Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek illendő megbeszéln...

Szerintetek illendő megbeszélni a lakótárssal, hogy bizonyos napokon ne aludjon itt a barátja?

Figyelt kérdés

Lányok vagyunk és egy papírvékony fal választja el a szobáinkat. Őszintén, engem zavar, hogy a barátját mindig úgy hozza fel, hogy megüzeni, hogy "ma ittalszik". Ezzel alapvetően semmi baj nem lenne, meg nem szólhatok bele, hogy ki-mikor van itt, de azért a jó viszony ápolásához szerintem elengedhetetlen, hogy az ilyesmiket egyeztessük.

Lesznek napjaim, amik stresszesek, sokat kell tanulnom, és úgy elég frusztráló a tudat, hogy nevetnek, jól érzik magukat (minden áthallatszik), nekem meg szenvednem kell a dolgaimmal. Középsuliban is ilyen voltam, amikor tanultam és épp vendégek voltak a szüleimnél. Zavaró.

Szóval csak annyi kérésem lenne feléjük, hogy szeretném, ha bizonyos napokon (előre mondanám, hogy mikor)nem jönne át. Ennyit meg szerintem meg lehet érteni. Én is megtenném, de mivel szocfób vagyok, sosem volt barátom, és külön frusztrációként nem hiányzik nekem, hogy az ő barátja ott van a falon túl, akihez alkalmazkodni kell.

Most is nagyon beteg vagyok, és nagyon nem jó nekem, hogy itt van a srác, mert nem tudok pihenni, és kb. már sírni lenne kedvem.

(Elköltözni nem tudok olyan lakásba, ahol nincsenek egymás mellett a szobák, mert a szüleimé ez a lakás. Pedig az lenne az ideális.)

2019. szept. 3. 19:38
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Hálás vagyok a szüleimnek, amiért ezt meg tudták teremteni, de rám nézve több hátránya van, mint haszna...nekik egyértelmű haszon.
2019. szept. 5. 01:03
 12/25 anonim válasza:
87%
Nyugodtan beszéld meg vele. Meg kéne értse.
2019. szept. 5. 05:17
 13/25 anonim ***** válasza:
16%
Ja már értek mindent. Te vagy az az elkényeztetett mitugránsz, akinek semmi nem jó és a multkor is itt háborgott valamiért. Ha nem tetszik költözz el. El lehet menni egyszobás garzonba. Ja hogy ahhoz dolgozni is kéne?! Az büdös neki...
2019. szept. 5. 15:16
 14/25 A kérdező kommentje:
Nappali képzésű egyetem mellett a jelenleginél többet nem tudok dolgozni. És nem garzonba akarok menni, hanem csak egy lakótársat, nem kettőt.
2019. szept. 5. 15:34
 15/25 anonim ***** válasza:
59%

Kérdező, beszéljétek meg a szüleiddel. Most mennyit fizet a 2 lakotars összesen? Mennyiért lehetne maximum kiadni a nagyobbik szobát? Mennyi pénztől esnenek el, ha a kisebbik szoba nem lenne kiadva? Nem tudod kipótolni a különbözetet esetleg?

Ha nem, akkor viszont lehet megérné új lakotarsakat keresni, olyanokat, akik még tanulnak és csendesebbek.

2019. szept. 8. 05:00
 16/25 A kérdező kommentje:

Ha a kisebbiket nem adom ki, az 40 ezer ft mínusz. A rezsi 45-50 ezer ft körül van télen. Azért ez nem kis összeg. A nagyobbik szobát max. 5000-10.000 ft-tal többért tudnám hirdetni, de messze van a lakás mindentől így nagyon nehezen vennék ki így. Főleg diákok nem.

Az a helyzet, hogy a diákok sem feltétlen csendesebbek, mert nekik is van igényük szexelni pl., sőt volt olyan lakótársam, aki egész éjjel tanult, nappal aludt és teljesen kiidegeltük egymást. Mégcsak nem is gondolta,hogy ezt azért meg kéne beszélni, végül füldugóval kellett aludnom hogy ne ébredjek fel minden éjjel 2x legalább. Vele más gondok is voltak, el kellett menekülnöm onnan. Pedig elsőre egy nagyon aranyos, értelmes lánynak tűnt.

2019. szept. 8. 08:14
 17/25 A kérdező kommentje:

Úgyhogy marad ez az állapot, amíg nem lesz munkám. Utána is kell legyen lakótársam, mert ha el tudom magam tartani a fizumból, a szüleimnek fog menni az a pénz, amiért kiadom a szobát, kell nekik a haszna. Akkor mindenképp megmondom, hogy én kérek elnézést, de felnőtt, dolgozó nőként nem szeretnék 2 lakótársat már. Szóval vagy 1 lakóval maradok a lakásukban, vagy elmegyek máshová, és akkor kiadhatják az egészet. Azért elég gáznak érezném, komolyan.

Azt is mondták, hogy élhetek itt a párommal, családommal később, ha esetleg úgy alakulna, de akkor muszáj bérleti díjat fizetnem. Jogos, felnőttként nem mamahotelezhet az ember örökké. Nekik meg teljesen mindegy ki veszi ki a lakást.

2019. szept. 8. 08:24
 18/25 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy egyedüli gyerek vagy?
2019. szept. 11. 10:59
 19/25 A kérdező kommentje:
Nem vagyok egyedüli gyerek, viszont bármilyen hihetetlenül is hangzik, nem volt saját szobám (húgommal közös volt) és lényegében én ennek tudom be, hogy nem szeretek lakótársakkal lakni. Persze a húgomat szeretem, de azért egy szobában lakni nagyon kellemetlen volt általában. Ő nem tanult, én meg tanulós voltam, sokat veszekedtünk ezen. Mégcsak arra se volt lehetőségem, hogy nyugodtan kisírjam magam, mert nyilván ez is egy olyan privát dolog, amit a húgom előtt nem szívesen csináltam. Úgyhogy jobb híján az ilyen dolgokat a fürdőben intéztük.
2019. szept. 12. 00:53
 20/25 anonim ***** válasza:
Szia, az nem lenne opció, hogy a te szobádat is kiadnátok, azon a pénzen meg elmennél, és keresnél olyan albis szobát, ami neked is megfelel?
2019. szept. 27. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!