Ha előtted állna Isten, számodra elfogadható formában mutatná meg magát. Megtérnél, vagy keresnél valami tudományos hókuszpókusz magyarázatot a további hitetlenkedésre?
Én tudom hogy van isten, de az a mód, ahogyan elvárja az engedelmességet (illetve ahogy gonodolják és prédikálják sokan) az teljességgel kizárt. Ha megjelenne akkor se változna semmi.
Ugyan mi a megtérés számodra?
"nem látunk aktivitást tőle"?
Azt mondja a Biblia, hogy az "Ő útja sokkal magasabbak, mint az emberé".
A másik pedig hogy neked nem elég a türelme, hogy élsz? Szerintem önmagában már ennek is örülnöd kéne!
Az egyik válaszoló azzal élcelődött, hogy mindig a Biblia a bizonyíték. Igen, mivel erről a könyvről alaposabb vizsgálat után nyugodtan elmondható, hogy megbízható! Ehhez persze nem elég a felületesség.
" A másik pedig hogy neked nem elég a türelme, hogy élsz? "
Tudod a tévhittel ellentétben az élet önmagában nem olyan fontos,mint annak a minősége. Most ezzel épp nem magamra utalok,csak arra szeretnék rávilágítani,hogy nem mindenkit lehet a "de legalább élsz" féle blődséggel megfogni,aki úgy él,hogy legszívesebben meg se született volna.
"másik pedig hogy neked nem elég a türelme, hogy élsz? Szerintem önmagában már ennek is örülnöd kéne!"
Ez a pokolbeli gonosz szellemek tanítása.
"A megtérés nem függ össze azzal,hogy látod,vagy nem látod Istent."
Na azért ha látnám, akkor biz Isten megtérnék.
Tudod el sem tudom képzelni, hogy a bibliai végítélet során, mármint ahogy azt megjelenítik, valaki is hitetlen maradjon. Ateista vagyok pedig, de van fantáziám, most képzeld csak el, megfújják a harsonákat, megjelennek az angyalok, aztán elkezdik a tűzbe hányni a hitetleneket, illetve csak elkezdenék, ám ekkora zenebonára senki sem maradna hitetlen, minden más vallású, vagy ateista leborulna, hiszen a szeme előtt zajlana a bizonyosság immár, amelyhez nem kellene többé hit, mert tudás lenne, hogy van Isten és eljött a végítélet órája, szem nem maradna szárazon és nem létezne többé olyan, aki kétségbe vonná a nyilvánvalót, hogy Isten létezik.
Na persze én továbbra sem hiszem ezt, hiszen majd csak akkor kerülhetne erre sor, ha tényleg tapasztalnám, hogy valóra válik a mese, mese, meskete, szerintem túrót van angyal, meg ördög, a többi sallanggal egyetemben, dzsinnek sincsenek, sem rossz, vagy gonosz szellem, vagy kerub, meg szeráf, vagy mi a szösz, csak elszállt habókos emberek hitetik el a hiszékeny hívőkkel, akik simán elhisznek mindent, amiket pedig még senki sem látott, csak a mesebeli szereplők esetleg, de hát azok meg azt hisznek el, amit a szerzőjük, a kitalálójuk állít róluk.
Na persze Mennyország sincs, sem Paradicsom, akik ennek reményében robbantják miszlikre magukat, azokkal semmilyen hurik nem fognak többé cicázni, hiszen testük cafatjai felbomlanak és emléküket csak a gonoszságról alkotott képünk őrzi meg valamennyire, hogy esztelen, őrült fanatikusok mikre képesek a semmiért, kárt okozva mindenkinek, magukat sem kivéve.
Habókos volt az elme aki kitalálta az isteneket és habókosak akik még manapság is elhiszik, zakkant az eszük kereke, de amíg békében megvannak a fene sem bánja, hogy a sok csendes őrült miket képzel be magának.
A baj akkor van, amikor a sok agyalágyult a hiedelmeit másra is rá akarja kényszeríteni, vagy az ostoba szokásokat, parancsolatokat és tilalmakat és akiknek eszük ágában sincs betartani a sok ostoba előírást, azokat szigorúan meg akarják büntetni, akár az életüket is elvéve a semmiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!