Albérletből másikba költözünk nagyobba mert egy nagyon piciben laktunk. A falak el kezdtek a télen penészedni ezért már nem is szárítottam bent a ruhákat. Költözés előtt kinek kell kifesteni? Nekem vagy a főbérlőnek?
Egy helyen össze csaptam olajjal a falat és picit levertem a festéket. Én nem akarok. A penészesedésről ők is tudnak.
Az előző lakók sokkal jobban penészesedtek...
én nagyon vigyáztam a fürdőszobában a csempe fuga közül fogkefével sikáltam ki. A falról még nem sikerült eltüntetni mert a festék is jön vele ...
Főbérlője válogatja. Én úgy tartom tisztességesnek, hogy a főbérlőnek kellene kimeszelnie, persze ha az van hogy lebontottátok a fél házat akkor az más. Penészedés az nálunk is volt a régiben, arról mi sem tehettünk. Azt mondta nem adja vissza a kauciót mert abból meszel ki. (60ezer ft-ról volt szó). Erre mi elhúztunk és nem fizettük ki az utolsó hónap rezsit.
Azért igenis fektessen bele a főbérlő is munkát is, pénzt is a lakásba és ne csak egy aranytojást tojó tyúk legyen neki! Újitassuk fel önköltségen azt amit ő kiad? Ha valamit tönkreteszünk az persze más, nade így.
Szóval szerintem ha normális a főbérlőtök, akkor tudja hogy a lakás rendeltetésszerű használatából kifolyólag is keletkezhet egy-kép apróbb hiba, és ezeket akkor ő javítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!