Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kizártam a lakásomból a nem...

Kizártam a lakásomból a nem fizető albérlőt,azt mondtam feljelent,mire számíthatok?

Figyelt kérdés
2020. máj. 24. 10:35
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
85%
Gondolom sunnyog két hónapja. Én is kiraknám. Nálam hasonló a helyzet. Megbeszéltünk, hogy először fela lakber+rezsi, következő hónapban már sírt, hogy csak a rezsit fizetnék, mert fizetetlenre vette a cége, egy hete már dolgozik, tegnap este bulit tartott, bagó ötösével megy, valahogy az autójába is minden nap termelődik a benzin, két hét múlva jön a fizetésnap, ha legalább a tárgyhavi lakbért+rezsit nem fizeti ki pontosan nálam is repülnek.
2020. máj. 24. 13:07
 22/49 anonim ***** válasza:
82%

Csomagold össze a cuccait, írj neki egy üznetet, hogy X időben jelenjen meg, és leviszed neki a lift elé.

Ilyen a világban nincs, hogy 2 hónapig ingyen lakjon nálam valaki, és fogyasszon is egyszerre. + aki ilyenre vetemedik, azt már nem érdekli a lakás állapota sem. Én azt mondom jól tetted. feketén adtad ki neki? mert akkora pláne nyert ügyed van

2020. máj. 24. 13:07
 23/49 A kérdező kommentje:
22.Szívességi lakáshasználati szerződéssel
2020. máj. 24. 13:11
 24/49 anonim ***** válasza:
39%
Itt, a mi házunkban is vannak ilyen herék. Harminc+ évesen még albérletben laknak, de doboz cigi megvan/nap/fő. Meg kétmilliós kocsi, amit ha elad, fejenként még hozzáraknak egy-egy milliót, meg is lenne az önerő egy lakáshitelhez, a cigi árából meg a havi törlesztő. De ezek is olyan sötétek, hogy fel sem képesek ezt fogni, nyilván ezért laknak még ennyi idősen is bérleményben, én meg nem.
2020. máj. 24. 13:21
 25/49 anonim ***** válasza:
100%
23: Akkor is közjegyzői kiköltözési nyilatkozat kellett volna, és akkor most a végrehajtó tenné ki.
2020. máj. 24. 17:11
 26/49 anonim ***** válasza:
20%
Hát ezt benézted. Mivel kilakoltatási moratórium van, ezért akár börtönbe is kerülhetsz.
2020. máj. 24. 17:22
 27/49 anonim ***** válasza:
81%

Látom itt mindenki leírja a véleményét a helyzetről, csak épp a jogi oldalát nem emeli senki.

Te, mint tulajdonos, nem végezhetsz lakáskiürítést. Erre végrehajtó jogosult, miután bíróság határozatot hozott erről (vagy végrehajtási záradékkal ellátott okiratod van). Innentől kezdve abszolút illegális, amit csinálsz.

Ha kizársz valaki a birtokából, azzal birtokháborítást követsz el. A bérlő birtokvédelmet kérhet a jegyzőtől. De akár mehet és fel is törheti az általad illegálisan kicserélt zárat.

Ez még csak polgári jogi kérdés, de adott esetben magánlaksértést is megvalósíthatsz ezzel, ami már bűncselekmény.

Az, hogy a bérleti szerződést szívességi lakáshasználati szerződésnek színleltétek, nem javít a helyzeteden. A szívességi lakáshasználó is birtokon belülre kerül, és a kilakoltatását ugyanúgy csak a hivatalos úton teheted meg. Ellenben elmaradt bérleti díjat nem követelhetsz, hiszen nincs rá jogcímed.

2020. máj. 24. 17:28
 28/49 anonim ***** válasza:
77%
Szólnék egy héttel előtte, hogy a nyílázárókat fogom karbantartani. Leveszed a bejárati ajtót, pár ablakkal együtt bedobod a transzporterbe, elsuhansz, elég hamar átgondolja az életet.
2020. máj. 24. 17:45
 29/49 anonim ***** válasza:
71%
Szép világ ez, hogy a nem fizető bérlőt védi a törvény.. én is kivágnám. Nem érdemes alberlokkel szenvedni..
2020. máj. 24. 17:45
 30/49 qkker1 ***** válasza:
100%

"15.akkor lakjon ott ingyen 100 évig?"

Ezért kell közjegyzői okiratba foglalni a bérleti szerződést, az azonnal végrehajtható a kilakoltatás!

Ellenkező esetben vagy évekig pereskedhetsz, vagy féllegális megoldásokkal rakod ki!

2020. máj. 25. 19:13
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!