Kiadnám a lakásom, mire figyeljek?
Nyártól kiadnám a lakásom hosszútávon, nem vagyok benne gyakorlott. Tudnátok esetleg tippeket adni, hogy mire figyeljek, mit írjak bele mindenképpen a szerződésbe? Gondoltam rá, hogy kutyásnak adnám ki, talán ők nem vándorolnak annyit, persze, azt is kikötném a szerződésben, hogy minden kutya által okozott kár az albérlőt terheli. Van esetleg tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban, megszivatnám magam ezzel?
Mindenképpen kell közjegyző előtt hitelesíteni a szerződést?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Mindenképpen legyen közjegyző. Én anno mg ügyvédhez is elmentem aki megírta, hogy mi legyen a szerződésben ( nagyon sok mindenre kellett figyelni)
Nekem voltak kizáró okok, hogy kiknek nem adom ki.
Ez is bele volt írva a hirdetésbe, szerződésbe. Mondjuk ezt az angoloktól vettem át. Itt kint Angliában már a hirdetésnél is leírják kinek nem adják ki. Sok gondot leveszel magadról.
A szerződést nem kell hitelesíttetned, csak szabályos kéttanús szerződésnek kell lennie.
Ellenben, ahogy az 1-es is írta, a "Kiköltözési záradékot" - ami a létező legfontosabb dolog bérbeadásnál - csak közjegyzővel/ügyvéddel írathatod.
A kutyástól kérd, hogy kössön biztosítást a kutyára, így minden a kutya által okozott kárt meg tudsz téríttetni a bérlővel.
Azt nagyon nézd meg kinek adod ki. Én pl egyszer engedtem be egy jól szituáltnak hitt cigánygyereket a lakásomba, persze hogy már 2 hónap után nem fizetett....
Nyugodtan káderezd le a jelentkezőt, hol dolgozik, mi a szakmája, kikkel költözik. És ne engedj a 2 havi kaucióból, aki nem tudja kifizetni, annak likviditási gondjai vannak. 2 havi kaució általában még a lakás újrafestését sem fedezi, nemhogy az esetleges károkat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!