Kizártam a lakásomból a nem fizető albérlőt,azt mondtam feljelent,mire számíthatok?
Csomagold össze a cuccait, írj neki egy üznetet, hogy X időben jelenjen meg, és leviszed neki a lift elé.
Ilyen a világban nincs, hogy 2 hónapig ingyen lakjon nálam valaki, és fogyasszon is egyszerre. + aki ilyenre vetemedik, azt már nem érdekli a lakás állapota sem. Én azt mondom jól tetted. feketén adtad ki neki? mert akkora pláne nyert ügyed van
Látom itt mindenki leírja a véleményét a helyzetről, csak épp a jogi oldalát nem emeli senki.
Te, mint tulajdonos, nem végezhetsz lakáskiürítést. Erre végrehajtó jogosult, miután bíróság határozatot hozott erről (vagy végrehajtási záradékkal ellátott okiratod van). Innentől kezdve abszolút illegális, amit csinálsz.
Ha kizársz valaki a birtokából, azzal birtokháborítást követsz el. A bérlő birtokvédelmet kérhet a jegyzőtől. De akár mehet és fel is törheti az általad illegálisan kicserélt zárat.
Ez még csak polgári jogi kérdés, de adott esetben magánlaksértést is megvalósíthatsz ezzel, ami már bűncselekmény.
Az, hogy a bérleti szerződést szívességi lakáshasználati szerződésnek színleltétek, nem javít a helyzeteden. A szívességi lakáshasználó is birtokon belülre kerül, és a kilakoltatását ugyanúgy csak a hivatalos úton teheted meg. Ellenben elmaradt bérleti díjat nem követelhetsz, hiszen nincs rá jogcímed.
"15.akkor lakjon ott ingyen 100 évig?"
Ezért kell közjegyzői okiratba foglalni a bérleti szerződést, az azonnal végrehajtható a kilakoltatás!
Ellenkező esetben vagy évekig pereskedhetsz, vagy féllegális megoldásokkal rakod ki!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!