Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Különköltöznétek a helyemben?

Különköltöznétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok, testvéremékkel lakok most albérletben, de el kell költöznünk, mert eladták a házat, már találtakis másikat, ahova mehetünk, ugyan ebben a faluban, eddig 70-ezret adtam haza nekik mindennel együtt, plusz néha vásároltam kb 80 ezerre jött ki egy havi albérlet+rezsi+kaja+internet, ez az új albi kicsit drágább szóval ez plusz 20 lenne, szóval 100 ezer lenne az előbb említett költség.

Tesómék tudják, hogy én közelebb szeretnék költözni a munkahelyemhez, ezért szóltak, hogy egy ismerősük ad ki lakásokat 120 ezerért, de nekik odaadná 90 ért ha akarok menjek oda, ha akarok menjek velük döntsem el szombatig.

Nekem elvileg jár lakhatási támogatás a főnököm azt mondta, szóval az a 90 csak 60 lenne, másfél szobás lakás 10 perc sétára a munkahelyemtől, ez a másik ahova ők mennek tömegközlekedéssel kb. 1 óra oda 1 óra vissza.

Amúgy jól elvagyunk szeretek velük lakni, igazából a szobámból nem mozdulok ki soha.

Szóval a külön költözés előnyei: munkanapokon spórolok napi 1,5-2 órát, le szeretnék fogyni, és mivel itthonra nem én vásárolok, külön pedig magamnak vennékm a kajákat ez is gördülékenyebben menne.

Hátrányai: drágább lenne, így kalkulálok: albi 60, kaja 60 max ,rezsi 20, közös költség 5, internet 10, tehét összesen 155 ez 55 ezerrel drágább mintha velük lennék, de ha valami oknál fogva úgy döntök a fél szobát még mindig kiadhatom valakinek.

Ti mit tennétek? :)

2019. aug. 28. 21:30
 1/2 anonim válasza:
100%
Szerintem írj egy nagyon őszinte ellene-mellette listát, amin mindenre kitérsz. Neked kell tudni. Én személy szerint mennék, mert mindig is önállóságra vágytam és az idő is pénz, engem frusztrálna a sok elpocsékolt idő munkába járás miatt. Illetve nem tudom, mik a terveid, de párkapcsolatot is könnyebb, jobb kialakítani, ápolni a saját albiban.
2019. aug. 28. 22:07
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Előzőnek igaza van. Rá fogsz jönni idővel, hogy az időnél nincs drágább dolog. napi két óra utazás... Örülten sok. képzeld el, hogy egy évben egy hónapot csak utazással töltesz durván.
2019. aug. 29. 08:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!