Ha albérletben vagyok, a tulaj bármikor bemehet a lakásba? Ugye nem fogja bántani az állataimat, ugye nem tehet ilyet?
Tisztázzuk.
A tulajdonos bármikor bemehet a lakásba, előre egyeztetett időpontban.
Önkényesen csakis akkor, ha nyilvánvaló vészhelyzet áll fenn.
Igaz, az ő tulajdona a lakás, ami ingatlannak számít. Viszont ami benne van, az ingóság, ami nem az ő tulajdona, vagy csak részben.
Ha a tulajdonos úgy megy be, hogy erről téged nem értesít, avagy nem nem vagy jelen, vagy valaki általad megbízott személy, akkor ez jogilag bűncselekmény az ő részéről.
Ha egy kis esze van, már csak azért sem megy be egyedül, mert akkor te pl mondhatod, hogy eltűnt ékszered, pénzed stb.
A ZÁRAT NEM LEHET LECSERÉLNI !
ILYEN EGYSZERŰ,- A SAJÁT LAKÁSODON AKÁR NAPONTA CSERÉLHETSZ, DE EGY BÉRLEMÉNYBEN NEM !
Vagy ha cserélsz, akkor csak a zár meghibásodása esetén lehet és azonnal köteles vagy egy garnitúrát a tulajdonos részére átadni, hiszen az az igatlan az ővé és te csak béreled !
Ezen felül, szerintem egyes esetekben természetesnek tűnik, ha fennáll a gyanú, hogy esetleg a lakást nem rendeltetés szerűen használják, kuplerájt mocskot csinálnak belőle és felteszem van az az eset, amikor a világ összes kauciójából nem lehet helyreállítani a károkat!
Normális viszonyok között természetes, hogy nem nyit rád, előre megbeszélt időpontban jön, de mégiscsak Ő A TULAJ ! Nem kellene összekeverni a viszonyokat, mert az ingatlant Ő VÁSÁROLTA MEG, az Ő tulajdona és te csak bérlő vagy.
Bocs, de nehogy már a nyúl vigye a puskát !
Tévedsz #14, a bérlőnek joga van ahhoz, hogy zárat cseréljen
Évi egyszer kell beengedje a tulajt
Köszönöm szépen ezt a kérdést!
Pont adok ki egy lakást, most azonnal beírtam a bérleti szerződésbe, hogy elfogadja a bérlő, hogy indokolt esetben bemehetek ellenőrizni mi van bent.
Furcsa jogszabályok vannak az tény.
16, tök mindegy, mit írsz bele, ha a jogszabály másként rendelkezik róla, akkor a szerződés azon pontja érvénytelen.
De ha figyelmesen olvastad a jogszabályt, pont azt írja, hogy indokolt esetben bemehet a tulaj, mert a bérlő KÖTELES biztosítani a bejutást. De a bérlő TUDTA NÉLKÜL NEM mehetsz be.
Szerintem végtelenül egyszerű az eset.
Ha van kiadó lakásom, megválogatom, hogy kit fogadok oda be.
Alapvetően olyan embert nem, aki nem kompromisszumkész és még a gyanújának sem szabad felmerülnie, hogy esetleg mintegy "önkényes lakásfoglaló", később nekem kelljen a SAJÁT LAKÁSOM visszaszerzése érdekében bíróságra járnom !
Normális körülmények között, szóba sem jöhet, hogy ne akkor menjek be a lakásomba, amikor akarok, DE tisztes körülmények közt ez nem képezheti vita tárgyát, viszont tiszteletben kell tartani mindenki magánszféráját.
Azonban nem lehet a tulaj a saját ajtajában portás, ki és beengedve a lakóit, lakóját, akiknek nem adott kulcsot.
18,
Közjegyzőnél kell kötni a szerződést és nem kell pereskedni
"Normális körülmények között, szóba sem jöhet, hogy ne akkor menjek be a lakásomba, amikor akarok"
Akkor ne add ki a lakásod. Vagy szerinted mégis a bérbeadás miről szól? Beszeded a jussod, mint egy földesúr, és ennyi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!