Lakást adok bérbe, hivatalosan. A szerződésben benne van, hogy nem jelenthetnek be mást, mégis ma szembesültem vele, hogy legalább 3 embert - barátaikat - bejelentettek. Mi károm származhat ebből? Van-e valakinek ilyen jellegű tapasztalata?
Bérleti szerződéssel nem kell a tulajdonos aláírása!
Mivel szerződést szegtek, kirakhatod őket, remélem közjegyzői okiratban van a szerződés, mert ha nem, akkor qrva sokáig húzhatják!
Életvitel szerűen ott is élnek, vagy csak állandó tartózkodási hely miatt jelentették be oda magukat?
Ha csak az állandó miatt és nem laknak ott, akkor én nem tennék semmit csak közölném, hogy innentől kezdve +30 ezret dobjon a havi bérleti díjra. Főleg hogy illegálisan a tudtodon kívül történt mindez.
Viszont ha bent is laknak, na akkor egyértelmű hogy hétfőn beadnám a felmondást és onnantól számítva 30 napin belül takarodhatnának el.
#12 vagyok, későn küldte el a válaszom, közben már látom leírtad miről van szó.
Ez esetben akkor marad az, hogy plusz pénzt kérni a bejelentett személyek után.
Tudnék mesélni a saját megtörtént esetem után, mikor kamu céget futtatott az egyik bérlőm az ingatlanom címén a társával aki oda volt bejelentve.
"Én sem értem, de a postás erre a címre hozza a leveleket."
Ebből még nem tudni, be vannak-e jelentve.
Te bementél a lakcímnyilvántartóba kikérni, kik vannak bejelentve és hogy ki jegyezte be őket?
az adott ügyintézőt fel kell jelenteni a rendőrségen, valamint a főnökét kihivatni és szólni neki erről.
11: "Bérleti szerződéssel nem kell a tulajdonos aláírása!"
Most már csak az a kérdés, honnan van a nevükre szóló bérleti szerződésük!
Az, hogy valakinek oda megy a levele az nem jelenti azt, hogy oda is van bejelentve. Megkülönböztetünk tartózkodási címet, ideiglenes lakcímet, ÉS LEVELEZÉSI CíMET amit gyakorlatilag bárhová lehet, maximum ha nincs hozzáférésed a helyhez soha nem jutsz hozzá a levélhez. ...........
Azért ezt illene tudni.
Jézusom...
Ez nem azt jelenti, hogy oda vannak bejelentkezve (ahhoz tényleg kell az aláírásod) hanem hogy ide kérte a levelezési címét.
Én is egy barátom albérletébe kaptam 2 évig a leveleimet, noha volt sajátom, mert a mi postaládánkból mindig kiloptad mindent. Attól függetlenül nem éltem ott, csak a barátom vette át az én leveleimet, ha nagy ritkán rendeltem valamit internetről és nem tudtam személyesen átvenni.
Ha mégis tartósan vagy ideiglenesen bejelentkeztek oda, akkor jogos a felháborodásod. De ha csak ezt adta meg levelezési címnek, akkor azért nem a világ vége jött el, csak pár levél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!