Tényleg "bezuhantak" az albérletárak Budapesten?
Az elmúlt hetekben napi szinten böngészem a Jófogást, Ingatlan.com-ot, több albérletes FB csoportot és a Rentingot is, de nem úgy vettem észre, hogy sokkal olcsóbbak lennének az albérletek februárhoz képest.
Az igaz, hogy sok AirBnB-s lakást meghirdetnek olcsón egy pár hónapra, de a jó állapotú, gépesített és berendezett 40-50 nm2-es lakásokat hosszú távra ugyanúgy 130-150 ezerért adják ki.
Nekem van egy 3szobás lakásom, egy fiatal pár bérelte 150+ rezsiért, de most leléptek a vírus miatt, én spec örülök mint majom a farkának, nem volt pofám kidobni őket olyan aranyos párocdka volt, de már pár éve famtáziálok a gondolattal, hogy felújítom, okos otthonná alakítom, beleölök néhány milliót, aztan kiadom tripla ennyiért ugyan is marha jó helyen van.
Most legalább van rá lehetőség.
"aztan kiadom tripla ennyiért"
csak majd legyen kinek...
Nem csak, hogy évekig nem lesz vakcina, de olyat is olvastam, hogy a járvány után még NÉMETORSZÁGBAN is éhezés lehet. Hát még turizmus. Azt írták gazdasági források, hogy akik elképzelhetetlennek tartják, hogy Németországban éhezés legyen, azok nagyon meg fognak lepődni.
Tehát lehet itt makacskodni, és az airbnb-s turistákra várni, addig meg hagyni hogy üresen rohadjanak, csak a rezsit vigyék a befektetésre vett ingatlanok, de majd pár év és rezsi áron is ki fogja adni a tulaj, csak legyen kinek.
"- és most gondoljunk bele, 100ezer ember halt meg idáig a 7.6 milliárd ember közül- Ezaz, tegyük tönkre a gazdaságot."
Pontosan ezért max. fél éven belül fel kellesz oldani minden korlátozást, függetlenül attól, hogy lesz-e vakcina addig, mert a gazdaság összeomlásába sokkal több ember fog belehalni, mint a járványba. Ezt be kellesz látnia a kormányzatoknak.
"Szóval van egy árszint, ami alá nem fog lemenni bármekkorra válság és nagy reccs esetén sem, mert anyagilag nem éri meg akkor fenntartani a lakást."
És akkor mi lesz azzal a lakással? Eltűnik, a tulajnak meg ölébe hullik a bekerülési ár?
Nem, a lakás ott marad, a tulaj meg vagy eladja valakinek nyomott áron (az a valaki meg kiadja annyiért, amennyiért lehet), vagy pedig tudomásul veszi, hogy a piac most éppen kevesebbre árazza a kéglijét, mint amennyibe az neki van. Kevesebb bevételt kasszírozni egy lakásért vagy egyáltalán semmit nem kasszírozni, csak a költségeket fizetni nagyon nem mindegy.
18: Csempe, járólap, szaniterek, fuga, csaptelepek, vízvezetékek.
Pl. nálam 130 cm-es kád fér el, az 80 000-nél kezdődik és az még csak a kád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!