Igaz, hogy még a mostaniaknál is felére csökkenhetnek az
albérletárak Budapesten?
Figyelt kérdés
Beírtam, hogy 80 ezer forint alatt keresek kiadó albérletet (nem szobát!), hanem saját albérletet. Több mint 500 találat. Akad köztük teljesen felújított jó állapotú is.
De egyesek szerint még ennél is fog sokkal lejjebb menni, mert gazdasági világválság jön, a kutya sem akar Budapestre jönni, mindenki home office-ból dolgozik, külföldi belföldi turisták nincsenek.
Lehetséges, hogy egy 20nm-es garzon pár hónap múlva 40 ezer forint+rezsiért lesz kiadó?
Sajnálatos, hogy nincs saját lakásod és kénytelen vagy albérletben lakni. De ez nem a tulajdonosok hibája! Azt meg felejtsd el, hogy valaha is a bérlő fog diktálni. A bérlőnek van szüksége a lakhatásra, nem a tulajdonosnak. Nagyon kevés az olyan tulajdonos, aki kizárólag bérbeadásból él. Jellemzően van munkahelye és mellette adja ki a lakását. Vagyis nincs rászorulva a bérleti díjra, az csak mintegy talált pénz, jól jön. És igen, inkább nem adom ki a lakást, álljon üresen, de fillérekért nem fogok odaengedni bárkit. Megválogatom, ki költözhet be a lakásomba.
2020. máj. 2. 21:00
42/58 anonim válasza:
Üdvözletem. Én néha nézek ide, de mindig azt látom, hogy majd féláron lehet lakást bérelni, venni. Csak egy oldalon sem látom, hogy most -50 % az ár. Sőt olyan hirdetést látok, hogy lakást bérelnék ennyi + ennyi forintért. (És ez nem félár.) Akkor kérdem én a kérdezőtől, miért is kellene féláron adni. Legtöbb embernek ez csak üzlet, nem érzelmi alapon adja ki a lakását.
2020. máj. 2. 22:50
43/58 anonim válasza:
hat szerintem nem. Én a mult heten hosszabbitottam a bérlővel. 210 ezerert berli a 38 nmes lakasomat. Informatikus es szinte remegett mar elozo honapban is hogy ugye akkor hosszabbitunk nem is ertettem miert olyan surgos neki mert augusztusban jart volna le.Egy szoval nem emlitette hogy csokkentsunk.
A masik lakasom most lett kesz meg nem hirdettem meg meg kulfoldi diaknak akarom most is kiadni augusztus vegetol. Ez a 4 honap olyan hogy mivel en rakoltottem 3 milliot a nívós berendezesre nem fogok kiadni magyarnak olcsón.
Bar a hazban most is 200 korul mennek a garzon 250 a 1.5 szoba es van kereslet. Pedig most lett kész a ház es sok a kiadó lakás most.Nem lesz olcsóbb mert ha nem jön megfelelő bérlő megfelelő pénzért inkább nem adja majd ki az ember.
Jó befektetés akkor is ha csak siman bezarva áll.
Ami 210 ert van kiadva azt 17 millioert vettem 3 eve most 42 milliot er minimum.
2020. máj. 3. 12:19
44/58 xswerdy válasza:
38 nm-es lakás ér 42 milliót? Van persze olyan, de az 3 éve 17-ért már gyanúsan olcsó. Ha ez így van, nagyon szerencsésen nyúltál bele, azért ez az áremelkedés nem volt jellemző az elmúlt években sem. A következő éveket meg nem tudhatjuk. Lehet árcsökkenés is akár.
2020. máj. 3. 12:30
45/58 anonim válasza:
Pedig ennyi. Corvin sétány.2018 ban mar 1 million nm arak voltak ott fel evvel azelott meg 500 alatt ...
2020. máj. 3. 18:41
46/58 anonim válasza:
Én lakástulajdonos vagyok. Fogalmam sincs, hogy stagnálnak-e az árak majd, vagy mennek-e le, esetleg jövőre ugyanúgy fel. Van bérlőm 120.0000-ért még 1,5 évig kitart a szerződése. Az egyik válaszolóhoz hasonlóan én sem adnám egy bizonyos össze alatt ki a lakást, mivel adózom utána és újítom is időnként. Egy bizonyos szint alatt nekem is jobban megérné állampapírba vagy másba fektetni. Ezek a tervek 100.000 alá biztos nem megyek. Ha üresen áll, akkor még a rezsi is kevesebb, mint amennyit állagmegőrzésre szoktam évente fordítani.
2020. máj. 3. 20:02
47/58 anonim válasza:
Szerintem nem lehetséges, mert lassan visszatér az "élet", még ha lesz is második hullám, de előbb-utóbb rendeződik a helyzet, gondolom. Az albérletárak jó lenne, ha lejjebb mennének, megfizethetőbbek lennének, de hogy felére, az kicsit túlzás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!