Hol jobb az anyagi megélhetőség egy fiatal pár részére, albérletben? Szolnok vagy Debrecen felé?
Nem akarok beleszólni, mert már régen elkanyarodott a téma a címtől, de a 30-asnak elküldök egy linket, mert sablonokban gondolkodik, és álomvilágban él. (érdemes a kommenteket is elolvasni)
" Ég és Föld a kettő, vagyis Kelet Magyarország és a Dunántúl vagy Bp."
Édes Istenem, te ezen a földön élsz?
Én meg irigyellek (nem Kelet-Magyarországért, hanem magáért Debrecenért) - üdv: Szombathelyről
Azt azért látni kell, hogy ma Magyarországon nem a szociális szféra a nyerő - sehol az országban! (sajnos!)
Diploma és diploma közt is van különbség (szintén sajnos!) mert van piacképes és nem igazán piacképes diploma.
Csak hallomásból tudom, hogy sokan pl. azért mennek a Debreceni Egyetemre, mert vannak állásbörzék, és lehet tanulmányi szerződéseket kötni, ami nem csak munkát jelent, hanem - egyes esetekben - ösztöndíjat is.
Azt mondjuk látni kell, hogy egy országon belül a tendenciák azonosak, és pl. (szerintem) a szociális munkás sehol az országban nem tartozik a sikerfoglalkozások közé.
Ha logisztikai, informatikai, banki, és hasonló végzettsége lenne, már ezerszer elhelyezkedhetett volna (bárhol az országban!)
Egy távoli ismerősöm gyereke valami noname diplomával helyezkedett el a Debreceni Repülőtéren (nem tudom mit csinál), de három nyelven beszél, és nem kellett sokáig keresgélnie. A diplomát semmibe nem nézték, de a 3 beszélt nyelv az mindenhol nyerő.
Hello
Én most kapcsolódtam be.
Szociális szakma attól hogy nincs megfizetve még piacképes, minimum 30 ezer szakember hiányzik a szferabol. Az már más kérdés, hogy itt a kisebbség miatt a fiatalok messze elkerülik ezt az egész kocerajt... de az én családomban két ember is van, akik pálya elhagyók lettek, mert nem kaptak itt melót. Úgyhogy egyetértek sajna azokkal akik húznak innen el, nekem is ez a tervem csak nincs hozzá még tőkém..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!