Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A tulaj lenne a hibás vagy én?

A tulaj lenne a hibás vagy én?

Figyelt kérdés

Elromlott az elektromos kávéfőzőm és, amikor ideköltöztünk, bútorozott temészetesen a lakás, konyhai felszerelések étkészlet, vízforraló, kotyogós kávéfőző is volt.

Mivel a tulaj azt mondta, hogy mindent használhatunk, ezért most elővettem a kotyogó kávéfőzőt mivel a sajátom elromlott, de a kotyogós használt, hat éves. Amikor főzöm benne a kávét furcsán "pukkadozik".

Nagymamámnál régen háromszor robbant fel kotyogós kávéfőző.

Ez sem a legjobb. Arra gondoltam, hogy mivan, ha felrobban, összecsapja a falat, ki kell festeni.

Ha esetlegesen ilyen történne, akkor én lennék a hibás vagy a tulaj lenne a hibás, hogy ilyen nem a legjobb régi kotyogós kávéfőzőt biztosított számomra?

2020. máj. 30. 22:17
 1/10 A kérdező kommentje:
Mármint, ha "ilyen lenne", arra értem, hogy ha felrobbanna a kávéfőző, én lennék hibás vagy a tulaj?
2020. máj. 30. 22:19
 2/10 anonim válasza:
96%
Szerintem olcsóbb és egyszerűbb beszerezni egy saját kávéfőzőt amit ha majd költözöl tudsz is magaddal vinni😄 (Elektromosból a Szarvasi nagyon jó és nem vészes árban sem)
2020. máj. 30. 22:39
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

Majdnem 3000 forint egy új.

Biztos megéri ez a költség a kételyt és balhét.

2020. máj. 30. 22:44
 4/10 A kérdező kommentje:

Akkor már nem kotyogót, mert mind felrobbanhat, hanem másik elektromost.

Csak úgy voltam vele, ha lehet nem költök, használom azt, mert nekünk hozták ide, hátha nem lesz gond, mert most a járványben ezer forintot is megnézem hová teszek.

2020. máj. 30. 22:57
 5/10 anonim ***** válasza:
93%
Te lennél a hibás! Egyáltalán nem tartozik a kávéfőző biztosítása számodra a bútorozott, gépesített ingatlan fogalmába. Szóval, nem köteles neked kávéfőzőt használatra adni. Vegyél magadnak, vagy fizetted a festést ha összebarmolod vele a falat!
2020. máj. 30. 23:06
 6/10 anonim ***** válasza:
95%

"Amikor főzöm benne a kávét furcsán "pukkadozik"

Ugye tudod, hogy ezért hívják kotyogósnak?

Csak akkor robban, ha nagyon megtömöd, vagy ha tönkremegy a szelep.

2020. máj. 30. 23:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ősrégóta nincs bennük szelep már(vagy 40 éve), mert tilos. Akkor volt kotyogós, már csak a neve maradt rajta.

Ha a súlyzár letapad, akkor a baj.

Ma már csak puffog, ahogy a kávét köpködi.

Csodálkoznék, ha eredeti kotyogós volna.

Ha eredeti kotyogós, akkor üresen megrázva kopogna a súly benne.

Jelenleg felrobbanni akkor tud, ha erősen megtömöd, és túl apró, porszerű a kávé.

2020. máj. 31. 07:43
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Biztosítás lehet kötni albira is. 25-50 ezer egy évben a károk rendezésétől függően.
2020. máj. 31. 09:49
 9/10 anonim ***** válasza:
85%
Off: amíg hibást keresel és nem lehetőségeket a megoldásra, addig nagyon sok gondod lesz az életben, ami keserűvé fog tenni hosszútávon. Én magam bőrén tanultam meg. Neked mos felajánlom a másik utat az én tanulópénzemen keresztül.
2020. máj. 31. 09:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha föltette ezt a kérdést, akkor megoldást keres, nem hibást.
2020. jún. 4. 07:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!