Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha albérletben vagyok, a...

Ha albérletben vagyok, a tulaj bármikor bemehet a lakásba? Ugye nem fogja bántani az állataimat, ugye nem tehet ilyet?

Figyelt kérdés
2019. okt. 29. 10:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
22%
cseréld le a zárat, jogod van hozzá!
2019. okt. 29. 16:15
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Tisztázzuk.

A tulajdonos bármikor bemehet a lakásba, előre egyeztetett időpontban.

Önkényesen csakis akkor, ha nyilvánvaló vészhelyzet áll fenn.

Igaz, az ő tulajdona a lakás, ami ingatlannak számít. Viszont ami benne van, az ingóság, ami nem az ő tulajdona, vagy csak részben.

Ha a tulajdonos úgy megy be, hogy erről téged nem értesít, avagy nem nem vagy jelen, vagy valaki általad megbízott személy, akkor ez jogilag bűncselekmény az ő részéről.

Ha egy kis esze van, már csak azért sem megy be egyedül, mert akkor te pl mondhatod, hogy eltűnt ékszered, pénzed stb.

2019. okt. 30. 01:00
 13/22 Kamikaze0521 válasza:
33%
Cserélj zárat! Max. Felfesziti az ajtód, de az bűn cselekmény!
2019. okt. 31. 05:39
 14/22 anonim ***** válasza:
20%

A ZÁRAT NEM LEHET LECSERÉLNI !

ILYEN EGYSZERŰ,- A SAJÁT LAKÁSODON AKÁR NAPONTA CSERÉLHETSZ, DE EGY BÉRLEMÉNYBEN NEM !

Vagy ha cserélsz, akkor csak a zár meghibásodása esetén lehet és azonnal köteles vagy egy garnitúrát a tulajdonos részére átadni, hiszen az az igatlan az ővé és te csak béreled !

Ezen felül, szerintem egyes esetekben természetesnek tűnik, ha fennáll a gyanú, hogy esetleg a lakást nem rendeltetés szerűen használják, kuplerájt mocskot csinálnak belőle és felteszem van az az eset, amikor a világ összes kauciójából nem lehet helyreállítani a károkat!

Normális viszonyok között természetes, hogy nem nyit rád, előre megbeszélt időpontban jön, de mégiscsak Ő A TULAJ ! Nem kellene összekeverni a viszonyokat, mert az ingatlant Ő VÁSÁROLTA MEG, az Ő tulajdona és te csak bérlő vagy.

Bocs, de nehogy már a nyúl vigye a puskát !

2019. nov. 1. 16:08
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Tévedsz #14, a bérlőnek joga van ahhoz, hogy zárat cseréljen

Évi egyszer kell beengedje a tulajt

[link]

2019. nov. 1. 16:29
 16/22 anonim válasza:
73%

Köszönöm szépen ezt a kérdést!

Pont adok ki egy lakást, most azonnal beírtam a bérleti szerződésbe, hogy elfogadja a bérlő, hogy indokolt esetben bemehetek ellenőrizni mi van bent.

Furcsa jogszabályok vannak az tény.

2019. nov. 2. 01:39
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

16, tök mindegy, mit írsz bele, ha a jogszabály másként rendelkezik róla, akkor a szerződés azon pontja érvénytelen.

De ha figyelmesen olvastad a jogszabályt, pont azt írja, hogy indokolt esetben bemehet a tulaj, mert a bérlő KÖTELES biztosítani a bejutást. De a bérlő TUDTA NÉLKÜL NEM mehetsz be.

2019. nov. 2. 09:26
 18/22 anonim ***** válasza:

Szerintem végtelenül egyszerű az eset.

Ha van kiadó lakásom, megválogatom, hogy kit fogadok oda be.

Alapvetően olyan embert nem, aki nem kompromisszumkész és még a gyanújának sem szabad felmerülnie, hogy esetleg mintegy "önkényes lakásfoglaló", később nekem kelljen a SAJÁT LAKÁSOM visszaszerzése érdekében bíróságra járnom !

Normális körülmények között, szóba sem jöhet, hogy ne akkor menjek be a lakásomba, amikor akarok, DE tisztes körülmények közt ez nem képezheti vita tárgyát, viszont tiszteletben kell tartani mindenki magánszféráját.

Azonban nem lehet a tulaj a saját ajtajában portás, ki és beengedve a lakóit, lakóját, akiknek nem adott kulcsot.

2019. nov. 6. 18:42
 19/22 anonim ***** válasza:
75%

18,

Közjegyzőnél kell kötni a szerződést és nem kell pereskedni

2019. nov. 6. 18:46
 20/22 anonim ***** válasza:
81%

"Normális körülmények között, szóba sem jöhet, hogy ne akkor menjek be a lakásomba, amikor akarok"

Akkor ne add ki a lakásod. Vagy szerinted mégis a bérbeadás miről szól? Beszeded a jussod, mint egy földesúr, és ennyi?

2019. nov. 6. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!