Kiket szoktak diszkriminálni az albérlet keresésnél?
Részemről a gyerekesek és a cigányok általában kizárva.
Gyerekesekkel nem mindig volt így, de 2x is keservesen megjártam, ezért így döntöttem.
Állatbarát vagyok, így felőlem nincs akadálya hoznia valakinek a kutyáját-macskáját, de ez esetben magasabb a kaució egy hónappal.
Senkinek nem foglalkozom a nemi hovatartozásával, nem firtatom, nem érdekel.
Egyedülálló, 30-as, értelmiségi férfiakat részesítem előnyben.
Közben utánanéztem, és hát kb. mindenki írt valamit, ami igaz lehet bárkire:
-Nőket (biztos szülni fog)
-Férfiakat (biztos trehány, és ribizliket visz fel a házba :D)
-Extrém kinézetűeket, pl. Punkokat, tetkósokat, piercingeseket.
-Cigányokat (én nem bőrszínhez kötném a dolgot, ha lenne ingatlanom, mert nem vagyok rasszista, hanem érettségihez)
-Számlát kérőket (egyértelmű)
-Dohányzókat, alkoholistákat, drogosokat
-Fiatalokat (biztos partyarc mind :D)
-nagy családosokat
-állástalanokat (ez is egyértelmű)
Szóval kb bárkit lehet ez alapján. ha tudtok még, írjatok bártan
3-as vagyok Kérdező
"-Cigányokat (én nem bőrszínhez kötném a dolgot, ha lenne ingatlanom, mert nem vagyok rasszista, hanem érettségihez)"
Ez nem bőrszínről szól Kérdező (nem minden cigány fekete!)de főleg nem rasszizmus, hanem MEGTAPASZTALÁS!
És hogy "Miért pont a férfiakat? És miért a harmincasokat?"
Mert 20 év alatt velük volt a legkevesebb probléma, mondhatnám semmi. 5-8 évekig éltek nálam, gond nélkül.
Legfőképp anyagi és jogi oka van.
1. Aki nem fizetőképes, végtelenségig alkuszik, stb.
2. Többen akarnak beköltözni a lakásba, mint ahány főre az való. (Ez kb. az 1. ponttal azonos.)
3. Aki nem hajlandó közjegyzői kiköltöző nyilatkozatot és szerződést aláírni.
De ezek maguktól eltűnnek.
Értem, hetes, de, ha fehér az ember, akkor honnan tudod, hogy cigány? Ahogy kommunikál, vagy mi árulja el? Az én fejemben a barna bőr él, ezért nem is nagyon értem. :) A férfiakra ezek szerint nem volt igaz a sztereotípia, hogy igénytelenek, ezt jó látni. Bár, szerintem ez nem nemfüggő, egy értelmiségi nem él úgy, mint aki a gettóból jön.
8-as, köszi az új nézőpontokat, ezek nem is jutottak eszembe.
9-es. A cicánál ezek szerint nem félnek, hogy a körmét a bútoron fogja élezni/fenni/koptatni. (nem tudom, hogy melyik a helyes :D)
Én a saját cicáimon látom, hogy elég bútorrombolók. Hogy oldottad meg, hogy ne a kanapén végezze ezt a tevékenységet a cica?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!