Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Menedékkérők szándékos éheztet...

Menedékkérők szándékos éheztetése és embertelen bánásmód mennyire összeegyeztethető a keresztény tanítással?

Figyelt kérdés
A magyar hatóság folyamatosan éhezteti a menedékkérőket, illetve embertelenül bánik velük. Magyar keresztény egyházak miért nem szólalnak fel a menekültek védelmében? Én nem hallottam hogy a nagyobb egyházak elítélték volna.

2019. júl. 19. 12:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 A kérdező kommentje:

# 48

"Az éhező emberek az aluljárókban BÁRMIT megennének, még a romlott kaját is a szemetesekből. Ezek az "éhezők" viszont válogatnak? Ha nem hajlandók enni abból, amit itt a többség eszik, akkor hogyan várjuk el, hogy képesek legyenek integrálódni a társadalmunkba? Vagy nekik nem kell? Integrálódjon a társadalom hozzájuk?!"

Te meg miről beszélsz? Miért kellene integrálódniuk? Egy menekült koránt sem biztos hogy itt akar letelepedni. A menekült státusz átmeneti. Ha rendeződik a helyzet akkor lejár és visszamegy vagy ha itt akar maradni akkor letelepedési engedélyét kér de ez már más kérdés. Ha te olyasmit adsz egy éhezőnek amiről tudod hogy nem enné meg akkor egy aljas féreg vagy. Ezt nem tudom másképp mondani.

"Kettőnk közül Te vagy aki itt trollkodik/gúnyolódik és ártani akar másoknak."

Én? Te beteg vagy. Egy súlyos problémáról beszélek. Már nemzetközi szinten is arról beszélnek hogy Magyarország éhezteti a menekülteket. Majd ha kimész külföldre és arcon köpnek biztos jól fog esni neked.

"Remélem kamatostól visszakapod ezt az "ajándékod" az élettől... "

A hozzád hasonló nácik kapják vissza az élettől az aljas tetteiket.

"Egyébként meg ha nem tetszik, ahogy a többség viszonyul az "éhező" "menekültekhez", akkor nosza, mutass példát, ne csak a szád jártasd itt! Hátha meglátja a többség, hogy micsoda "gyümölcsöket" terem a "jóságod", és melléd áll!"

Előbb még nagyon segíteni akartál egy kis kolbásszal. Na várom akkor a segélyszervezetek neveit ahova leadtad. Én a magam részéről megteszem amit tudok.

2019. júl. 26. 10:26
 52/72 anonim ***** válasza:

""Amennyiben egy oldalon állnak, akkor minden további nélkül IGEN!"

Ez egy nevetséges összeesküvés elmélet amit a kormány kreált és az ország kevésbé értelmes fele megevett."

Bizonyíték? Ne csak a szádat jártasd, hanem bizonyíts is, ha már annyira oda vagy a bizonyítékért! De tudod mit, nekem nem nehéz bizonyítani, mert sokszor az ellenzéki fake news szinte szóról-szóra ugyanazt az eredeti szöveget veszi át egymástól. Tehát amikor elindul egy "igazmondó" migráns vád, akkor egytől-egyig tényként nyomják az ELLENŐRIZETLEN hazugságot!

Kik is panaszkodnak? Azok akik az európai törvényeket semmibevéve törtek át a határokon és a helyi lakosok alkotmányos törvényeire is nagyívben sz@rnak! "Szegény menekültek"? Többségében egy nagy frászt! Mit kerestek itt a magyar határon? Talán a szomszédból menekültek a háború elől? A szerbek üldözték ide őket? Nem, szó sincs róla. Ők a hozzád hasonló "jogvédők" és a felelőtlen európai politikusok hatására, embercsempész maffia-hálózaton keresztül törnek át, akár erőszakkal is az európai határokon?

Ha a háború vagy a rossz körülmények miatt hagyják el az otthonukat, miért nem maradnak az első biztonságos országban, ahol rendes ellátást kapnak, neked se kéne visitoznod az állítólagos "éheztetésük" miatt?

"Fake news-t pedig többnyire a kormányközeli média terjeszt, de igaz előfordul az ellenzéki média esetében is de a menedékkérők éheztetése igaz."

Óhh, nagy kegyesen elismered, hogy a ballibsi oldal is csinálja. Csak az arányokat kéne megfordítani. Ugyanis jelenleg egyértelműen nekik áll igazán érdekükben a hazudozás.

2019. júl. 26. 11:08
 53/72 A kérdező kommentje:

"Bizonyíték? Ne csak a szádat jártasd, hanem bizonyíts is, ha már annyira oda vagy a bizonyítékért!"

Te állítasz valamit, így neked kell bizonyítanod. A migránsok néhány éve áthaladtak Magyarországon de egy sem maradt itt. Ebből az következik hogy kicsit sem érdekli őket Magyarország. Már ez alapján egyértelmű hogy aki azt állítja, azért jönnek hogy elfoglalják az országot, az nem más mint értelmi fogyatékos.

"Tehát amikor elindul egy "igazmondó" migráns vád, akkor egytől-egyig tényként nyomják az ELLENŐRIZETLEN hazugságot!"

A menedékkérők éheztetését sok különböző forrás is megerősítette, köztük a Strasbourgi bíróság.

"Kik is panaszkodnak? Azok akik az európai törvényeket semmibevéve törtek át a határokon és a helyi lakosok alkotmányos törvényeire is nagyívben sz@rnak! "Szegény menekültek"?"

Ez hazugság. Akiket most éheztet a magyar hatóság, nem sértettek törvényt. Beadták a kérelmüket a magyar hatóságnak ahogy azt kell.

"Mit kerestek itt a magyar határon? Talán a szomszédból menekültek a háború elől? A szerbek üldözték ide őket? Nem, szó sincs róla. Ők a hozzád hasonló "jogvédők" és a felelőtlen európai politikusok hatására, embercsempész maffia-hálózaton keresztül törnek át, akár erőszakkal is az európai határokon?"

Az első biztonságos ország Törökország de ott már 4 millió menekült van és nem tudnak többet ellátni. Nyilván a menekült is oda megy ahol jólét van. Az 56-os magyarok sem Albániába menekültek hanem nyugatra.

"Ha a háború vagy a rossz körülmények miatt hagyják el az otthonukat, miért nem maradnak az első biztonságos országban, ahol rendes ellátást kapnak, neked se kéne visitoznod az állítólagos "éheztetésük" miatt?"

Hogy Magyarország nem akarja befogadni őket egy dolog. Nem szép dolog de kulturáltan lehet velük közölni. De az hogy éheztetted őket, meg bilincsben szállítod a gyereket is embertelen náci eljárás.

"Óhh, nagy kegyesen elismered, hogy a ballibsi oldal is csinálja. Csak az arányokat kéne megfordítani. Ugyanis jelenleg egyértelműen nekik áll igazán érdekükben a hazudozás. "

Hiába jössz nekem a baloldallal. Nem vagyok baloldali szavazó. Sosem szavaztam rajuk és nem is tervezem. A korábbi baloldali kormány tagjai ha rajtam múlna börtönben ülnének. Persze ugyanez igaz a Fidesz kormány tagjaira is. Mindkettő korrupt tolvaj banda. A Fidesz annyiban rosszabb hogy gyűlöletet kel és uszít, megosztja a társadalmat és embertelenül bánik a menekültekkel.

2019. júl. 26. 13:46
 54/72 anonim ***** válasza:

"Te állítasz valamit, így neked kell bizonyítanod."

Na na na! Nem éppen te állítod amit nem tudsz bizonyítani, csak erősen megkérdőjelezhető szavú szervezetek és szennylapok idézgetésével?

"Már ez alapján egyértelmű hogy aki azt állítja, azért jönnek hogy elfoglalják az országot, az nem más mint értelmi fogyatékos."

Ez nem igaz! Ha magyar kormány 2015 után belement volna az uniós tervekbe, már régen rengeteg muszlimmal lennék többen, ami állandóan csak szaporodna!

"A menedékkérők éheztetését sok különböző forrás is megerősítette, köztük a Strasbourgi bíróság."

Ezek valójában ugyanaz a forrás! Ugyanazon elégedetlenkedők hazugságai alapján akarják lejáratni az országot, mert a kormány nem állt be a birka sorba.

Ebben az ellenzék is hazaáruló módon segít.

"Ez hazugság. Akiket most éheztet a magyar hatóság, nem sértettek törvényt. Beadták a kérelmüket a magyar hatóságnak ahogy azt kell."

Na persze! Mondod te. Akkor törvényszegés nélkül jutottak odáig? Ne légy nevetséges!

"Nyilván a menekült is oda megy ahol jólét van. Az 56-os magyarok sem Albániába menekültek hanem nyugatra."

Te szerencsétlen, Albánia a legdurvább komcsi ország volt! Hová mentek volna a sötét rendszerek elöl?

De ezek nem egy elnyomó diktatúra elől menekültek, hanem be lettek hülyítve, hogy hagyják el örökre hazájukat, nem a viszonylag közeli visszatérés reményében, a szomszédokban várjanak. Nem csak Törökország létezik a térségben. De semmiképpen sem Európa közepe vagy még feljebb. Nem az a megoldás, hogy milliószám hagyják el otthonaikat végleg.

El vagy te szállva magadtól, a gyülöletkeltést éppen te csinálod, hiszen bizonyíték nélkül vádaskodsz a kormány ellen! A Fidesz nagyon messze jár a gyűlöletkeltéstől, fogalmad sincs milyen lenne az, ha tényleg idegengyűlöletet szítana. Volt idő, mikor ezt tették kormányok, te sajnos nyilván még azon a töri órán sem jártál, ahol erről volt szó!

2019. júl. 26. 14:18
 55/72 A kérdező kommentje:

"Na na na! Nem éppen te állítod amit nem tudsz bizonyítani, csak erősen megkérdőjelezhető szavú szervezetek és szennylapok idézgetésével?"

Nem. Én azt állítom hogy a magyar hatóság éhezteti a menekülteket amit a strasbourgi bíróság is megállapított tehát bizonyított tény. Te azt állítod a menekültek azért jönnek hogy elfoglalják Magyarországot. Ezt neked kellene bizonyítanod.

"Ez nem igaz! Ha magyar kormány 2015 után belement volna az uniós tervekbe, már régen rengeteg muszlimmal lennék többen, ami állandóan csak szaporodna!"

A magyar kormánynak 1200 menekültet kellett volna befogadnia amivel kapcsolatban végig azt kommunikálták hogy nem jöhetnek. Majd az egyik Fideszes politikus kikityogta hogy Magyarország mégis befogadott 1200 menekültet. Azt jött a magyarázkodás a kormány részéről hogy ők illedelmesen bekopogtattak. Te látod hogy ez az 1200 ember problémát okoz Magyarországon, mert én nem? Egyébként sem mind muszlim és nem szülik tele az országot. Ez megintcsak a hülyék terjesztik.

"Ezek valójában ugyanaz a forrás! Ugyanazon elégedetlenkedők hazugságai alapján akarják lejáratni az országot, mert a kormány nem állt be a birka sorba."

Mi az hogy ugyanaz a forrás te szerencsétlen? Egy nemzetközi bíróságról beszélünk. A kormány járatja le az országot a náci intézkedéseivel.

"Ebben az ellenzék is hazaáruló módon segít."

A Fidesz kormánynál nincs nagyobb hazaáruló. Milliárdokat lopnak és gyűlöletet terjesztenek.

"Na persze! Mondod te. Akkor törvényszegés nélkül jutottak odáig? Ne légy nevetséges!"

Ha törvénytelenül jutottak el idáig Magyarország miért ad nekik menekültstátuszt? Maga Orbán mondta hogy ők illedelmesen bekopogtattak.

"Te szerencsétlen, Albánia a legdurvább komcsi ország volt! Hová mentek volna a sötét rendszerek elöl?"

Te szerencsétlen. Mehettek volna Törökországba. Na miért nem mentek oda? Talán mert Nyugaton jobb dolguk volt.

"De ezek nem egy elnyomó diktatúra elől menekültek, hanem be lettek hülyítve, hogy hagyják el örökre hazájukat, nem a viszonylag közeli visszatérés reményében, a szomszédokban várjanak."

Te tényleg ennyire hülye vagy? Szíriában 2011-óta polgárháború van amiben eddig fél millióan haltak meg.

"Nem csak Törökország létezik a térségben. De semmiképpen sem Európa közepe vagy még feljebb. Nem az a megoldás, hogy milliószám hagyják el otthonaikat végleg."

A térségbeli többi ország is tele van. Kb 10 millió menekültről beszélünk amiből max 1-2 millió jött Európába, szóval a többség a környező országokban maradt. Ennyit arról hogy meg akarják szállni Magyarországot.

"El vagy te szállva magadtól, a gyülöletkeltést éppen te csinálod, hiszen bizonyíték nélkül vádaskodsz a kormány ellen! A Fidesz nagyon messze jár a gyűlöletkeltéstől, fogalmad sincs milyen lenne az, ha tényleg idegengyűlöletet szítana."

A kormány gyűlöletkeltést folytat évek óta ami a náci időket idézi. Ezt minden értelmes ember észreveszi. Vallási, etnikai csoportok ellen uszít, és "aki nincs velem az ellenem" elvet folytat ami a nácik jellemzője.

2019. júl. 26. 15:18
 56/72 anonim ***** válasza:

"Egy menekült koránt sem biztos hogy itt akar letelepedni."

Persze hogy nem itt, hiszen itt "éheztetik" szegényt! Viszont ha itt nem tudna integrálódni, tőlünk nyugatabbra sem fog tudni... Mondjuk nem is a tudással van a probléma, hanem az akarással...

"Ha rendeződik a helyzet akkor lejár és visszamegy vagy ha itt akar maradni akkor letelepedési engedélyét kér de ez már más kérdés."

Te ennyire naiv vagy, vagy ennyire hülye?! Ha kér is engedélyt, szarni fog rá magas ívben, hogy megkapja-e vagy sem...

"Ha te olyasmit adsz egy éhezőnek amiről tudod hogy nem enné meg"

És miért ne enné meg? Mert tiltja a vallása, vagy mi? Ha életveszélyben van, éhezik, akkor igen fanatikusnak kell lennie, hogy ne egyen meg akármit. Ha ilyen fanatikus, akkor inkább keressen máshol menedéket!

"Egy súlyos problémáról beszélek."

Igen, az egy súlyos probléma, hogy léteznek ilyen agyhalottak, mint Te. Nem baj, az idő és a pátyolgatottjaid majd helyreteszik az agyacskádat. Ha túléled, még lehetsz normális ember idős korodra!

"A hozzád hasonló nácik kapják vissza az élettől az aljas tetteiket."

Én bármikor hajlandó vagyok elszámolni az "aljas tetteim" miatt.

"Előbb még nagyon segíteni akartál egy kis kolbásszal."

Segítek én akár neked is egy kis kolbásszal a szádba! De az még jobb lenne, ha a menekültjeid kolbászát vennéd be a tranzitzónán kívül.

"Én a magam részéről megteszem amit tudok."

Azt látom, ideszemetelsz a GYK-ra...

2019. júl. 26. 22:01
 57/72 anonim ***** válasza:

"Én nem hallottam hogy a nagyobb egyházak elítélték volna."

Nem pofázni kell, hanem cselekedni. "Elítélni" még a két bites "jogvédőnek" is megy. De attól senkinek nem lesz jobb - se a menekültnek, se a magyar hajléktalan rászorulóknak -, hogy feláll valaki, aztán jól "elítél" valamit.

Az egyházi segélyszervezetek mind segítik a menekülteket, a Katolikus Karitász, a Máltaiak, az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat is. Tranzitzónában is segítettek, de a menekülteknél nem csak a pillanatnyi kajaszükséglet megoldása az egyetlen kérdés, hanem hosszabb távú célok is vannak.

2019. júl. 27. 08:48
 58/72 anonim ***** válasza:
2019. júl. 27. 09:46
 59/72 tgt ***** válasza:
63%
Végtelenül szomorú, ahogy a magukat kereszténynek valló emberek védik a védhetetlent és szerintük belefér a krisztusi értékrendbe a kiszolgáltatott emberek éheztetése. Van néhány igaz keresztény ember, például Beer Miklós, vagy Iványi Gábor, akik úgy állnak a menekültekhez, ahogy az Evangélium szerint Jézus tanította, de az egyházi vezetők többsége nem hallatja a hangját, hanem csendben elfogadja, sőt még támogatja is a kormány menekültekkel szembeni embertelen bánásmódját.
2019. júl. 28. 07:19
 60/72 A kérdező kommentje:

# 56

"Persze hogy nem itt, hiszen itt "éheztetik" szegényt! Viszont ha itt nem tudna integrálódni, tőlünk nyugatabbra sem fog tudni... Mondjuk nem is a tudással van a probléma, hanem az akarással..."

Ezt honnan veszed? Az 1200 menekült akiket befogadott Magyarország kit zavar? Hallottad hogy bármiben, bárkiben kárt tettek tömegesen?

"Te ennyire naiv vagy, vagy ennyire hülye?! Ha kér is engedélyt, szarni fog rá magas ívben, hogy megkapja-e vagy sem..."

Ennyire nem lehetsz hülye. Ha lejár a menekült státusza és nem kap letelepedési engedélyt, a magyar hatóság kiutasítja az országból.

"És miért ne enné meg? Mert tiltja a vallása, vagy mi? Ha életveszélyben van, éhezik, akkor igen fanatikusnak kell lennie, hogy ne egyen meg akármit. Ha ilyen fanatikus, akkor inkább keressen máshol menedéket!"

Megismétlem. Ha olyasmit adsz egy éhezőnek amiről tudod hogy nem enné meg egy aljas féreg vagy. Gondolom nem disznót eszel disznóval, így adhatnál bármi mást. Ez csak egy undorító kifogás hogy ne kelljen segítened másokon.

"Igen, az egy súlyos probléma, hogy léteznek ilyen agyhalottak, mint Te. Nem baj, az idő és a pátyolgatottjaid majd helyreteszik az agyacskádat. Ha túléled, még lehetsz normális ember idős korodra!"

Vicces mikor egy agyhalott kamukeresztény fideszbirka okoskodik. Az ország értelmesebb fele rajtatok röhög.

"Én bármikor hajlandó vagyok elszámolni az "aljas tetteim" miatt."

Biztos is lehetsz abban hogy el leszel számoltatva.

"Segítek én akár neked is egy kis kolbásszal a szádba! De az még jobb lenne, ha a menekültjeid kolbászát vennéd be a tranzitzónán kívül."

Ez is jól mutatja milyen értelmi, erkölcsi szinten vagy. Az egy dolog hogy magadat lejáratod, de a keresztény vallásodat is.

2019. júl. 29. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!