Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Időben fizető albérlők esetén,...

OliviaMoore kérdése:

Időben fizető albérlők esetén, szerződéssel is olyan egyszerű a kirakás?

Figyelt kérdés

Rendesen fizető albérlőkről van szó. Mindig fizetnek időben.

2 hónapja bérelik a házat, viszont már több gondatlanságból eredő hiba is bekövetkezett a lakáson belül.

- Levert fal, amit ök javitanak

- Betört ablak, de ezt is ök javitják

- Leszakadt redőny, ezt is ők javítják

Nekem elegem lett ebből, hogy mióta itt vannak csak rongálnak.

Hogyan rakhatom ki őket?

Mennyivel előtte kell szólnom?

A szerződés 1 évre szólt. A kauciot igy nem vagyok köteles visszaadni, ugye?

2019. szept. 14. 22:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

A szerződésben nincs a felmondásról semmi? Fiz 1 év és meg sincs említve a felmondás? Az egy fura szerződés, magadat hibáztathatod hogy megnehezítetted a felmondását.

Egyezzetek meg közösen, hogy keressenek másik helyet és költözzenek amint találnak.

A kaució természetesen visszajár, miért ne járna? Azt írod mindent megjavítottak, akkor miért tartanád meg? A később érkező számlák (áram, fűtés, stb.) idejéig megtarthatod a kauciót, de amint minden számla megjött és kifizetted, akkor a kauciót vissza kell adnod.

2019. szept. 14. 22:47
 2/11 A kérdező kommentje:

Azt mondtam nekik ha hamarabb elmennek nem jár vissza a kaució, anyagi kár miatt.

Így sem tarthatom vissza?

2019. szept. 14. 23:13
 3/11 anonim ***** válasza:
25%
Mi van a szerződésben? Benne van, hogy károkozás esetén rendkívüli felmondás? Egyébként nem számít a szerződés, mert vagy hajlandó kimenni, vagy verőlegényekkel kell kidobni, tök mindegy, mi van leírva. A kaució visszaadása attól függ, hogy okoztak-e általad kifizetendő kárt, vagy nem.
2019. szept. 14. 23:43
 4/11 anonim ***** válasza:
83%
Magyarul nem csinálták semmit, de ki akarod rakni őket, s a jogosan visszajáró kauciót sem akarod bisszaadni. Te főbérlők gyöngye.
2019. szept. 15. 00:44
 5/11 anonim ***** válasza:
74%
Talán nem csak kiadni kéne a lakást, hanem néha felújítani is
2019. szept. 15. 00:45
 6/11 anonim ***** válasza:
24%

Bármilyen indokkal bonthatsz szerződést, sőt még indokot sem kell adnod. A felmondási idő alap esetben 30 nap szokott lenni.

Viszont (ha?) kötöttetek egy szerződést, az abban foglaltak szerint kell eljárni (ez vonatkozik a kaucióra is)

Én mielőtt kiadok egy lakást, lefényképezem a helységek/bútorok/berendezések állapotát, kinyomtatom és ügyvéd jelenlétében ledátumozzuk és közösen aláírjuk a bérlővel.

Nyilván ez némi többletköltség nekem, viszont ha állagromlást okoznak a lakásban és a berendezésben, nem tudják jogtalanul követelni a kauciót.

2019. szept. 15. 01:30
 7/11 anonim ***** válasza:
91%
Nem èrtem a problèmádat, ha nem csinálják meg normálisan, ne engedd a javítást, hívj szakit ès fizettesd ki. De ha mindent normálisan megcsinálnak nem jogos a felmondás. A kaució visszatartása meg pláne.
2019. szept. 15. 08:28
 8/11 anonim ***** válasza:
87%

Határozott idejű szerződést csak rendkívüli felmondással szakíthatsz meg, minden egyéb eset szerződésszegésnek minősül.

A kérdés az, hogy mire fogsz hivatkozni? Na, ehhez kell elővenned a szerződést és átolvasnod. Ugyanis önmagában a károkozás nem ok a rendkívüli felmondásra, hanem az, ha nem javítják ki. Ebben az esetben a javítás megtörténik, akkor nem történt szerződésszegés. Nyilvánvaló az is, hogy ha nem tudod kitenni őket, akkor a kauciót sem tudod benyelni.

Járható út max. az lehet, ha közös megegyezéssel mennek, ilyenkor pedig visszajár a kaució, ha minden kár maradéktalanul meg lett térítve.

Személyes véleményem, hogy valami bűzlik azért, mert számomra érthetetlen, hogyan lehet ennyi idő alatt ilyen jellegű kárt okozni. Vagy tényleg dúvadak, vagy esetleg végig kéne gondolni, hogy a ház valójában milyen állapotban van... (Mi két év alatt azért csináltunk "kárt", volt csőtörés, elromlott háztartási gépek, ázó konyhabútor... És ebből egyetlen egy dolog volt részben a mi felelősségünk, a többi egyszerűen az amortizáció és a "bérbeadás fillérb.szó módra" következménye volt.)

2019. szept. 15. 10:08
 9/11 anonim ***** válasza:
26%

Mondjuk alapból mi az hogy kirakás, FIZETŐ bérklőről beszélünk és nem állatokról.

De jobban másokkal sem fogsz járni. Sokan el vannak tájolva és úgy csinálnak, mintha a kiadott lakás nem is lakás lenne, csak tároló hely amit ne is használjon a bérlő nehogy baja legyen. Na meg mire fel tartanád meg a kauciót ha javítják a károkat?

2019. szept. 15. 21:05
 10/11 anonim ***** válasza:
29%
Felmondás annyi idő, amennyit a szerződésbe beleírtál. De minimum 30nap jár nekik. Amennyiben rendesen fizetik a bérleti díjat és a rezsit, a károkat helyrehozzák saját költségükön, akkor ha te mondasz fel, nincs mire hivatkoznod, hogy visszatartsd a kauciót. Egy éves határozott idejű bérleti szerződés esetén csak akkor nem járna vissza a kaució, ha a bérlő mond fel. Itt nem ez van. Mondjuk, én is 1 éves határozott idejű szerződést kötöttem a bérlőimmel, de ha előbb felmondanák, én emiatt nem tartanám vissza a kauciót. Egy másik bérbeadó.
2019. szept. 15. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!