamennyi pénzzel még ma, mert mi a garancia arra, hogy 3 nap múlva viszem a kaukciót, és nem gondolom meg magam. Én erre felkaptam a vizet, és inkább visszamondtam. A hangnemmel volt a gond, persze megértem az ő álláspontját is, viszont nem tolongtak azért az albérletért, még most is hirdeti... Én meg a munka miatt igazán értem rá.

Tegnap egy másik albérletet néztem meg, pár nap gondolkodási időt kértem, valószínű, hogy addig nem fogja más elvinni előlem.

Ha eldöntöttem, akkor felhívom, és mit mondjak neki? Adjak neki foglalót rögtön? Aki bérbeadja, közjegyzői okiratot akar, ott kerül sor a kaukció átadására is? Mert ugye mire találunk közjegyzőt, az idő. Addig foglaljam le, vagy hogy szokás, hogy korrekt?

Illetve azt mondta, hogy azt szeretné, ha a közjegyző költségét teljes egészében én állnám (30-40 ezer), ez rendben van?

Köszönöm.

2020. jún. 23. 21:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10.-es.

Egy adás vételi szerződést 10 perc alatt ír bárki.

A tulajdoni lap a biztos.

2020. jún. 24. 19:54
 12/15 anonim ***** válasza:
11: Ügyvédi ellenjegyzéssel, kamarai pecséttel? Ne viccelj!
2020. jún. 24. 20:44
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
.. és minden hivatal az adásvételi szerződést kéri. (!)
2020. jún. 24. 20:45
 14/15 anonim ***** válasza:
#12 Elég az amit le lehet kérni ügyfélkapun. Évente három darab ingyenesen lekérhető!
2020. jún. 24. 20:46
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy te mit akartál az adás-vételivel? Van, aki 30 éve vette az ingatlant, gondolod azóta nem lehet új gazdája? Ezért kell az aktuális földhivatali lap, ami ingyenes lekérhető!
2020. jún. 24. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!