Ti is megfigyeltétek hogy azok az emberek problémáznak a magas albérletárakon, akik nem akarnak 20 percnél többet utazni a munkába?
Szerintem ellentmondásos a kérdés! Akik bevállalnának napi 1+1óra utazást oda-vissza a munkahely miatt, azoknak mindegy lenne hogy magas -e az ár?
Én épp fordítva gondolkodnék: Ha napi 1+1 órát kellene utazni cserébe elvárnám, hogy olcsóbb legyen a szállás.
Amúgy a külső kerületek és az agglomeráció is elég drága most már. Nézd meg pl. Gödöllőtt, garzonok ott is 100 fölött vannak jócskán.
Összességében én azt mondanám, a magas albérletárak globális problémaként jelenik meg. Mindenkinek magas, az utazás időtartamától függetlenül.
De igazából ez minden másra is igaz. Drága a benzin, drága az utazás, drága az étel. Ki örül az 1800Ft-os karajnak? az 1600Ft-os sertéscombnak? az 1200Ft-os csirkének? a 2000+ Ft.os virslinek stb. ? Aztán lehet lesni az akciókat, mikor engednek el egy százast, hogy még nem is romlott...
Szóval minden drága, és drágul. Ehhez kell igazodni. Hiába nő a minimálbér is, ha lecsökkentik a napi munkaórát 6 vagy 7 órára... Ugyanazt a munkát kell megcsinálnod 6 órába amit korábban 8-ba. Fizetés havi szinten meg ugyanaz. Fejlődik a magyar gazdaság mi?! Az albérletárak meg már ideje amúgy is a külföldiekre vannak szabva. Bécsben és Budapesten kb. megegyeznek az albérletárak, azzal a különbséggel, hogy ott az átlagkereset kb. 3-szorosa az itteninek. Lehet lecsekkolni!
Lehet hogy 5-6 éve még lehetett ezzel jönni, hogy kint olcsóbbak a bérleti díjak, de én azt vettem észre, hogy már marginális a különbség.
Attól meg, hogy mondjuk """""belvárosban""""" vagy, még nem lesz 20 perc a munkába járás. Mondjuk most már lassan mindenki azt képzeli, hogy az ő lakása a belvárosban van, ha a kerületszám kisebb mint 15 :D
#12 vagyok,
Látom lepontozásokat kaptam, de választ valamiért nem. Pedig tényleg érdekelne, miért lenne olcsó a lakhatás az agglomerációban?
Körülnéztem, ez a legolcsóbb albérlet a nem is tudom, hány km-es körzeten belül felénk:
Esztergomból nem 20 perc beutazni. És ez a legolcsóbb. 130.000 + rezsi egy lyukért.
Ilyesmit bérel haverom hasonló áron Pesten, igaz elég tré környéken, de hát Egom se egy szivárványmennyország, és még pluszban lehet utazgatni.
Vagy kérdező, te mire gondolnál "olcsó" alatt?
Namost konkrét példa, mert most néztem albérletet: Nyugatinál 35 négyzetméteres 180 ezer/hó, 18. Kerben ugyanilyen (korú, méretű, felszereltségű 115 ezer/hó.
180 ezer > 115 ezer.
Én meg azt nem értem miért kételkedsz.
Kérdező, te hoztál két budapesti példát, amit összehasonlítasz, a konklúziód helyes (egyik drágább mint a másik), de nem értem, mi köze ennek az agglomerációhoz. Az én kérdésem arra vonatkozott, direkt azért fogalmaztam úgy, ahogy. :)
De gondolom sose fogok választ kapni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!