Cigányként nem tudok albérletbe menni?
Nem tudok albérletbe menni nagyon régóta. Kb 8 hónapja próbálkozom :((
4 éve dolgozok pincérként. A szüleimnél élek akik már nagyon nem akarnak engem. Szeretnék ha elmennék. Amúgy a rezsibe beszállok,de akkor is úgy gondolják ennyi idősen egyedül kellenne boldogulnom. Igazuk van. Viszont úgy érzem szinte lehetetlen a helyzetem.
Interneten/ Telefonon a kommunikáció zökkenőmentes mindig. Általában egy személyes találkozás követi ahol a részleteket átbeszéljük.
Nem akarom részletezni,de röviden egy pl
- Telefonban normálisak,kedvesek. Fontos,hogy azonnal jöjjön valaki aki beköltözhet stb. Személyes találkozás. Elutasítás,félrebeszélés, még 10000x másik ember is megnézi a lakást szóval nem tud semmi pontosat mondani..majd hív.
Hívtak? Nem! Hívtam én őket. Jött a kamu szöveg,hogy mégsem adják ki stb stb természetesen még hónapokkal később is fent volt a hirdetésük.
Személyesen volt aki azt mondta " ne haragudj,de romának nem merem kiadni" akkor sem ha dolgozik.
Volt olyan aki látványosan lenézett,undorodott tőlem.
Cigány vagyok,de nem vagyok ápolatlan. Nem öltözöm kihívóan stb. Normálisan beszélek,kultúrált vagyok. Érettségiztem aztán szakmát szereztem. A szüleim is dolgoznak. Édesapukám (ő magyar) rendőr az anyukám eladó (cigány.."sajnos" külsőre rá hasonlítok az az barna a bőröm) nem élünk putriban.
Konkrétan lehetetlenné teszik számomra azt,hogy albérletbe mehessek. :(( most is próbálkoztam. Elutasítottak. Itt mondjuk kerek perec szintén kimondták,hogy 1) fiatal vagyok (23) és nem igazán szeretik a fiatalokat + ne vegyem zokon,de a származásom miatt van bennük előítélet és a környezetük nem szereti a romákat. Nem bíznak bennük. Nem kívánnak drámát hallgatni mindennap stb. Hiába mondtam,hogy abszolút nem ez vagyok és egyedül lennék. Régóta próbálok albérletbe jutni és elmondtam,hogy dolgozom is. Süket fülekre találtam. :( Szerintem nem is hisznek nekem sokan.
Nem tudom mitcsináljak már. Most már más városokban is próbálkozom,de akkor munkahelyet is váltanom kell majd. :((
Első gondolatom vmiert nekem is az volt, hogy kamukerdes egy nemciganytol.
De ha esetleg meg is igaz. Külföld? Pl. Angliaban a kutyat nem erdekelne a szined, ott aztan van mindenfele es ők is alberletben laknak. Pincerkedni meg van lehetoseg ott is bőven.
Az albérletkezelő cég jó ötlet, ott egy közvetítővel vagy kapcsolatban, sokkal komolyabbak a szerződések, nem is nagyon van ilyen, hogy nem vagy szimpi jajj, ha a feltételeket tudod vállalni, nincs nagy gond. Ott sem biztos, hogy az első lakás bejön, ha pl a tulaj kikötötte, hogy csak magyarnak, de sokkal nagyobb az esély.
A másik, jelezd, hogy tudsz befogadó nyilatkozatot hozni, menjetek közjegyzőhöz stb, tehát hogy te vállalsz minden jogi hivatalos procedúrát (=tuti nem fogsz eltűnni). Ez is lehet jó pont.
Okés koszi az infokat.
A dramai tortenetekkel nem tudok mit kezdeni es kinek hany millio ftos kart okoztak. Oszinten le..rom. Az nem en voltam.
"A dramai tortenetekkel nem tudok mit kezdeni es kinek hany millio ftos kart okoztak. Oszinten le..rom."
Na látod, pont ilyennek láttak a tulajok is.
Úgy tűnik a hozzáállásod alapján, hogy jól döntöttek.
A volt főbérlőm mindig mondta, hogy a másik lakása üresen áll, szerezzek valakit, mert nem talál senkit, mert csak cigányok jelentkeznek, nekik meg nem adja ki.
Ott állt üresen 1 évig a lakás inkább.
Aztán kiadta amerikai diákoknak! örült hogy majd jól megszedi magát rajtuk.
jah... kiverték az üvegtéglából épült térelválasztó falat, az összes bútort úgy tönkretették, hogy mindent - még a konyhabútort is ki kellett cserélni, újrafesteni, vakolni, stb. 2,5 millát bukott a fehér amerikaiakon.
de a rasszizmus erősebb a pénznél is.
a külföldön dolgozó magyarok 99%-át szintén megvetik, lenézik a németek, angolok. nem olyan szép az élet mint ahogy állítják.
Forditsd meg, keress roma bérbeadókat!
Ott leszel előnybe!
https://www.youtube.com/watch?v=zlPOoxuoFNY&t=87s
https://www.youtube.com/watch?v=utrCgYhj0iQ
https://www.youtube.com/watch?v=IprDGNRoQww
Amíg ilyenek lesznek, addig ne csodálkozz hogy nem fogadnak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!