Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hol jobb az anyagi megélhetősé...

Hol jobb az anyagi megélhetőség egy fiatal pár részére, albérletben? Szolnok vagy Debrecen felé?

Figyelt kérdés

2020. jún. 8. 22:06
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Nem akarok beleszólni, mert már régen elkanyarodott a téma a címtől, de a 30-asnak elküldök egy linket, mert sablonokban gondolkodik, és álomvilágban él. (érdemes a kommenteket is elolvasni)

[link]

" Ég és Föld a kettő, vagyis Kelet Magyarország és a Dunántúl vagy Bp."

Édes Istenem, te ezen a földön élsz?

Én meg irigyellek (nem Kelet-Magyarországért, hanem magáért Debrecenért) - üdv: Szombathelyről

2020. júl. 15. 09:49
 32/35 anonim ***** válasza:
74%
31-es válaszoló, az hogy Vas megyében ez van, ez csak rosszabb itt Bihar és Szabolcs megye vonzáskörzetében. Ti néztek híradásokat, olvastok újságot? Ha Debrecent levesszük (valóban fejlődésnek indult), akkor itt falvak vannak, RENGETEG a kisebbségi is. Nekem a barátnőm 8 hónapja nem talál diplomásként állást, falukra is beadta már és be se hívják pedig szociális munkás. Ezt rakd össze. Direkt azért végezte el, hogy ez mindig kelleni fog. Mikor behívták esetleg interjúra, több éves szakmai tapasztalatot kértek, illetve mivel pályakezdő, olyan magas lóról beszéltek neki az ott dolgozó asszonyok, "nehogymá'afiatalokmondjákmegnekünk", hogy megilletődve jött ki. Vírus helyzet is lehet az oka egyrészt, de itt az előttem szólóknak maximálisan igaza van. Vannak olyan munkák, hogy infó meg ehhez köthetőek, vagy takarító, szobalány, szerelő, mg-i szakemberek, ami ide az Alföldre kell. De ezekre jelentkezzenek a fiatalok?? Olyan állásokat néz már most, amihez vagy alapfokú végzettség (dajka) vagy középfokú végzettség (ped.asszisztens) kell, de még semmi visszajelzés nem jött egyetlen int.-ből sem!!!! És tegyük hozzá, hogy ezekből már DUNÁT LEHET REKESZTENI.
2020. júl. 15. 10:34
 33/35 anonim ***** válasza:

Azt azért látni kell, hogy ma Magyarországon nem a szociális szféra a nyerő - sehol az országban! (sajnos!)

Diploma és diploma közt is van különbség (szintén sajnos!) mert van piacképes és nem igazán piacképes diploma.

Csak hallomásból tudom, hogy sokan pl. azért mennek a Debreceni Egyetemre, mert vannak állásbörzék, és lehet tanulmányi szerződéseket kötni, ami nem csak munkát jelent, hanem - egyes esetekben - ösztöndíjat is.

Azt mondjuk látni kell, hogy egy országon belül a tendenciák azonosak, és pl. (szerintem) a szociális munkás sehol az országban nem tartozik a sikerfoglalkozások közé.

Ha logisztikai, informatikai, banki, és hasonló végzettsége lenne, már ezerszer elhelyezkedhetett volna (bárhol az országban!)

Egy távoli ismerősöm gyereke valami noname diplomával helyezkedett el a Debreceni Repülőtéren (nem tudom mit csinál), de három nyelven beszél, és nem kellett sokáig keresgélnie. A diplomát semmibe nem nézték, de a 3 beszélt nyelv az mindenhol nyerő.

2020. júl. 15. 13:27
 34/35 anonim ***** válasza:
Ja: és a kérdés valójában nem a Kelet - Nyugat közti (vélt vagy valós) különbségekről szól: Debrecen és Szolnok volt a téma, és ebből azért én is azt hiszem hogy Debrecen jön ki jobban. Akár országos összevetésben is.
2020. júl. 15. 13:32
 35/35 anonim ***** válasza:
68%

Hello

Én most kapcsolódtam be.

Szociális szakma attól hogy nincs megfizetve még piacképes, minimum 30 ezer szakember hiányzik a szferabol. Az már más kérdés, hogy itt a kisebbség miatt a fiatalok messze elkerülik ezt az egész kocerajt... de az én családomban két ember is van, akik pálya elhagyók lettek, mert nem kaptak itt melót. Úgyhogy egyetértek sajna azokkal akik húznak innen el, nekem is ez a tervem csak nincs hozzá még tőkém..

2020. júl. 15. 20:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!