Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tehetnék? Tegyek feljeéent...

Mit tehetnék? Tegyek feljeéentést vagy be kell nyelnem?

Figyelt kérdés

A lakásom 6 éve ki volt adva albérletbe, de most szükségem van rá, így március közepéig adtam határidőt a bérlőknek. A rezsit és az albérleti díjat minden hónap 20-ig szokták nekem átutali, ami ebben a hónapban nem történt meg. Próbáltam elérni őket telefonon, de nem veszik fel. Személyesen is voltam a lakásnál de nem nyitottak ajtót. Majd a szomszédtól tudtam meg, hogy elköltöztek és üzenik, hogy a kulcsok a postaládában vannak.

A lakásba bemenve, valóban lakatlan. A bútorok közül van, ami hiányzik, van ami tönkrement. A bérlő tartozik a januári bérleti díjjal, illetve a februári azon részével, amíg ott lakott. Illetve az ezidő alatt használt rezsivel.

Nem érem el telefonon, próbáltam facebookon is, bár tudtam, hogy esélytelen. Fogalmam sincs most hol laknak. Hogy tudok a pénzemhez jutni?

2020. febr. 26. 09:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
76%

Saját tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy ilyen esetben csak hivatalos jogszerű szerződéssel indíthatsz kártalanítási pert.

Cetlik a pénzekről meg kézzel írt bérleti szerződések nem játszanak.

Pár éve én is megjártam hasonló esettel, azóta csak ügyvéd vagy közjegyző által írt nyilatkozatot használok.

Egy próbát tehetsz, de sok reményt ne táplálj a dologba. Anno én is jó sok időt elbäsztam, aztán végül meguntam és hagytam a francba az egészet.

Tanulópénz.

2020. febr. 26. 11:31
 12/25 anonim ***** válasza:
0%
Örülj, hogy 6 évig rendesen fizettek. Mire megkapnád a kértérítést, többe fog kerülni a leves, mint a hús.
2020. febr. 26. 11:49
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

jó, azért könnyű ezt mondani, hogy 6 év alatt beszedte rajtuk, lógnak 1.5 havi lakbérrel, + mondjuk 200k rezsi, + lakásfelújítás horror áron megy manapság, bútorok úgyszintén.

Mennyi volt a lakbér az elmúlt 1-2 évben, illetve hol volt az ingataln?

2020. febr. 26. 12:31
 14/25 A kérdező kommentje:

140ezer Ft volt a bérleti díj. Tudom, hogy sok, de ők ezt vállalták. Sajnos ez lepapírozva nincs, szóban állapodtunk meg és fizették is rendesen. Rezsivel kb 90ezerrel tartoznak, plusz a februári fogyasztás. És mint megtudtam, a közös költség sincs rendezve december, január, február hónapra. (Ezt megegyezés szerint ők fizették, hogy nekem ne kelljen szaladgálnom. Ez is el van maradva összesen 36 ezer Ft.

Szóval ez így már 336 ezer Ft+a februári rezsi. 400ezer tuti lesz. És még a lakás felújítása, teljes tapétacsere, teljes padlószőnyegcsere. A bútorok pótlása.

Az nem szempont hogy eddig mennyit fizetett ki, hiszen azt a lakhatásért fizette, raadasul én sem rendelkezem azzal a pénzzel, mert elment a törlesztőjére annak a lakásnak, amiben most lakunk.

2020. febr. 26. 17:43
 15/25 anonim ***** válasza:
16%

"Sajnos ez lepapírozva nincs, szóban állapodtunk"

"Tegyek feljeéentést vagy be kell nyelnem?"

Szerintem ezek után már te is tudod a választ.

Majd legközelebb körültekintőbb leszel.

2020. febr. 26. 18:22
 16/25 xswerdy ***** válasza:
85%
de az elején azt írod, hogy szerződés volt két tanúval, most meg hogy nem? Vagy az időközben bekövetkezett bérleti díj emelések nem lettek lepapírozva? És attól félsz, hogy majd azt mondják, hogy már eddig is túl sokat fizettek, a szerződésben kevesebb van? Ezt nyilván nem fogja a bíróság elfogadni. De minimális költséggel elindíthatod a fizetési meghagyásos eljárást, jó eséllyel nem fognak ellentmondani, akkor pedig végrehajtható az összeg.
2020. febr. 26. 18:40
 17/25 anonim ***** válasza:
59%
Én FMH-t küldenék.
2020. febr. 27. 01:30
 18/25 anonim ***** válasza:
59%

De ehhez is kéne tartózkodási helyet ismerni. A személyijüket, lakcímkártyájukat lefénymásoltátok?

Illetve a szerződésben van ilyen adat?

2020. febr. 27. 01:34
 19/25 anonim ***** válasza:
75%

Én úgy értelmeztem, hogy annak idején a szülők kötöttek egy egy éves határozott idejű szerződést, ami letelt és ezzel a további határozatlan idejűvé vált, de újabb szerződést erre már nem kötöttek.

Igaz, hogy létezik olyan jogi fogalom, hogy szóbeli szerződés, csak ezt nehéz bizonyítani, viszont a "ráutaló magatartást" mint bizonyítékot elfogadja a bíróság.

És itt megvannak erre a tanúk, pl. a szomszéd, akinél az üzenetet hagyták, illetve nyilván vannak mások is, akik tudják bizonyítani az ott lakást, valamint a bankszámlakivonatok, ahol még szerepelnek az átutalások.

Szerintem ez nem vesztes ügy, én biztos belevágnék, mert ha ezek ezt következmények nélkül megtehetik, akkor a jövőben ez lesz náluk és másoknál is a rendszer és tényleg már emberek nem fognak kiadni lakásokat, csak milliós kauciókkal.

2020. febr. 27. 07:33
 20/25 anonim ***** válasza:
75%

Ezért merik megtenni az ilyenek, mert az emberek csak legyintenek, hogy "tanulópénz"!

Nem, nem tanulópénz!

Én egy ennél reménytelenebbnek tűnő ügyben is sikerrel jártam el. Nem kell hagyni, már csak nevelési célzattal sem!

2020. febr. 27. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!