Milyen lehetosegek vannak?
- 2 havi kaució: kár esetén ebből meg tudd fizetni egy részét
- hivatalos szerződés, magyarán adózol az ingatlan után: kirakathatod a lakókat, ha az ingatlant nem rendeltetésszerűen használják vagy károsítják (hatóságokhoz kell fordulni)
- számlák az aktuális lakó nevére: a tartozás az ő nevére megy, ha esetlegesen felhalmozna valamit, nem a tiédre (nyugodtan szerződésbe lehet, sőt kell is foglalni, hogy a szerződés lejárta után köteles vagy visszaíratni azokat, így a lakónak is van jogi eszköze a te esetleges visszaélésed ellen)
az első jókat írt.
emberi oldalról azt tudom tanácsolni, h jól nézd meg kinek adod ki a lakást. lehetőleg max 2 embernek, gyerek, kutya, macska ne legyen, mert sok kárt tud tenni.
kaució minimum 2 hónap, amint elkezd sumákolni a bérlő, onnantól érdemes kezdeményezni a szerződés felbontását. határozatlan idejűt érdemes kötni, így jogilag sem támadható ha azt mondod neki hogy elsejétől lehet szedni a sátorfát.
a számlák a te címedre menjenek, amikor a lakbért mész beszedni, akkor mutasd meg neki a csekkeket, adja oda rá a pénzt, te pedig mész vele a postára.
eddig nem volt komolyabb gondom azon kívül hogy alaposan ki kellett ganézni a kecót a bérlők után. fizettek rendesen, komolyabb kárt nem csináltak. persze nem is adtam ki minden jöttmentnek a lakást.
Igen en is 2 honap kauciora gondoltam, igazabol egy jott-ment ki se tudja fizetni!Persze h nem adnam ki az elsonek.
Viszont sztem jobb ha a neven van a szamlak, vagy valakinek van ellenvetese?hallottam remtorteneteket h nem lehet kitenni oket stb...ha van normalis szerzodes akkor igen, igaz ez?
Nagyon nem jó, ha a te neveden vannak a számlák, akkora tartozást halmozhatnak fel, hogy a végén kikapcsolnák, az összeget meg rajtad fogják behajtani, és neked kell visszakapcsoltatni is.
Németországban, ahol élek teljesen alapvető, hogy a számla a lakó nevén van, hiszen ő a fogyasztó. Más szerződés nem is létezik.
szoval mit az utolso valaszolo mond es van benne racio h maganszerzodest kell kotni a szamlak a neveden mert utana azzal is jol meg tudnak ...es meg kell valogatni kinek adod ki...pl:kulfodoni nem igy megy,sokkal jobb kint mint otthon.
mennyit visz el a kozjegyzo?megeri vagy jobb ha magadnak csinalod?ja es hatarozatlan idore...kossz az infokat sokat segitettek
bizony, nem kell megvárni míg hatalmas tartozás gyűlik fel. a számlán mindig részletezve van, h van-e korábbról maradt tartozás, vagy nullás az egyenleged.
sosem iratnék más nevére mérőórát, mert ha lelép szó nélkül, akkor nagy macera a visszaíratás.
olyan színvonalon kell berendezni a lakást, hogy ha kárt is tesz, akkor se legyen olyan mértékű hogy a kaució ne fedezze.
érdemes kötni lakásbiztosítást is, mert ha pl. eláztatják az alsó szomszédot, akkor a benne lévő felelősségbiztosítás téríti a szomszédban keletkezett károkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!