Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nem gondoljatok hogy alberletb...

Nem gondoljatok hogy alberletbe lakni penzkidobas?

Figyelt kérdés

Minden honapban kifizetsz egy valag penzt azert ami sosem lesz a tied. Az alberletre szant penzbol miert nem vesztek fel hitelt, es fizetitek annak a torlesztoreszletet?

Lehet hogy valamennyivel tobb, de az a sajat tulajdonod (lesz), es nem elszorod.

2019. okt. 24. 21:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%

Azért, mert az emberek nagy része nem hitelképes.

Minimálbéres bejelentésre nem nagyon kapsz semmit. Egyik munkatársamnak 20+ év munkaviszonya van, pár milliót is csak 10+ éves futamidőre kapott lakás felújításra. Másik munkatársamnak a szülei a "kezesek" mert egyedül nem kapná meg.

2019. okt. 25. 12:06
 12/15 anonim ***** válasza:

Sokan nem tudják félretenni az önerőre valót, vagy nem éri el a jövedelmük a hitelhez szükséges összeget. Pl családosoknál ez gyakori. Esetleg munkanélküliek, nem stabil a munkahelyük, nincsenek rendesen bejelentve, idősek a hitelhez, bar listások... nyilván szívesebben lakna mindenki sajátban de nem mindenkinek adatik meg.

Mi 8 év külföldi munka után veszünk most házat hitel nélkül. Nem palota, majd felújítjuk... de a hitelről lebeszélt a család. A tesóm 10 évig nyögött egy sz*r kis 7 milliós hitelt ami 2009-ben megduplázódott. Nem rizikózunk.

2019. okt. 25. 14:58
 13/15 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

A valaszadok nagy resze nem ertette meg a kerdesem lenyeget.

Nem ertunk egyet, de ez nem baj :)

2019. okt. 25. 16:41
 14/15 anonim ***** válasza:
87%

Egy parasztházban nőttem fel, aztán 23 evesen 2007 ben vettem is magamnak a faluban egy leharcolt kádárkockát 7millióért 10 ev hitelre.

Kezdetben nagy volt a lendület, de 2 -3 év alatt úgy megutáltam, hogy olyan nincs...

Mindenert te vagy a felelős, tél előtt rendbe rakatni a kéményeket, kimeszelni időnként a házat, hangyákkal hadakozni, egerek... A kert, nem csak egy kis veteményesből áll, hanem rengeteg fűnyírásból stb stb... Munka munka munka...

Nagynehezen letellett az a rohadt 10 év, abban a pillanatban meghírdettem a házat ár alatt, eladtam a fenébe, most a falumban élek egy hasonló kádátkockában albérletben.

Havi 40+rezsi, de állítom, így is kevesebbet költök rá, mintha a sajátom lenne, nincsenek várattlan költségek, nem az enyém a teljes felelősség... Szezonban a tulaj havonta egyszer lecsapattatja a füvet pár helyi részegessel, van egy kis konyhakertem, csak azzal kell foglalkoznom, ha engem kérdeztek, soha többet saját ház...

2019. okt. 25. 20:36
 15/15 anonim ***** válasza:
79%

Nem értem miért lenne pénzkidobás, vagy ha mégis az, akkor ezer más dolog is az az életben. Pénzkidobás a BKV bérlet, hiszen sosem lesz a tied a busz. Pénzkidobás a könyvtári belépő, hiszem sosem lesz a tiéd a könyv. Pénzkidobás a kondibérlet, hiszen sosem lesz a tiéd a konditerem. És még lehetne sorolni.

Fizetsz és cserébe használhatod a lakást, van hol laknod, nem csak elszórod a pénzt a semmire. Nyilván hosszútávon a saját ingatlan jobban megéri, bár sokak szerint ez sem egyértelmű, hiszen egy lakás/ház fenntartása is csak viszi a pénzt. Ugyanakkora a bérlésnek is megvannak a maga előnyei, kezdve azzal, hogy sokkal könnyebb a helyváltoztatás, nem kell a lakásfenntartással vacakolni, illetve olyan helyen lakhat az ember, ahol a büdös életben nem tudna saját ingatlant venni még hitelre sem, például nagyvárosok központjában.

Persze a nyugodt albérlői élethez az is kell, hogy megfelelően szabályozva legyenek a bérlés feltételei. Nyugati országokban ez meg is van, Magyarországon kevésbé. Magyarországon még megvan az a felfogás, hogy a tulaj kvázi szivességet tesz azzal, hogy beenged a fenséges tulajdonába lakni, és egyébként sokszor az albérlők csak vendégnek érzik magukat a saját lakásukban, mintha egy szállodában élnének. Máshol ez nem így van, például Németországban kb nem is találkozik a tulajdonossal a bérlő, mert mindent ügynökségek intéznek.

2019. okt. 25. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!