Na akkor most mi a különbség?
Egy országban sem szeretik, ha diktatúra van, az általában senkinek sem jó.
Akkor miért vannak olyan sokan elájulva a kereszténységtől (vagy bármelyik más egyistenhívő vallástól). Nem mondom, hogy buddhista vagyok, vagy hasonló, de azok a vallások legalább egy kicsit "demokratikusak". És elvileg itt a földön a nép ezt követeli meg.
Nem gondoljátok, hogy bármilyen egyistenhitű vallásban nevezzük bárhogy is az istenüket, mindegyik önkényes és önző. Kedvére eldönti, ki élhet, és ki nem... egy többistenhitű vallásban (még mindig nem hiszek semmilyen vallásban, csak logikázás) legalább mindenkinek megvan a saját szerepe... van aki egységesen pusztít, van aki egységesen teremt. Nincs kivételezés, mindenkire érvényesül az egyenlő bánásmód.
Akkor miért is majmolják még mindig az egyistenhitet? (vagy bármilyen vallást)
Az agymosott talán tényleg erős volt egy kicsit.
És nem becsülöm le a vallásos embereket. Egyik legjobb barátnőm is mélyen vallásos, csak vele azért nem beszélek ilyenekről, mert nem akarom, hogy ilyen hülyeségen vesszünk össze.
Azért tartom "jobbnak" a feladatos dolgot, mert így tartom... hmm... igazságosnak. Így nincs kivételezés... van aki mindenkinek segít, van aki mindenkinek keresztbe tesz...
A fölöttem állós dologról. Szerintem senki felett nem áll, nem állhat senki. Mindenki a maga ura.
Az a véleményem, amit te is megfogalmaztál, hogy az istenek az emberek reményeinek "megtestesült" formája.
Nem egyszer volt már rá példa, hogy a hit (higgyen bármiben is az ember... akár egy teljesen abszurd dologban, egy kőben vagy egy fűszálban)az akarat és a remény óriási segítség lehet például egy betegségből való felépülésnél.
De itt is az a véleményem, hogy nem az a dolog, amiben hittél, segített meg, hanem önmagad vészelted át a bajt, úgy, hogy "önmagadtól kértél segítséget".
"Akkor miért vannak olyan sokan elájulva a kereszténységtől"
Többek között talán azért mert az Az ateizmus rombolólag hat a logikus gondolkozásra.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
„De igen sokan Lucifert követve, akinek gonosz jelszava az, hogy „nem szolgálok” – a szabadság neve alatt bizonyos képtelen és hazug szabadosságot értenek. Ilyenek azon elterjedt és hatalmas iskola emberei, akik a szabadságtól vevén nevüket, azt akarják, hogy szabadelvűeknek, liberálisoknak nevezzék őket.”
XIII. Leó pápa - Libertas præstantissimum: [link]
"Semmi gond nincs a logikámmal."
Akkor valószinúleg te is egy észak-koreai IQ-zseni vaGY.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Most már biztos vagyok benne, hogy nincs ateista a világon!
Hogy honnan tudom? :)
Hát onnan, hogy az ateistáknak mindig ugyanaz a bajuk. Az élet, és a velejáró szenvedések.
"De itt is az a véleményem, hogy nem az a dolog, amiben hittél, segített meg, hanem önmagad vészelted át a bajt, úgy, hogy "önmagadtól kértél segítséget"."
Ezt a mondatot nagyon jól eltaláltad...egészen 2010. 04. 20. ig én is azt hittem, vagyis egész fiatal koromban "felsőbbrendűnek", többre hivatottnak éreztem magamat. Aztán jött a pont a mondat végére, és kiderült, hogy ez a felsőbbrendű én, ami képes meghozni a helyes döntéseket és felülbírálni engem, megoldani a problémákat, az nem más, mint az Önvaló...vagyis Isten. :)
üdv
25/F
Nem vallom magam ateistának, mert ezekkel a megnevezésekkel mindig csak beskatulyázzák az embert. Én egyszerűen nem hiszek. Vagyis... felőlem létezhet Isten. Csak engem ez semmiben nem befolyásol. Egyszerűen egy jó téma, szeretem hallgatni mindkét fél magyarázatait.
Kedves Utolsó! Annak ellenére, hogy a mondatomat (amit direkt arra írtam, hogy kifejezzem, hogy csak magadra, esetleg még a családodra, barátaidra, de inkább magadra számíthatsz) eléggé kiforgattad, és pont az ellentétét hoztad ki belőle, érdekelne a történeted. Pontosan mi is volt, ami ilyen erősen eltérített az eredeti gondolkodásmódodtól? (ha nagyon magánjellegű, akkor esetleg megpróbálhatnád kicsit körbeírni, vagy legalább valami támpontot adni, csak hogy egy kicsit pontosabb képet kapjunk)
Előző vagyok.
Igazából semmi sem térített el, ugyanis fiatal koromban is a mostanihoz hasonló volt a személyiségem, de nyilván változott azóta. Én azt mondom, amit "találtam", az inkább megerősített mindenben, és magyarázatot adott korábbi cselekedeteimre, gondolataimra is. nem megyek bele a részleteibe, mert felesleges, magad is megértheted, szóval átadom neked is azt, ami ezt megtette. :)
Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége
üdv
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!