Hogy lehet megoldani a lakhatást egyetemistaként Budapesten a horribilis albérletárak mellett?
Jelentkeztem egyetemre és fel is vettek,Budapestre.
De nincs pénzem és otthonról sem tudnak támogatni,csak 1 kereső van a családban is,anya rokkantnyugdíjas.Kollégiumot nem valószínű,hogy adni fognak oda csak kevesen kerülnek be.A pontszámom nem lett túl magas éppen csak átcsusszantam,annyi lett a pontom amennyi a ponthatár lett,szóval nekem lett a legkevesebb tanulmányi pontom az egész egyetemen.
Albérletet sehogy sem tudnám kifizetni,szoval talán be se célszerű így iratkozni ha nem kapok kolit
A kérdésed nem politika kategória, de válaszolok rá.
Meg lehet oldani, csak nehezen és a szaktól is függ a dolog. Például 3-4-en közösen lakni egy lakásban máris ilyen kb. 40-50 ezerre jön ki fejenként a dolog, illetve lazább szakok mellett heti egy-két nap munkát lehet vállalni.
Ha ez nem opció, akkor iratkozzál be, halasszál két félévet és menj ki külföldre nyugatra dolgozni egy évre, ott havonta félre tudsz tenni legalább 200 ezeret még a legutolsó munkából is, amihez még nyelvtudás sem kell. Aztán mikor van kétmilliód egy számlán majd jövő ősszel visszajössz.
Hát a politika miatt ilyen magasak az albérletárak,szóval szerintem jogosan van itt
"De nincs pénzem és otthonról sem tudnak támogatni,csak 1 kereső van a családban is,anya rokkantnyugdíjas.Kollégiumot nem valószínű,hogy adni fognak oda csak kevesen kerülnek be"
Szerintem szociális alapon van, úgyhogy fogsz kapni.
Vagy lakhatási támogatást fogsz kapni.
Ha meg nem, anyagi indok is elég lehetne, hogy egy olyan egyetemre jelentkezz át, ami kisebb anyagi teherrel jár.
5 : A kollégiumért is kell fizetni! Nem is keveset. Hogyha nincs fedezet rá, akkor le kell mondani az egyetemről, vagy párórás egyetem jöhet csak szóba.
"erre rájön a rezsi+a kaja,BKV bérlet"
Ezt akkor is kell fizetni, ha otthon laksz...
Én csak azt nem értem, hogyha ilyen gyenge már induláskor is a tanulmányi eredményed, akkor ilyen anyagi feltételek mellett miért erőltetitek az egyetemet?
Megjegyzem egyetemet végezni, ha nem vagy kimagasló képességű ösztöndíjas, komoly anyagiakkal jár, a lakhatáson kívül is, ami nem az egyedülálló rokkantnyugdíjas anyád jövedelmére van kalibrálva.
Tehát neked mindenképpen el kell menned dolgozni, ami nem szokott jó hatással lenni a tanulmányi eredményekre.
Tanulj ki valami életképes szakmát, amihez nem kell bp-i albérlet és keresd utána gennyesre magad, ha jól választottál és tudsz tisztességgel dolgozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!