Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Gyerekekkel, családosként...

Gyerekekkel, családosként tényleg lehetetlen albérletet találni?

Figyelt kérdés

Felmondták a szerződésünket, költözni kell. Iskolakezdés előtt 2 nappal tudtuk meg, hó végéig van határidő.

Évközbeni iskolaváltás nélkül nem fogjuk megúszni, ez így már biztos, de még a 3 szobás lakásokat is úgy hirdetik, hogy max 2 főnek, vagy gyerek nélkül. Volt, ahol csak telefonba mondták, hogy gyerek nem...

Aki hasonló helyzetben keresett, mennyire volt nehéz a dolog? Mennyi idő alatt sikerült?

(Ahogy nézem, jelenleg kiadó lakások is alig vannak, nemhogy még megfelelő, de ebbe most bele se megyek...)

2019. szept. 7. 16:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem mindenhol lehet találni lakást, max. nehezebben, hisz rengetegen laknak alberletben. Mi is adtuk mar ki csaladnak a laksunkat kecskeméten, gondolom más is
2019. szept. 7. 18:10
 12/22 anonim ***** válasza:
78%

Nem lehetetlen, mi a 8 hónapos terhes feleségemmel kerestünk, sürgős volt, kettőt hívtunk fel, mindenhol szívesen láttak, az egyikbe be is költöztünk. Már telefonban mondtuk, hogy picit várunk.

Nem a legolcsóbb lakást kerestük, egy újépítésűben vagyunk, új butorokkal, tehát nem is az a helyzet, hogy valami lepukkant putrit sikerült találni.

Kitartást, sok sikert!

2019. szept. 7. 18:48
 13/22 A kérdező kommentje:
#12 megkérdezhetem, merrefelé sikerült?
2019. szept. 7. 19:44
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Nyíregyházán, egy lakóparkban. 90+rezsi, 50 m2 körül, 1 nappali amarikai konyhával és 2 kisszoba.
2019. szept. 7. 19:45
 15/22 A kérdező kommentje:
Az mondjuk jó ár/érték tényleg.
2019. szept. 7. 20:04
 16/22 anonim ***** válasza:
94%

Hát, nyíregyhez képest szerintem nem olcsó. Bp közeli árakat tekintve tényleg klassz, de ha megnézed a környéken az átlagfizetéseket, akkor kicsit indokolatlan. Bár Pesten is.

Mondjuk ugyan ennyiért lepukkant nagyibútoros paneleket láttunk, ahhoz képest itt kertész által gondozott parkosított pihenőkert van, tehát azért tényleg jól jártunk. De néhány éve még 40-50 ezer forintok voltak itt a kiadó lakások.

2019. szept. 7. 20:10
 17/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ott mennyiért vannak amúgy, sem hogy a fizetések mennyi, csak abból indultam ki, hogy ország szinten néztem lakásokat, még Nyíregyháza, Szeged, Pécs és Debrecen voltak, ahol valamivel olcsóbbak voltak az árak a többihez képest, ehhez tudtam csak viszonyítani. Bár ennyire messzire nem mernék már menni (Bp-hez képest értem, mert mindenkim ott él, mi most Pest megyében még), azért is ejtettük ezeket. Ma szintén hívtam egy 3 szobást, aki azt mondta, a szomszédok nem engedik a 3 gyereket.... 🥴
2019. szept. 7. 21:00
 18/22 anonim ***** válasza:
10%

Mondjuk ez elég szemétség, hogy új iskolába iratnátok a gyerekeket. Miért nem próbáltok ott keresni, ahol eddig laktatok?

Gyerekkel valóban nehéz, mert közjegyző előtt kéne szerződést kötni és rendesen, hivatalosan adózva kiadni, hogy a tulaj védje magát a gyerekek miatt.

Na de erre senki nem költ, inkább kizárják a gyerekes jelentkezőket.

Ha ugyan mindegy nektek, hogy hova költöztök, akkor miért nem vesztek inkább ingatlant? Van értelme évi több, mint 1 milliót kifizetni egy idegennek? És bizonytalanságban élni, sosem tudva, hogy mikor mondják fel a szerződést?

Gyerekkel szerintem elég necces és a jövőben sem lesz könnyebb. Lakás tulajként valószínűleg te is inkább egy fiatal párnak adnád ki, nem több gyerekes családnak, akik ha nem fizetnek, akkor így jártál, védi a törvény őket a gyerek miatt. Érted.

Szerintem jobban járnátok vásárlással. Megyeszékhelyektől 10-20km-re lévő falvakban még elmennek az árak. És közel van még mindig minden.

Ha mindenképp albi, akkor lehet megérné ingatlanos segítségét kérni, hogy ilyen paraméterekkel segítsen.

2019. szept. 8. 04:54
 19/22 A kérdező kommentje:

Ahol hirtelen emelnének 35ezret a bérleti díjon, nem éri meg, ahhoz ez egy nagyon szar hely, és nem is nagyon van albérlet. De hogy mi szemétség meg mi nem, az már személyeskedés kategória, ami nem tartozik a kérdéshez.

Nyilván ha opció lenne az ingatlanvásárlás, az lenne a legjobb, és mi is azt szeretnénk, de mivel jelenleg nem úgy áll a helyzet, így ez kiesik (nem sokra voltunk tőle, de másképp alakult, így ezt el kellett engedni egyelőre... Gondolom, nem mi vagyunk az egyetlenek az országban, akik gyerekkel albérletben laknak.)

Beszéltem amúgy ingatlanossal. Jelenleg nincsenek kiadó lakások (nem a mi feltételeinkkel, hanem úgy amúgy sem, amik maradtak, azok nyilván monopol helyzet miatt most nyeregben vannak, felnyomták az árakat), de amint lesz, szólni fog... Most egyelőre ennyi.

Nem szeretném ha átmenne személyeskedésbe meg találgatásokba a dolog...

2019. szept. 8. 07:02
 20/22 anonim ***** válasza:
12%

Nem akartam személyeskedni, csak egy ötlet volt.

A választ megkaptad szerintem, nagyon nem szeretik kiadni gyerekeseknek..

Sajnos borzasztó most a helyzet, a legputribb, túlárazottabb albérletet is kiveszik azonnal, így megtehetik, hogy válogassanak.

Én egy 3 szobás kertes házat bérlek. A tulaj megszabta, hogy csak ketten jöhetünk. Teljesen logikátlan, undorító szabályozás, de megtehetik sajnos.

2019. szept. 8. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!