Kaucio vissza jár e ha ugyan olyan állapotban adom át a lakást ahogy bérbe vettem? Első havi lakbér adott hónap nem igaz? Többi lent.
Aki jártas a dologban vagy esetleg tudja is pontosan örülnék ha válaszolna.
Albérletbe költöztem több mint egy éve, a szerződés min. 1 évre lett írva.
Mikor beköltöztem 2 havi kauciot illetve első havi lakbért fizettem. Most február 1 a kiköltözésem napja amit a bérbeadó határozott meg.
Ha én átadom neki ugyan olyan állapotban a lakást akkor megillet a kaucio?
Illetve mivel adott hónapot fizetek így csak rezsit kellene fizetnem nem?
A kauciò visszajár!!!!!
Remèlem benne volt a szerződèsben.
Nekem nagyon sok helyről nem akarták visszaadni.
Volt ahol kamuztak ossze vissza csak ne keljen visszaadni.
Az a legjobb,amikor az ember lelakja a kauciot.
Legkozelebb,ilyen szerzodest irj.
Remelem visszaadjak Neked.
Bérbeadó vagyok.
Amikor kiköltözöl, akkor már úton vannak az előző havi fogyasztás számlái. Ha te ezeket rendezed és a lakásban neked felróható módon nem esett semmilyen kár, akkor a kaució hiánytalanul visszajár.
A januári bérleti díjnak kell még fedezve lennie, természetesen februárra már nem követelhető Tőled a díj. Tehát ha a januárt kifizetted, a számlákat rendeztétek már csak a bérbeadó fizet vissza Neked.
A kaució visszajár, ha valóban ugyanolyan állapotban van a lakás. (Ilyet egyébként nem szabad aláírni, különösen frissen festett lakások esetén, kiköltözéskor festethetsz ki újra).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!