Vissza járna a kaukció?
Barátnömmel kivettünk egy lakást. 100/ho 2 havi kaukcio, ottlaktunk 2,5 honapot majd elmentünk. Szerzödésben az ált hogy akkor kapunk mosogépet, hütöt, mikrot ha 2 évet aláirunk. Kaptunk egy agyonhasznált mosogépet, meg egy nagyitol szerzett mikrot, hütöt. Emellett 1 honapig nem volt világitás a nappaliba, konyhába mert rendes voltam és mondtam megcsinálom ha ad furót, 1 honap alatt adott... a hirdetésben 100e a dij de nem volt szo takarito szolgálatrol 8e csak akkor mikor aláirtuk. ugy egyeztünk meg szoban hogy elintézi a lakcimet nekünk hogy tudjunk parkolokártyát igényelni, amugy 100ft/ora.
Nos: parkolás nem lett elintézve igy kb 50e ft elment parkolásra, szemétdij fizetést felszámolt... szomszédoknak benne van a közös költségbe, lakcimet nem tudtuk elintézni mert nem volt a nevén a lakás mikor kiadta, igy se lakcimunk nem lehetett se orvosi ellátás ugye, zuhanybol kb 1liter/percel folyt a viz azt is megcsináltam, ablakon befujt a levegő megcsináltam, villanyt megcsináltam, mikor vissza akartuk kérni a következő történt:
Nagy nehezen visszaadott 1 havit és abbol levonta a rezsit. Engedjük el a parkolást, szerződésbe nincs benne ő meg nem mondta...lakcimet rég megcsinálhattuk volna mert elintézte (csak azért derült ki kert rákérdeztünk mivel azt igérte szol ha megvan), továbbá most már tud ingyenes parkolot a háztol 15 m re, de eddig amig csesztettük vele nem tudta... és olyat mondott az elején van ingyenes parkolo kb 600m általában tele, valoszinü azért vettük ki itt a házat hogy sétáljunk...
Szükség volt a gyors választásra mivel vagy ez vagy egy szálloda, ami 2 főre nézve veszteség lett volna.
Én ugy tudom a kaukcio arra van ha lelakják a lakást, mi épitettünk rajta és ennek ellenére jóformán nem kaptunk semmit vissza mert az a fél havi összeg pont a parkolást fedezi. Aki ért hozzá, tudna valami véleményt mondani hogy megilletne e? Tekintve hogy nem is a nevén volt a ház mikor kiadta, szoval a szerződés hivatalosan nem is léphetett érvénybe.
Ha a szerzödésben aláírtatok két évet, és nem egészen három hónap múlva kiköltöztetek, akkor semennyi kaució nem kárna vissza. Ugyanis a kaució nem CSAK a lelakásra van, hanem mindenféle kárra, amit a tulajdonosnak okoztok. HA idö elött otthagyjátok a lakást, az ebbe a kategóriába esik.
Amit meg önként csinálgattál, az magánügyed.
Parkolási engedélyt ideiglenes lakcímre nem adnak, állandóra még nem fog bejelenteni.
Amúgy meg úgy rémlik hogy csak tulajdonos kaphat.
" Szerzödésben az ált hogy akkor kapunk mosogépet, hütöt, mikrot ha 2 évet aláirunk."
Végül is kaptatok, az nem volt a szerződésben, hogy vadiújnak kell lennie.
Gyakorlatilag a parkolásról nem volt szó a szerződésben, ennek ellenére volt a közelben ingyenes parkoló.
Én a Bp-es a Belvárosban lakom, ingyenes kártyám van, de soha nem tudok a házam előtt parkolni. Beérném, ha csak 600 m-t kellene gyalogolnom egy-egy parkolás után.
A lakást megtekintett állapotban vettétek ki, ha nem volt villany akkor nem kellett volna 1 hónapot várni a fúróra, hanem hívsz egy szerelőt, kifizeted és a következő hónapban annyival kevesebb bérleti díjat adsz. Így kellett volna eljárni a zuhannyal is, de ha meg tudtad csinálni, akkor hurrá, nem lehetett nagy probléma.
A szemétdíjjal nem tudom mi a helyzet, ez általában benne van a közös költségben, ezt a közös képviselőtől lehet megtudni. A takarítószolgálatról nem tudok semmit, de ha ezalatt a ház takarítását érted, az is a közös költségben van, ezt is a k.képviselőtől kérdezzétek!
A határozott idejű szerződések idő előtti felbontásánál nem szokás a kauciót visszaadni, de még a felét sem.
"lakcimet nem tudtuk elintézni mert nem volt a nevén a lakás mikor kiadta"
Ha nem tulajdonos (gondolom, ezt érted ezen) akkor milyen jogon adta ki az ingatlant? Vagy haszonélvező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!