Ha lejár az ingatlan bérleti szerződés nekem kötelességem keresni a helyemre valakit?
Dehogy kotelezhet.
De azert olvasd at a szerzodest, nincs belefoglalva sunyi modon?
Elolvastam a szerződést, az van benne, hogy csereingatlanra nem vagyok jogosult, és ha megszűnik a szerződés el kell hagynom az ingatlant. A kaució fel van benne tüntetve, és az is, hogy 1 éves határozott időre lett kötve. A tulaj továbbá még azt is beleíratta, hogy amik nincsenek a szerződésben, azokra a Polgári törvénykönyvben foglaltak az irányadóak.
Persze ettől még nem gondolom, hogy egyszerű menet lesz. Megkérdeztem a korábbi lakótársam aki már kiköltözött, és ő is azt mondta, hogy nála is fenyegetőzött, hogy addig nem adja neki vissza a kauciót, amíg nincs új lakó és az nem fizet.
De ezt megteheti? Jogilag mit lehet ezzel tenni? Elméletileg a volt lakótársam jogásszal fenyegetőzött és akkor visszaadta neki a tulaj a pénzt. Tényleg eddig el kell majd mennem, hogy visszakapjam a kauciót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!