Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nekem van igazam, vagy a...

Nekem van igazam, vagy a bérlőmnek?

Figyelt kérdés

Március végén kiköltözött a szobájából egyik pillanatról a másikra a járvány miatt, így esély sem volt arra, hogy áprilisra találjunk helyette mást. Ezt ő is így látta, ezért az áprilisi bért megbeszéltük, hogy le lesz vonva a kauciójából, ami két havi díj.

A szerződésben viszont vállalta, hogy kötelessége találni maga helyett mást, és ez a járvány miatt most sajnos nem sikerült májusra sem. Így viszont én úgy gondolom, hogy jár nekem a májusi bérleti pénz is, tehát nem kap vissza kauciót.

Most azt mondta, hogy addig nem viszi el a kevés maradék cuccát és a kucslot sem hozza vissza, amíg át nem utalom neki az egyhavi pénzét.

2020. máj. 21. 15:37
A kérdező szavazást indított:
Nekem
Bérlőmnek
38 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Tehát a bérleti szerződésben az van, hogyha bármikor elköltözik akkor ugyanolyan feltételekkel kell találnia maga helyett valakit vagy bukja a foglalót?

Vagy arról van szó, hogy pl fix 1 éves szerződést kötött, aminél hogyha előbb költözik akkor csak abban az esetben kapja vissza a kauciót, ha talál maga helyett valakit.

Én alapfelállásban nem kérnék tőle még 1 havi bérleti díjat (ott sem lakik,) sőt szerintem már az áprilisi is túlzás volt, de a bérleti szerződésben foglaltaktól függően azért változhat a véleményem.

Privát vélemény: szerintem az ő talál valakit eleve nem jó felállás. Mivan, ha olyan embert talál akinek te nem adnád ki? (Pl roma nagycsaládot).

Én is bérbeadó vagyok.

2020. máj. 21. 16:04
 2/9 anonim ***** válasza:
foglalót = kauciót (bocs, elírtam)
2020. máj. 21. 16:04
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

Az is benne van a szerződésben, hogy ha te mondasz fel, akkor találnod kell neki egy másik lakást? Mert ha nem, akkor ez aránytalanság, tehát erre hivatkozva akár érvénytelenítheti a bíróság...

Az előző válaszoló jogos kérdéseket feszeget: Milyen típusú a szerződés, határozott vagy határozatlan idejű? Ha határozott, akkor megengedett a felmondás? Mennyi a felmondási idő? Mi alapján döntöttél úgy, hogy 2 havi bérleti díjnyi pénzt visszatartasz - a hasadra ütöttél, vagy ez szerződésbe volt foglalva?

2020. máj. 21. 16:18
 4/9 anonim ***** válasza:
56%

Te zsarolni próbálod a bérlődet.Nagyon meg tudna szívatni.

Valóban vihetne oda olyat,aki nem megbízható.Ő teljesítette ami a szerződésben van,és el kellene fogadnod .

2020. máj. 21. 17:33
 5/9 anonim ***** válasza:
81%
Én odavinném neked bérlőnek a legbüdösebb cigányt a legközelebbi falu végiből.
2020. máj. 21. 20:51
 6/9 xswerdy ***** válasza:
Az alap vitát rendezni kell a szerződés szerint. Mivel nem látom a szerződést, ebben nem foglalnék állást. Másfelől amíg ott van a cucca, meg a kulcsot nem adta vissza, addig igazából ő használja a lakást, nem tudod kiadni másnak. Ha tovább húzza, még a júniusi lakbér is esedékes lesz. (Persze ezt megint árnyalja, ha azt ígérte, hogy ha jön egy új bérlő, akkor azonnal csomagol, te meg kifejezetten megengedted neki, hogy maradjon nála kulcs, hiába megszűnt a szerződés).
2020. máj. 22. 12:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
aha... és ha egy év múlva talál, egy évig fizet? Te sem gondolhatod komolyan.
2020. máj. 22. 21:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez a szerződés az elmondás alapján a világ semelyik bíróságán nem állna meg. Ilyen nincs, hogy a bérlő KÖTELES maga helyett találni valakit. Mi a lósz..r köze van hozzá? Az teljesen jogos, hogy levontál egy havi lakbért, hisz szinte mindenhol 1 hónapos kiköltözési időt szoktak kérni. Azt, hogy te eddig b..sztál másik bérlőt találni, már nem az ő hibája.

Gondolom te is próbálod kitartani a csúcs közeli árakat, mint sok albérlet kiadó társunk. Hát ecsém, nem, nem fogod tudni most annyiért kiadni, mint tavaly novemberben, erre előbb-utóbb te is rájössz. Ha nem mozogsz a piaci árakkal, akkor koppansz.

2020. máj. 24. 11:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ebben a helyzetben nem tisztességes több pénzt kicsikarolni a bérlőből.

Végül nem lett semmi komolyabb probléma, de óriási pánikkeltés miatt rengetegen a kelletőnél drasztikusabb döntéseket hoztak, meg persze rengetegen elvesztették a munkahelyüket vagy legalább szünetelt a jövedelmük.

Így nem butaság emberibben elbírálni az ilyen helyzeteket.

Amúgy meg leírtad. A vészhelyzet miatt nem tudtatok találni új embert a helyére, nem az ő hibájából. Szóval én a helyedben vissza utalnám neki azt az 1 havi kaució részletet, amin összevesztetek.

2020. máj. 29. 23:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!