Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Na akkor most mi a különbség?

Na akkor most mi a különbség?

Figyelt kérdés

Egy országban sem szeretik, ha diktatúra van, az általában senkinek sem jó.

Akkor miért vannak olyan sokan elájulva a kereszténységtől (vagy bármelyik más egyistenhívő vallástól). Nem mondom, hogy buddhista vagyok, vagy hasonló, de azok a vallások legalább egy kicsit "demokratikusak". És elvileg itt a földön a nép ezt követeli meg.

Nem gondoljátok, hogy bármilyen egyistenhitű vallásban nevezzük bárhogy is az istenüket, mindegyik önkényes és önző. Kedvére eldönti, ki élhet, és ki nem... egy többistenhitű vallásban (még mindig nem hiszek semmilyen vallásban, csak logikázás) legalább mindenkinek megvan a saját szerepe... van aki egységesen pusztít, van aki egységesen teremt. Nincs kivételezés, mindenkire érvényesül az egyenlő bánásmód.

Akkor miért is majmolják még mindig az egyistenhitet? (vagy bármilyen vallást)

2010. júl. 7. 19:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Szerintem az a különbség, hogy a diktatúra a keresztényi kereteken kívül lehet akármi, attól függően, hogy kik diktálnak. Relatívan lehet benne véleményt formálni, ami a személyes véleményem szerint nem stabil, és nem jó dolog.

Ezzel szemben a keresztényi diktatúra, maga a biblia, amit ha mindenki betartana, mindenkinek jó lenne.

Világos, nem relatív, élhető, és egymást felemelő diktátum.

2010. júl. 12. 19:56
 22/27 A kérdező kommentje:
Nem mondanám, hogy a Biblia mindig világos.
2010. júl. 13. 20:35
 23/27 anonim ***** válasza:
Nem értek veled egyet. A keresztény Isten (nem egyéni véleményekre, csakis a Bibliára hivatkozom) nem önkényesen dönti el, hogy ki haljon meg, vagy, hogy kivel mi történjen itt a Földön, ezt nem is tudom, hogy honnan szedted. A Bibliában egyértelműen le van írva, hogy 2 ellentétes erő küzd az ember lelkéért. Az egyik a Teremtő, a másik pedig a Sátán. Mivel Isten szabad akaratot adott nekünk, azt csinálunk, amit csak szeretnénk. Ő tudja, hogy mi a jó nekünk, hogy hogyan juthatunk el hozzá, és ha ez pl. egy súlyos betegség, akkor azért kell hálát adni. Nem ad nagyobb terhet, mint amit elbírsz, és azzal is csak az a célja, hogy visszatalálj hozzá. Nem véletlen van 1milliárd keresztény a földön.
2010. júl. 14. 12:24
 24/27 anonim ***** válasza:

Nem a biblia összes kijelentésére értettem, hogy világos.

Benne van az is, hogy sok dolog amit ír, ember fel nem foghatja.

De az, amit arról tanít, hogy hogyan éljünk, és miként tekintsünk embertársainkra, az világos, és jó.

2010. júl. 14. 19:01
 25/27 anonim ***** válasza:

Egyistenhitet azért "majmolják", mert egy Isten létezik.

Jézus mondta a Farizeusoknak amikor jelet kértek tőle ő nem adott nekik.

Uram melyik a te vallásod adj nekünk jelet.

Az az én vallásom amelyikben szeretet lakozik.

És ezzel otthagyta őket.

2010. júl. 29. 22:02
 26/27 anonim ***** válasza:

Figyi!

Ez nem kívánság műsor! Ha egy Isten van, akkor brahiból nem imádkozhatok egy csomó kitalált baromsághoz!

2010. júl. 29. 23:38
 27/27 A kérdező kommentje:
Miért vagy benne olyan biztos, hogy létezik, és miért gondolod, hogy más vallások istenei nem léteznek. Csak az igaz, amiben te hiszel?
2010. aug. 11. 07:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!