Akkor most melyik volt előbb?
ma 14:59-re.
Tudod attól, hogy valami benne van abba az ósdi mese gyűjteményben (tudom, hogy műfajilag nem mesék, de én annak nevezem), még nem jelenti azt, hogy igaz.
kérdezőnek.
"Teremtett" evolúció során jött létre a ember. :)
üdv
25/F
Közelítsük meg a dolgot logikusan:
Teremtés: Emellett szól egy több ezer éves könyvekből "politikailag korrektre" összeválogatott gyűjtemény.
Evolúció:
Emellett szólnak a megtalált fosszíliák százai, radiokarbon kormeghatározás, genetikai vizsgálatok.
Innentől kezdve már rajtad múlik, hogy a hitet, vagy a tudást választod.
"kedves válaszoló valóban, a vírusok gyorsan változnak. pl az influenzavírúsból már van a b meg c de ezek még mindíg influenzavírusok, amik mutálódtak, szelektálódtak. akkor szólj, ha az influenzavírusból hasnyálmirigyrák lesz."
"Ha valóban Evolúció útján jött volna létre az élet"
Látom ellepték a kérdést az IQ betyárok.
Csak tisztázás végett:
Egy vírus mutálódása is evolúció.
Az influenza vírusfertőzés, a hasnyálmirigyrák pedig rendellenes sejtműködés következtében kialakult burjánzás.
Az élet nem evolúcióval jött létre, az evolúció onnantól kezdve foglalkozik az élettel, hogy létrejött. A kérdés pedig nem az élet létrejöttére vonatkozik, hanem egy faj megjelenésére.
Igen... az előttem szólóhoz hasonlót akartam én is írni. Az evolúció soha nem is szándékozott tárgyalni az élet létrejöttét.
És még azt hozzátenném. Sok mikroevolúcióból, ha már annyira szereted ezt hajtogatni, lesz a nagy evolúció. Maradjunk a lepkéknél. Mi van, ha ez a lepke, előbb megváltoztatja a színét, majd folyamatosan elveszti a repülési képességét, mert amelyik nem repked annyit, azt nem ütik el az autók. Úgy már nem lepke. de még színre se olyan.
Evolúciót megfigyelni nagyon nehéz, főleg ha a különböző vírusok, bacilusok szerinted nem érnek... mert csak azoknak van több ezer generációja egy év alatt.
A genetikai változás az evolúció, genetikai fejlődés.
csak nekem úgy tűnik, hogy van mögötte valamiféle irányítottság, tudatosság. vagy a lepke ilyen intelligens, hogy kiszúrja, hogy nem kell többet repkedni, és akkor nem növeszt szárnyat ,tehát magától befolyásolja a saját tudatával, hogy miként mutálódjon?! Mi pedig, mint evolúció csúcsa, nem tudunk ily módon változtatni magunkon?! Nekem ennyi nem smakkol csak, egyébként teljesen egyetértek az evolúció kifejezéssel, és létezőnek tartom.
üdv
25/F
LastOne.Left
"csak nekem úgy tűnik, hogy van mögötte valamiféle irányítottság, tudatosság. vagy a lepke ilyen intelligens, hogy kiszúrja, hogy nem kell többet repkedni, és akkor nem növeszt szárnyat ,tehát magától befolyásolja a saját tudatával, hogy miként mutálódjon?"
Ez azért van, mert tökéletesen tájékozatlan vagy a témában.
Ha a repülőképesség elvesztése evolúciós előny, akkor a jó repülők elpusztulnak, nem, vagy csak kevesebb utódot hoznak létre, így fokozatosan eltűnik a repülőképes faj. Ehhez nem kell felsőbb hatalom, vagy intelligencia. Egyszerűen nem kell túlmisztifikálni.
"Ha a repülőképesség elvesztése evolúciós előny, akkor a jó repülők elpusztulnak, nem, vagy csak kevesebb utódot hoznak létre, így fokozatosan eltűnik a repülőképes faj. Ehhez nem kell felsőbb hatalom, vagy intelligencia. Egyszerűen nem kell túlmisztifikálni."
De ettől nem változik meg a faj genetikája, csak kevesebb példány lesz belőlük. Ha pedig megváltozik, akkor tudatosan csinálja, vagy a mögöttes tudatosság segítségével? :)
ui.: A teremtés és evolúció egy azon időben zajlik...semmi sincs nyugalomban a világegyetemben, minden változik, vagyis nem megállapodott lét, tehát a dolgok teremtődnek pillanatról pillanatra, vagy evolúcióban vesznek részt mindvégig.
üdv
25/F
LastOne.Left
"De ettől nem változik meg a faj genetikája, csak kevesebb példány lesz belőlük. Ha pedig megváltozik, akkor tudatosan csinálja, vagy a mögöttes tudatosság segítségével?"
Egyre inkább úgy érzem, hogy felesleges a magyarázat, mert nem is akarod megérteni. Teremtettél magadnak egy álomvilágot, amiben boldognak érzed magad, és mindent megteszel, nehogy kizökkentsenek belőle.
Megpróbálom újra.
A repülés elvesztése evolúciós előny. Amelyik lepkének kisebbek a szárnyai és gyengébbek a repülőizmai, tovább marad életben, több utódot hoz létre, a saját génjeit örökíti tovább (kisebb szárny, gyengébb repülőizmok), és ha a körülmények nem változnak, az utódai közül is a (még) kisebb szárnyú és gyengébb repülőizmúak hozzák létre a legtöbb utódot, így fokozatosan teljesen elsorvadnak a szárnyak és repülőizmok. Genetikailag változik meg a faj azzal, hogy a legjobb repülők kihullanak a tenyészetből, és nem örökítik tovább a nagy szárnyra és erős izmokra vonatkozó géneket.
Ehhez nem intelligenciára van szükség, hanem az ilyen irányú fejlődéshez kedvező körülményekre, a természet, pedig elvégzi a többit azzal, hogy az adott körülmények közt életképtelenedd egyedek elpusztulnak, és nem örökítik tovább az életképtelenségükért felelős géneket.
Érthető?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!