Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hol jobb az anyagi megélhetősé...

Hol jobb az anyagi megélhetőség egy fiatal pár részére, albérletben? Szolnok vagy Debrecen felé?

Figyelt kérdés

2020. jún. 8. 22:06
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
32%
Őszintén nem értem, aki vissza akar menni a fővárosból Debrecenbe. Akkora hülyeség, hogy egy életre bánni fogja. Én Debrecenben élek és épp tervezzük, hogy felmegyünk a fővárosba dolgozni. Nekünk is van 2 ingatlanunk itt, mi se úgy terveztük, hogy munkanélküli diplomás emberek leszünk, de már azt kell tervezgetnünk, hogy eladunk itt mindent, hogy munkalehetőség miatt a fővárosban boldogulni tudjunk ...
2020. júl. 8. 09:47
 22/35 anonim ***** válasza:
70%

Pécsről költöztünk Debrecenbe - nekem nagyon jó, nejemnek is jó állásunk lett - mindketten diplomások vagyunk.

A gyerekeknek iskola simán elintézve.

Senkit sem ismertünk, mára elfogadtak és kialakult társaságunk van.

A pécsi lakásunk árát rendesen meg kellett fejelni, hogy Debrecenben egy normálisat tudjunk venni.

Mi nem bántuk meg a váltást, egyelőre nincs szándékunkban bárhova is menni (Magyarországon belül).

És hangsúlyozom: semmilyen ismerősünk nem volt, csak egy jó állásajánlatra egy visszajelzés, amit meg is nyertem.

Mindenkinek más a tapasztalata, és ez alapján a véleménye.

Mi meg Pécsre nem mennénk vissza.

2020. júl. 8. 13:12
 23/35 anonim ***** válasza:
82%

Egy éve Érdről költöztem ide.

Jó állásom van, és már van párom is.

Nagyon jó a troli közlekedés, sokat járok vele.

Máshol eddig én csak keskeny utcákat láttam egyirányúnak, itt meg 3-4 sávos utak vannak egyirányúsítva - ettől kitépem a hajam, mert még mindig nehezen tájékozódom.

Hamar megszoktam különben, és nem bántam meg.

És itt jövőt látok magamnak.

2020. júl. 11. 04:29
 24/35 anonim ***** válasza:
32%
Én azon a véleményen vagyok, hogy Kelet-Magyarországon inkább családos emberek érzik jól magukat, vagy aki megelégszik ezzel a vidéki élettel vagy azzal, hogy itt nem nagyon tud majd fejlődni. A fiatalok folyamatosan elvándorolnak, a szülők kénytelenek tőlük "megválni", albérletet fizetnek, hogy jobb lehetőségekhez jusson a gyerek. Velünk is így van. Az az igazság, hogy lehet ezt csűrni-csavarni, van aki elvan itt, ez az egyik tábor, de a nagyobb tábort az a csoport képezi, akik feketén-fehéren látják, hogy mi van itt Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár, Békés, Borsod megyében. Az egyik hozzászóló is említette, hogy próbálják marasztalni a munkaerőpiacra most kikerülő fiatalokat, de képtelenség. Tanulnak ők már a szüleik példájából, itt fele annyi fizetésért nagy vállalkozóknak gürizhetsz, kivéve nyilván ha állami int.-ben dolgozik vki.
2020. júl. 13. 11:26
 25/35 anonim ***** válasza:
55%

24. Nem fogok leállni vitatkozni, mert aki akar - és tud - az bizony bármilyen munkát talál Debrecenben (én csak erről tudok írni, mert ez a tapasztalatom!)

Annyi építkezés van a városban, hogy meg sem tudom számolni.

Olyan iparágak, amik a mai igényeknek (magas hozzáadott érték) megfelelnek.

Csak szólok: Pécset kivéve a nagy egyetemek mind Budapesten vagy Kelet-Magyarországon vannak... (Debrecenben több mint 30 ezren - mint egy kisváros!)

Nem tudom hogy tudod-e hogy mi az az SSC - gondolom hogy nem...

Olvasd el, aztán alkoss véleményt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..

Szerintem aki ma Debrecenből (esetleg Nyíregyházáról) "menekül", azért egyáltalán nem kár!

Az nem egy haldokló város, ahol a lakásárak eszementül törnek a magasba, ahol fenntartható egy működő nemzetközi repülőtér, (sehol máshol az országban!), ahova egy világcég euromilliárdokat fektet be, ahol logisztikai cégek építkeznek ezerrel, vagy ahova a következő magyar Nobel-díj kerülhet...

Én nem ismerem az egész Kelet-Magyarországot, de azt tudom, hogy ha valami pozitív (gazdasági) irány van az országban egyáltalán, a (vidéken) leginkább Debrecenben található.

2020. júl. 13. 14:58
 26/35 anonim ***** válasza:
75%

Kedves utolsó, ne nevettesd már ki magad... mondom ezt olyan debreceniként, aki szeret itt lakni és akinek szerencséje van, mert jó munkát talált.

De a valóság az, hogy pl. a Professionre felnézve összesen(!) nincs kétszáz meghirdetett álláshirdetés a 200 ezer fős városban, és ehhez még hozzájön plusz 100 ezer ember az agglomerációból, akik mind itt szeretnének dolgozni. És még ennek a hirdetésnek a fele is az IT Serviceshez tartozik, ami ötezredjére hirdeti meg ugyanazokat a helpdesk meg buiness melókat 3 műszakban 150 ezerért...

Tudom, nem itt van meghirdetve Debrecen összes álláslehetősége, de szerintem árulkodó, hogy még a legnagyobb portálon sincs összesen kétszáz lehetőség. Te hány melóra tudnál itt jelentkezni?

Az rendben, hogy Debrecen fejlődik, ezt mind elismerjük és azt is, hogy itt Kelet-Magyarországon ez az egyetlen pozitív gazdasági irány, de ennek az is a hátulütője, hogy boldog-boldogtalan ide igyekszik a környékről. És egész Hajdó-Bihar megyét nem tudja ellátni munkával ez az egy város. Pláne normális munkával.

Te meg úgy beszélsz, hogy nincs is tapasztalatod. Ismétlem: mi tavaly tértünk vissza Pestről, akkor kerestünk melót. Iszonyatosan nehéz volt, pedig nekem aztán van végzettségem, nyelvtudásom, tapasztalatom, de alig volt hely, ahova jelentkezzek és alig hívtak vissza valahonnan, ahova beadtam, pedig az érettségit igénylő munkától kezdve a 2 nyelvtudásos lehetőségekig mindent néztem. A végén összesen 2 helyre vettek volna fel, ebből az egyikre mentem és 200-nál többet nem akartak fizetni, hiába van több nyelvtudásom.

Látszik, hogy valós tapasztalat nélkül beszélsz.

2020. júl. 13. 15:23
 27/35 anonim ***** válasza:
42%

Előzőnek: a 22-es és a 25-ös vagyok, minden szavamat a saját tapasztalat támasztja alá!

Nem értem ezt a "nyekergést": menj el Pécsre, és nézd meg hogy ott hány állásajánlat van... (én nem a Profession segítségével találtam állást, azon nem is kerestem!)

Számunkra - onnan eljőve - itt egy más, pörgős, lüktető világ látszik! Hihetetlen és szokatlan ez a tempó.

A pécsi lakásunkat "megtoldva" tudtunk Debrecenben normális lakást venni, de ma már jóval többet ér, míg a testvéremék pécsi lakásának az ára inkább stagnál, vagy csak elenyésző mértékben növekszik.

A feleségemnek egészen simán találtunk állást, tehát a saját tapasztalataim alapján nem ok nélkül tartom ezt a várost kirívóan progresszívnak!

Mindenkinek más a tapasztalata, és ez alapján a véleménye.

Te jobban megszenvedtél azért, ami nekem egyből sikerült, ezért finnyogsz...

Természetesen nem vonom kétségbe az állításodat, csak fogd fel légyszíves, hogy másnak is van valós, tapasztalatok alapján kialakult véleménye.

2020. júl. 13. 17:14
 28/35 anonim ***** válasza:
82%
Pécs az valóban rosszabb mint Debrecen, ezt senki sem vonta kétségbe utolsó.
2020. júl. 13. 17:16
 29/35 anonim ***** válasza:

Tényleg nem akarok itt lelkesedni, mert nem a szülővárosom Debrecen, és nem volt egyszerű egy ismeretlen helyen az egész családnak újra kezdeni, de - némi szerencsével - sikerült.

Mielőtt ide jöttünk, szétnéztünk az egész országban - Győrtől Miskolcig, Nyíregyházától Szombathelyig, mert mindenképp változtatni akartunk.

Debrecen nem is igazán vetődött fel, mert nem igazán volt pozitív a PR-ja...

Aztán eljöttünk szétnézni, és egyértelművé vált hogy hol lesz az új otthonunk. És hatalmas szerencsével - egy cég karrier oldalán keresztül - igen jó állást kaptam; és ez döntött...

Ráadásul viszonylag gyakran kell utaznom, így a repülőtér egy plusz ajándék volt! Amíg Pécsről órákat kellett utazni ha valahova utazni kellett, addig itt egy taxi fél óra alatt a reptéren van. Ilyen nincs máshol az országban, holott Pécsett is van (csak nem működik) a reptér.

Teljesen megértelek, hogy Budapest után Debrecen nem a "lehetőségek fellegvára", de a magyar vidékhez viszonyítva - lassan - fényévekkel vezet. És sajnos, Debrecen csak a magyar szinten "nagy dobás", európai mértékkel azért még ez is elég karcsú...

2020. júl. 13. 20:49
 30/35 anonim ***** válasza:
29%
Kedves utolsó aki az összes védő beszédet írtad itt Debrecent illetően, neked ugy latom fogalmad nincs, hogy nem csak az IT van meg az építkezések meg ezek a multi cégek. Képzeld vannak kulturális intézmények is a világon, vannak művész emberek, léteznek egészségügyi szakemberek, mentálhigiénés szakemberek, pszichológusok, stb, nem csak az info létezik meg a technikai guruság hanem teljesen hétköznapi SZAKMÁK, AMIKRE ITT NINCS MEGHIRDETETT POZICIO. Hihetetlen amiket itt össze hordtál, örülsz hogy találtál munkát, te lennél a statisztikában az a néhány százalék aki elégedett. Ez nem változtat képzeld el azon a MÉRHETETLEN nagy munkanélküliségen, alacsony fizetésen, alulbecsültsègen, kizsákmányoláson ami itt megy. Nem tudom miért fényezed ennyire Kelet Magyarországot, mikor már leírták páran előttem, hogy Kelet MO-t jelenleg a felnövő generáció az első adandó alkalommal ott fogja hagyni, mert Bp-en azonnal kap JÓL FIZETŐ állást, fejlődési lehetőséget, nem kell nagy vállalkozóknak hajbókolni potom összegért, vagy elmenni fusi munkára a fő állás mellett még este hogy megèljen a csalad. Ég és Föld a kettő, vagyis Kelet Magyarország és a Dunántúl vagy Bp.
2020. júl. 13. 23:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!