Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kiket szoktak diszkriminálni...

Kiket szoktak diszkriminálni az albérlet keresésnél?

Figyelt kérdés
Mely társadalmi csoportokat diszkriminálják? Amit tudok: kisgyerekesek, házi kedvencesek, LGBT közösség. Van még más kategória? Persze ez csak egy elméleti kérdés, de érdekel, kiknek vannak a legnagyobb nehézségeik e téren.

2020. jún. 21. 12:54
1 2
 1/14 anonim válasza:
90%
Talán többször hirdetik úgy, hogy egyetemista lány jöhet, szóval a fiúkat/férfiakat. Vagy láttam olyat is hogy legyél 20-30 év között, akkor az idősebbeket. De inkább azok a jelentősebbek amiket felsoroltál.
2020. jún. 21. 13:12
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A nem idén barnultakat.
2020. jún. 21. 13:23
 3/14 anonim ***** válasza:
94%

Részemről a gyerekesek és a cigányok általában kizárva.

Gyerekesekkel nem mindig volt így, de 2x is keservesen megjártam, ezért így döntöttem.

Állatbarát vagyok, így felőlem nincs akadálya hoznia valakinek a kutyáját-macskáját, de ez esetben magasabb a kaució egy hónappal.

Senkinek nem foglalkozom a nemi hovatartozásával, nem firtatom, nem érdekel.

Egyedülálló, 30-as, értelmiségi férfiakat részesítem előnyben.

2020. jún. 21. 13:33
 4/14 A kérdező kommentje:

Közben utánanéztem, és hát kb. mindenki írt valamit, ami igaz lehet bárkire:

-Nőket (biztos szülni fog)

-Férfiakat (biztos trehány, és ribizliket visz fel a házba :D)

-Extrém kinézetűeket, pl. Punkokat, tetkósokat, piercingeseket.

-Cigányokat (én nem bőrszínhez kötném a dolgot, ha lenne ingatlanom, mert nem vagyok rasszista, hanem érettségihez)

-Számlát kérőket (egyértelmű)

-Dohányzókat, alkoholistákat, drogosokat

-Fiatalokat (biztos partyarc mind :D)

-nagy családosokat

-állástalanokat (ez is egyértelmű)

Szóval kb bárkit lehet ez alapján. ha tudtok még, írjatok bártan

2020. jún. 21. 14:25
 5/14 A kérdező kommentje:
Miért pont a férfiakat, utolsó? És miért a harmincasokat? Nem kötekedésből kérdem, csak a sztereotípia szerint pont ilyenkor akarnak gyereket, és pont férfiakat akarnak kevesebben, mert trehánynak gondolják őket. (a rendetlenség nem nem függő amúgy)
2020. jún. 21. 14:28
 6/14 anonim ***** válasza:
94%
Tévedés miszerint férfiakat akarnak legkevésbé. Én is csak dolgozó fiúknak, férfiaknak adom ki a lakásom, ők nem zaklatnak 5 percenként, ha valami kisebb dolgot kell megcsinálni az ingatlanban.
2020. jún. 21. 14:34
 7/14 anonim ***** válasza:
95%

3-as vagyok Kérdező

"-Cigányokat (én nem bőrszínhez kötném a dolgot, ha lenne ingatlanom, mert nem vagyok rasszista, hanem érettségihez)"

Ez nem bőrszínről szól Kérdező (nem minden cigány fekete!)de főleg nem rasszizmus, hanem MEGTAPASZTALÁS!

És hogy "Miért pont a férfiakat? És miért a harmincasokat?"

Mert 20 év alatt velük volt a legkevesebb probléma, mondhatnám semmi. 5-8 évekig éltek nálam, gond nélkül.

2020. jún. 21. 15:22
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Legfőképp anyagi és jogi oka van.

1. Aki nem fizetőképes, végtelenségig alkuszik, stb.

2. Többen akarnak beköltözni a lakásba, mint ahány főre az való. (Ez kb. az 1. ponttal azonos.)

3. Aki nem hajlandó közjegyzői kiköltöző nyilatkozatot és szerződést aláírni.

De ezek maguktól eltűnnek.

2020. jún. 21. 19:24
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én egyedülálló nőként, egy cicával kerestem üres albérletet. Azt hittem, lehetetlen lesz háziállattal, de amiket megnéztem személyesen, bármelyikbe mehettem volna, szóval, még válogathattam is. Volt olyan tulaj, aki úgy emlegetett, hogy a "cicás" hölgyet találja legmegfelelőbbnek, a többinél szimplán nem csináltak gondot belőle. Dohányzom, de olyanba költöztem, ahol az udvaron lehet, mert itt a másik lakó is dohányzik.
2020. jún. 22. 21:30
 10/14 A kérdező kommentje:

Értem, hetes, de, ha fehér az ember, akkor honnan tudod, hogy cigány? Ahogy kommunikál, vagy mi árulja el? Az én fejemben a barna bőr él, ezért nem is nagyon értem. :) A férfiakra ezek szerint nem volt igaz a sztereotípia, hogy igénytelenek, ezt jó látni. Bár, szerintem ez nem nemfüggő, egy értelmiségi nem él úgy, mint aki a gettóból jön.

8-as, köszi az új nézőpontokat, ezek nem is jutottak eszembe.

9-es. A cicánál ezek szerint nem félnek, hogy a körmét a bútoron fogja élezni/fenni/koptatni. (nem tudom, hogy melyik a helyes :D)

Én a saját cicáimon látom, hogy elég bútorrombolók. Hogy oldottad meg, hogy ne a kanapén végezze ezt a tevékenységet a cica?

2020. jún. 22. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!