Egészségügyi okokra hivatkozva albérletből 1 éves szerződésnél ki lehet valahogy költözni? Van erre valami jogszabály?
Az egész lakás nagyon súlyosan penészedik (hiába szellőztetünk naponta, hiába vannak párátlanítóink) és nekem emiatt asztma jellegű tüneteim vannak, sokat köhögök, kapar a torkom. (Egy gyerekkori szobámban is a penész okozta ezeket a tüneteket).
A lakásból 1 éves szerződés miatt nem költözhetnénk ki, de én emiatt mindenképp ki akarok, viszont mivel nem tehetek erről és engem ilyen súlyos penészedésről nem is tájékoztattak, van valamilyen jogszabály arra, hogy én felmondhatom a bérleti szerződést emiatt, úgy hogy visszakapom a kaukciót?
200 ezer forintos kaukcióról van szó, így azt nem akarom veszni hagyni.
# 9
Miért lenne nála a bizonyítás terhe? A kaució (biztosíték) nem jár a tulajdonosnak, csak nála van letétben. Tehát a tulajdonosnak kell előadnia, miért nem fizeti vissza a szerződés megszűnése után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!