Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek illendő megbeszéln...

Szerintetek illendő megbeszélni a lakótárssal, hogy bizonyos napokon ne aludjon itt a barátja?

Figyelt kérdés

Lányok vagyunk és egy papírvékony fal választja el a szobáinkat. Őszintén, engem zavar, hogy a barátját mindig úgy hozza fel, hogy megüzeni, hogy "ma ittalszik". Ezzel alapvetően semmi baj nem lenne, meg nem szólhatok bele, hogy ki-mikor van itt, de azért a jó viszony ápolásához szerintem elengedhetetlen, hogy az ilyesmiket egyeztessük.

Lesznek napjaim, amik stresszesek, sokat kell tanulnom, és úgy elég frusztráló a tudat, hogy nevetnek, jól érzik magukat (minden áthallatszik), nekem meg szenvednem kell a dolgaimmal. Középsuliban is ilyen voltam, amikor tanultam és épp vendégek voltak a szüleimnél. Zavaró.

Szóval csak annyi kérésem lenne feléjük, hogy szeretném, ha bizonyos napokon (előre mondanám, hogy mikor)nem jönne át. Ennyit meg szerintem meg lehet érteni. Én is megtenném, de mivel szocfób vagyok, sosem volt barátom, és külön frusztrációként nem hiányzik nekem, hogy az ő barátja ott van a falon túl, akihez alkalmazkodni kell.

Most is nagyon beteg vagyok, és nagyon nem jó nekem, hogy itt van a srác, mert nem tudok pihenni, és kb. már sírni lenne kedvem.

(Elköltözni nem tudok olyan lakásba, ahol nincsenek egymás mellett a szobák, mert a szüleimé ez a lakás. Pedig az lenne az ideális.)

2019. szept. 3. 19:38
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Utolsó, minimum 20 ezret buknánk rajta ahhoz képest, amennyi hasznunk most van belőle. 40 ezerért ki lehet adni a szobámat, annyiért találnék szobát albiban is, de a 40 ezer szobadíjra rájön 20 ezer rezsi. Érted, hogy miért nem éri meg? A legtöbbet még mindig azon buknánk, ha 1 lakótársam lenne. Csak a rezsit tudnám kifizetni abból. :/
2019. szept. 27. 23:40
 22/25 áfonyamálna123 válasza:
és mi lenne ha te mennél a nagyobb szobába és a bérlők laknának az egymás melletti szobákban?
2019. szept. 28. 22:51
 23/25 A kérdező kommentje:

Jelenleg én lakom a legnagyobb szobában, mellettem van a legkisebb. A lakás másik oldalán van a közepes szoba és a fürdő. Én kérek elnézést, de laktam már albiban fürdő melletti szobában. Amikor hajnal 5-kor meg hajnal kettőkor zuhanyzott a volt lakótársam, elegem lett, ennyire jó alvó nem vagyok, hogy ezt hallgassam nap, mint nap. Most a fürdő mellett lévő lány megy aludni a legkésőbb általában, este 11 és reggel 6 között tuti senki nem zavarja a fürdéssel/wc húzással. Azzal sajnos nem tudok foglalkozni, hogy 8-ra van állítva az ébresztője, mind a hárman reggel szoktunk fürdeni, nekem meg 8-tól suli van. Ha zavarná a szitu, akkor gondolom elmenne.

Ő pár hónapja nem dolgozik már, az örökségéből él, csak hát az egész hozzáállása meg a jövőbeli tervei alapján elég egyértelműnek tűnik, hogy nem éppen 100-as. Tisztelem az álmokat, meg minden, de az alapján, amit tudok róla, szerintem ő nem igazán fogja fel magáról, hogy nagyon nem való neki a jelenlegi pályaíve, aztán ne legyen igazam. Önismeret részéről kb. 0, márpedig anélkül lesznek még bajok a tervei miatt. Bár mélyen vallásos, aktuális gyengeségek okán tért meg anno, az élettörténete alapján azóta több, mint 5 éve egy helyben toporog. Valahol sajnálom, de ugyanakkor vele sem jó együtt élni annak okán, hogy olyan távol áll tőlem minden vele kapcsolatban, mint a Nap a Földtől. Nem lehet mindenkivel jól kijönni, egy lakótársi kapcsolatban különösen kellemetlen, ha nagyon különböző emberekkel kell együttélni. El nem tudom küldeni azzal az indokkal, hogy teljesen más az életfilozófiánk, és részemről ez nem oké. Igazából semmi közöm az ő életéhez, neki se az enyémhez, de tudom milyen egy jó lakótársi viszony, nekem meg rossz, hogy vele ezt lehetetlen kialakítani, a melegség teljesen hiányzik belőle, barátságosnak nem barátságos, egyszer sem kérdezte meg, hogy vagyok (én szoktam), de magáról azért szeret beszámolni, ha konyhában összefutunk, stb. Irritál.:D

A másik lánnyal beszéltem a barátjàt illetően, heti 3x nem lehet itt a srác, azért az már majdnem olyan, mintha félig itt lakna... azóta többet van a lány a lakáson kívül, mint a lakásban, nagyon szerelmes. Őt nagyon kedvelem egyébként, sok mindenben hasonlítunk. Csak alig van itt. :/

2019. szept. 29. 01:52
 24/25 anonim ***** válasza:
És mit szólt a lány, hogy nem mehet a barátja?nem lett konfliktus belőle?
2019. szept. 30. 07:20
 25/25 A kérdező kommentje:
Maximum heti 2x van itt, ebbe belementek mind a ketten. :) de van, amikor egyáltalán nem jön. Pl:most beteg a srác, úgyhogy a lakótársam alszik nála. Jövő heten meg elutazik a srác valahova, akkor meg azért nem lesz itt.
2019. szept. 30. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!