Költözes albérletből?!
A szerzödésben benne kellene lennie, hogy mennyi a felmondási idö, kivéve, ha megszabott idötartamra szólt a szerzödés.
A kaució meg alapból visszajár (mármint ha van valami papírod arról, hoyg egyáltalán adtál).
Mi van a szerződésben ha nincs benne semmi a felmondási időről, se a kaucióról??
Ha nincs benne egyetlen mondat se a felmondásról, akkor akkor mondasz fel és költözöl ki, amikor akarsz. A kaucióról ha nem kaptál mert nem kértél semmi papírt, akkor van rá esély, hogy nem kapod vissza. Elméletben vissza kell kapnod ha nincs tartozásod és nem okoztál semmi kárt.
A magyar jog úgy szól, hogy a szerződésben nem szereplő kérdések esetén az aktuális törvény a mérvadó.
A Lakástörvény, ha jól tudom egy hónapot ír elő, tehát ha januárban szólsz, akkor teljesen szabályos leszel.
Ha becsületes a bérbeadó, akkor a kauciót visszakapod, az úton levő számlák beérkezése és levonása után, ha nem okoztál kárt.
Ha határozott időre szól a szerződés, akkor mindegy, mikor költözöl ki, a szerződésben szereplő időtartam végéig bérled a lakást, függetlenül attól, hogy ott élsz-e vagy sem.
Szerintem az a legjobb, ha minél hamarabb szólsz a bérbeadónak, hogy nem szeretnéd meghosszabbítani a szerződést. Neki több ideje marad új bérlőt keresni, a korrektség pedig meghálálja magát a végső elszámolásnál (normális bérbeadót feltételezve).
A Ptk az irányadó.
Ha határozatlan idejű a szerződés, 60 nappal előtte szólj és a kaució visszajár, levonva belőle az okozott kárt.
Határozott időtartamra szól a szerződés.
Tehát kitöltöd pont az egy évet.
Minden rendben, megmondod, hogy az egy év leteltével elmész, és rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!