Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Gyerekekkel, családosként...

Gyerekekkel, családosként tényleg lehetetlen albérletet találni?

Figyelt kérdés

Felmondták a szerződésünket, költözni kell. Iskolakezdés előtt 2 nappal tudtuk meg, hó végéig van határidő.

Évközbeni iskolaváltás nélkül nem fogjuk megúszni, ez így már biztos, de még a 3 szobás lakásokat is úgy hirdetik, hogy max 2 főnek, vagy gyerek nélkül. Volt, ahol csak telefonba mondták, hogy gyerek nem...

Aki hasonló helyzetben keresett, mennyire volt nehéz a dolog? Mennyi idő alatt sikerült?

(Ahogy nézem, jelenleg kiadó lakások is alig vannak, nemhogy még megfelelő, de ebbe most bele se megyek...)

2019. szept. 7. 16:23
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Láttam ilyen hirdetéseket, 3 szobás lakások, házak, 2 fő kikötéssel. Érteni nem értem (még akkor sem, ha 3 felnőtt menne, vagy tizenéves gyerek, az, miért baj, és most nem is hazabeszélek, mert nekem a legnagyobb is mégcsak 10 éves, és a 2 kicsi tényleg kicsi, de nem jutott eszünkbe velük takarózni, hogy mi márpedig maradunk...)

A másik, amin nézek nagyot, mikor 2 szobás lakások kizárólag egyedülálló személyeknek kiadók...

2019. szept. 8. 08:43
 22/22 Coffelia válasza:
100%
Szerencse kérdése, de nekünk már kétszer is sikerült. Az elsőbe Budapesten beleszületett a fiunk három éve, bölcsész házaspár volt a lakás tulaja, én még be is jelentkeztem a szülés előtt. Pár hónapra rá kerestünk nagyobbat, egy hétvége alatt találtunk, többgyerekes, szintén értelmiségi házaspár tulajokkal. Nekik az volt a fontos, hogy mivel foglalkozunk, milyen emberek vagyunk, és mivel értelmesek vagyunk, és céltudatosak, ezért lehetett tárgyalni. Közjegyző hitelesítette a szerződésünkben, hogy ha már nem béreljük/fizetjük a lakást, akkor el kell hagynunk. Mindannyian bejelentkeztünk a lakásba, nekem a vállalkozásom is itt van. A tulaj a bérlet összegéért cserébe minden felújítást, ellenőrzést és javítást áll, hiszen nem csak azért fizetünk, hogy legyen egy fedél a fejünk felett, hanem azért is, hogy az karban legyen tartva. Egy korrekt tulajdonos így jár el, nem csak pénzt szed be. Azt gondolom, fellépés kérdése is, hogy a kisgyerekeseket komolyan vegyék, mert nem kell azért elnézést kérni még az attitűdünkkel se, hogy gyerekünk van, ez természetes dolog. Így meg lehet találni a hozzánk illő tulajdonost.
2019. szept. 11. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!