Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Visszajár a kaukció?

Visszajár a kaukció?

Figyelt kérdés
Egyetemistaként béreltem egy szobát. A kormányrendelet miatt bezart az egyetem es aztan a munkahelyem is. Mindkét eset azutan tortent, hogy a lakbert plusz rezsit kifizettem. Ezutan haza kellett jonnom, mert se egyetem se munka. Ebben az esetben a főbérlőnek vissza kell adni a feleslegesen kifizetett lakbért+rezsit, illetve a kaukciót?
2020. ápr. 14. 17:58
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
A határozott idejű szerződést is fel lehet mondani, elméletileg a szerződésednek is tartalmaznia kéne ezt. Hivatalosan fel kell mondanod a bérleti szerződést, úgy tudom 30 napos határidővel. Tehát egy havi bérleti díjat még ki kell fizetned, és ha határozott idejű akkor nagy valószínűséggel a szerződésed tartalmaz egy a kaucióra vonatkozó kitételt bár ezt nem emlegetted. Azért olvasgasd át újra, lesz benne egy kitétel, a kaució nem jár vissza ha a bérlő a szerződés lejárta előtt felmondja a szerződést.
2020. ápr. 15. 09:44
 22/23 anonim ***** válasza:
0%

20: és ha azt vállalom, hogy lemondok az élethez való jogomról akkor szabadon megölhetsz, igaz? Kissé nézz körül a jogban és ne a levegőbe okoskodj: létezik jó erkölcs, méltányosság, jóhiszeműség elve, ezek mind jogi fogalmak, nem csak a leírt szöveg száraz betűje számít. Ha az egyik felet feltűnően hátrányos helyzetbe hozza a szerződés, hiába írta alá, az nem fog egy bíróság előtt megállni.

Amit te aláírtál kérdező, közel áll az uzsorához is.

2020. ápr. 15. 16:00
 23/23 anonim ***** válasza:
27%
22:ez butaság! Teljesen bevett dolog a hat. idejű szerződés, absz. Legális.
2020. ápr. 15. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!