Albérletet szeretnék kiadni, szerződéssel vagy nélküle?
Ahogy olvasgatom a kérdés-válaszokat sokan azt írják szerződés nélkül könnyebben kitehető a nem fizető bérlő, viszont sok más esetre a szerződés mutathat irányt.
De ha pl nem fizet, nem hajlandó kiköltözni, nem mehetek oda és dobhatom ki csak úgy, majd ha feljelent nem mondhatom, hogy azt sem tudom miről beszél, hiszen ott van a szerződés hogy az én lakásomban lakott.
Vagy mi van akkor, ha nem fizet (ezáltal a szerződés megszűnt) nem hajlandó kiköltözni, én meg pár jó kiállású cimborámmal mit sem téve megvárom, amíg meggondolja magát és kipakol? Erőszakhoz nyilván nem folyamodnék.
Jól látod, de nem teljesen. Ha a szomszédok igazolják, hogy életvitelszerűen ott tartozkodott , akkor szintén nehezen tudod kitenni.
Ha nem fizet, meg nem teheted ki. Sajnos ez a jog, törvény. Csak pereskedessel.
Viszont van megoldás. Közjegyző előtt kell szerződést írni, és akkor bíróság nélkül tudod kipaterolni, ha gond van. Ez neked költség, de megéri a biztonsag. Pontosan t ezen gondolkozom én is, mivel külföldre megyek, kiadom a lakásom, de csak közjegyzői szerződéssel, nem simaval. Aki nem megy ebbe bele , az eleve gyanús.
És lehet rosszabb is. Valaki a te lakasodba szül gyereket. Évekig jarhatsz bíróságra, ha nem akar távozni.
Közjegyzői szerződést írj, akkor bíróság nélkül ki tudod őket dobni ha gond van.
Köszönöm!
A közjegyzői díj mennyi lehet?
Ha valakinek kiadod a lakást, de nem papírozzátok le, akkor szóban szerződtetek. Ugyan a törvény előírja, hogy lakás bérleti szerződést írásban kell kötni, de ha ettől eltértetek, akkor sem rakhatod ki könnyebben a bérlőt.
Közjegyzői szerződésnél a bírósági szakaszt tudod megspórolni, de a végrehajtás is időigényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!