Hol jobb az anyagi megélhetőség egy fiatal pár részére, albérletben? Szolnok vagy Debrecen felé?
Akik elmentek "szerencsét próbálni" Kelet-Magyarországról, azok nagy része iszonyúan meg lett vezetve. Az lakhatási támogatás csak adható, ráadásul az indulással szemben már meg is adóztatják, tehát az albérletben sok segítséget nem jelent.
A megélhetési költségek magasabbak valamivel, mert az osztrákoknál dolgozók kissé felverik az árakat, mert nekik "semmi sem drága".
Különben meg lenézik őket - és ez meglehetősen általános!
Egy ismerősömék Szombathelyre mentek, beígértek fű-fát nekik, aztán meg a 100 Ft-s albérletbe már csak 35 ezer amit megkapnak.
Akinek van egy kis rálátása a történésekre, az most Debrecen irányába orientálódik, mert igazi építkezés, fejlődés jelenleg ott van látványosan, és nem lepukkant gumigyárakat vagy hasonlókat építenek, hanem logisztikai cégek, az SSC-szektor, elektronikai gyártás, precíziós műszer-gyártás, gyógyszergyárak és hasonlók nőnek ki a földből.
Azért az nem véletlen, hogy Magyarországról két alkalommal is csak Debrecent nevezte meg első helyen a Financial Times, mint a befektetésekre leginkább érdemes várost - és a BMW még csak az építési fázisában van.
Nem véletlen, hogy Debrecenben "aranyáron" lehet lakást venni, és az agglomerációja is rengeteget drágult.
Amiket írtál, az lehet hogy igaz Miskolcra (sajnos!) de nem Nyíregyházára, és legkevésbé Debrecenre.
Ugyanakkor valaki írta egy helyen: mielőtt nagyon elájulnánk akár a Dunántúltól, akár Debrecentől, ez csak haza mértékkel mérve "nagyszerű" , európai, pláne Távol-keleti szinten ez egy nagy nudli!
Ha igazi fejlődést akarsz látni akkor Pozsony környékén nézz szét, aztán Budapest fényeit is (sokkal) halványabbnak fogod látni.
De kérlek mondd milyen csodás munkalehetőségek vannak itt a városban ahol elérhető a nettó 200 ezer 8 órában?
Mert azonnal jelentkezem
Nem tudom hogy milyen diplomád van, csak sejtéseim vannak a képességeidről, így nem én fogok neked állást keresni.
Én leírtam amit hallottam, láttam és tapasztaltam.
Van aki a más kárán tanul, és van aki a magáén.
A te döntésed...
Én sokat járok Nyíregyházára, nem éppen a szegénységet látom!
Nagyságban már szép csendesen Győrt is megközelítette, rendezett és tiszta város, szerintem gondozottabban néz ki, a buszok sokkal jobbak mint pl. Szombathelyen!
Ja: és Szolnokra is kell mennem néha - na az valóban felejtős!
Nekem nagyon nem jön be.
Kedves 10-es, csak aztan nehogy ide gyere Debrecenbe és nagyot koppanj...
Látszik, hogy nem élsz itt, különben tudnád, hogy igaza van annak, akivel vitatkozol. Itt elég nehéz melót találni, pláne ismerős nélkül, mert tenyleg az egész megye lakosságát ez a város szívja fel, 20-30 km-ről, meg Nyíregyházáról is ide járnak az emberek dolgozni.
Tudom, mert én itt élek. Tavaly, mikor visszaköltöztünk a férjemmel Pestről, alig volt munkalehetőség, amire jelentkezhettünk, pedig néztük a sima érettségis és a diplomás+nyelvtudásos verziót is. Most, mióta beütött a vírus, pláne nincs.
Nyíregyháza amúgy szép,tényleg talán a legtisztább a nagyvárosok között és legmagasabb a zöldterület aránya is,illetve sokat fejlödött az utóbbi idökben.
De iszonyatosan kevés a lehetőség, és azok is minimálbéres munkák. Diplomával jó eséllyel munkát sem lehet találni, több ismerösöm is ragaszkodott itt maradni(piacképes diplomák vagy 2-3 idegen nyelv felsöfokon) de 2 év munkanélküliség után felmentek Budapestre rögtön találtak munkát kezdö fizetés nettó 300 ezer...
Nyíregyen csak vállalkozónak jó lenni,olcsó böséges munkaerö akik lábat csókolnak egy bérminimumért. Kivülröl ezt nem látja Budapesti , de aki itt él azért van mert nem tudd menekülni vagy ismerösök ide kötik öket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!