Jár e vissza a kaucióból?
Albérlő 2 hónapja nem fizet, hónap végén lejár a szerződés. Ilyen esetben vissza kell adnom a maradék kauciót (ami a bérleti díj kifizetése után marad) vagy semmi nem jár neki vissza, mert szerződést szegett?
Kicsit nem fair szerintem, hogy valaki felrúg egy szerződést, majd még én fizessek.
Előre is köszönöm a hozzáértő, nem kioktató válaszokat.
Igen ez szerződés függő.
Nekem benne van, ha egy évnél hamarabb megy el, akkor bukja a kauciót.
Nem hotelszobát adok ki egy nyári időszakra, hanem lakást egy évre. Azért ennyi az ára és nem napi 10-20 ezer. Ezt a kaució is szabályozza. Ha egy év után mondja fel, azt is egy hónappal előre kell jeleznie, mert ha nem, akkor szintén bukja a kauciót.
Aki csak pár hetet, hónapot akar maradni az menjen panzióba.
Gondolom neked nincs ilyen benne.
A bérlöknek nincs joga megszegni a szerződést. Ha nem fizet valaki, egyböl kapcsolom le az áramot. Ez műszakilag ki van alakítva már évek óta. Akkor megértik, hogy nem ők diktálnak.
Nem jogszerü, de a nem fizetés sem az. Hívjon rendőrt, az nem villanyszerelő.
Pereljen be, én nem fogok polgari pert indítani, ami két évig is elhúzódhat. Eddig minden nem fizetőt bérlő hamar ki tudtam penderíteni.
A korrektekkel én is korrekt vagyok. A szerződésemben az is benne van, ha én mondom fel egy éven belül, ok nélkül, akkor duplán kell visszaadnom a kauciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!