Lakihegyi É kérdése:
Lakást adok bérbe, hivatalosan. A szerződésben benne van, hogy nem jelenthetnek be mást, mégis ma szembesültem vele, hogy legalább 3 embert - barátaikat - bejelentettek. Mi károm származhat ebből? Van-e valakinek ilyen jellegű tapasztalata?
Figyelt kérdés
2019. okt. 4. 16:43
1/27 anonim válasza:
Így már ők is odaköltözhetnek, és nem tudsz ellene tenni.
2/27 anonim válasza:
Mivel nem tartottak be a szerzodest, hetfon az lenne az elso dolgom hogy megszabaduljak az ilyen berloktol.
3/27 anonim válasza:
Nem értem, a te aláírásod is kellett volna hozzá. Odahamisították vagy mi?
4/27 anonim válasza:
Hogy jelentették be? Kell hozzá az aláírásod
5/27 anonim válasza:
Nyilván nem tehették volna meg, a bejelentéshez a hozzájárulásod kell.
Ha ez nem volt meg, akkor hamisították.
Okirat hamisítás, és szerződésszegés.
Azonnal kibaccnám őket a lakásból.
Az okmányirodába pedig bemennék, és elkérném milyen papírral lettek bejelentve. Ha hamis az aláírás akkor az okmányiroda feljelentést tesz a rendőrségen.
6/27 A kérdező kommentje:
Én sem értem, de a postás erre a címre hozza a leveleket. A bérlőkkel még nem beszéltem, de a levélértesítést a levelesládában találtam. Nem költöztek ide, csak levelek jönnek a barátaik neveire.
2019. okt. 4. 17:12
7/27 anonim válasza:
Akkor mi lenne, ha beszélnél a bérlőkkel???
És megkérdeznéd az okmányirodában is???
8/27 anonim válasza:
Az, hogy levélcímként megadták, még nem jelenti, hogy be is jelentkeztek.
9/27 anonim válasza:
Csak, hogy tisztában legyél vele jogilag:
KIZÁRÓLAG a tulajdonos jelenthet be hivatalosan lakót a tulajdonában lévő ingatlanába.
Ha más teszi, az -mint már írták- okmányhamisítás és a rendőrségen kell feljelentést tenned.
Az okmányirodában tudják megmondani, hogy kik vannak bejelentkezve.
10/27 anonim válasza:
Igen, így valóban nem biztos, hogy bejelentették oda magukat. Például amíg egyetemista voltam, elég sok helyen laktam albérletben, mindig az aktuális volt beállítva, hgoy oda küldjék a levelet, hisz úgy is ott vagyok. A neten rendelt cuccokat is oda kértem. De attól sosem voltam oda bejelentve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!