Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Most mit csináljak? Láttam a...

Most mit csináljak? Láttam a katolikus papunkat kézen fogva egy nővel! (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Voltam a városligetben a családdal sétálni,amikor tőlünk egy kissé távolabb,legnagyobb megdöbbenésünkre láttuk a plébánosunkat kettesben egy vele egykorú nővel kézen fogva(!) sétálni!Most mit csináljunk?!Hogy bízzunk meg benne,vagy a többi lelkipásztorban ezek után?Nem egyszer hallottam,hogy dicsérte a cölibátust,most kiderült,hogy valószínűleg bort iszik és vizet prédikál.

Lehet ilyenkor feljelentést tenni az egyháznál,vagy egyszerűen keressünk egy másik templomot és odajárjunk?

Köszönöm előre is a segítő válaszokat!

2010. júl. 6. 11:27
1 2 3
 11/27 Xmes ***** válasza:
93%

"Most mit csináljak? Láttam a katolikus papunkat kézen fogva egy nővel!

Voltam a városligetben a családdal sétálni,amikor tőlünk egy kissé távolabb,legnagyobb megdöbbenésünkre láttuk a plébánosunkat kettesben egy vele egykorú nővel kézen fogva(!) sétálni!"

Tedd azt amit ő. Sétálj kézen fogva egy nővel.

Az eszedbe jutott már esetleg, hogy az a nő a testvére?

Megjegyzem nincs abban semmi rossz, ha egy férfi kézen fogva sétál egy nővel.

És akárhogy is nézzük, a pap is férfi.

Inkább vele egykorú nőkkel sétálgasson, minthogy gyerekeket erőszakoljon.

A cölibátust már rég el kellett volna törölni. Vagy egyszerűen ivartalanítani kéne az összes "felszentelt" papot, hogy biztos betartsák, és ne gyerekekkel játszadozzanak.

2010. júl. 6. 14:33
 12/27 anonim ***** válasza:
50%
Senki nem kényszerít egyetlen férfit sem,hogy pap legyen.Amikor felszentelik,vállalja a cölibátust önként.Ha közben meggondolja magát kiléphet,de ne hazudjon a híveknek!Jézus sem volt nős,és elvileg a papok Őt képviselik itt a Földön.Az apostolok sem éltek nős emberként,miután Jézus elhívta Őket.Ennyi erővel a válást is követelhetnénk,pedig azt is felnőtt fejjel,önként vállaljuk.Maga Jézus mondta,a,házasság felbonthatatlan.Igaz,hogy a cölibátust nem parancsolta meg,de aki Őt követi papként,annak meg adja hozzá az erőt,ha meg valaki nem bírja,ne vállalja,de ne csapja be a híveit!
2010. júl. 6. 15:46
 13/27 anonim ***** válasza:
mindenki ember és a szerelem,szexualitás álltalában természetes igény.akik cölibátust hirdetnek azok a papok elsősorban saját magukat csapják be,mert nincsenek tisztában az ember "működésével".
2010. júl. 6. 16:05
 14/27 anonim ***** válasza:
88%
Én még azt is tudom, hogy melyik házban lakik a szeretője muhahahaha (persze a helyinek, nem a tiéteknek xD)
2010. júl. 6. 16:26
 15/27 anonim ***** válasza:
47%

Na igy terjed a pletyka. Nem vagy vele tisztaban, hogy ki volt az a no, miert fogta a kezet. Nem kell egybol arra gondolni, hogy...meg az is lehet, hogy a testvere, rokona, egyszeru baratja, aki batoritasra szorolt.

Amugy a mi papunknak van szeretoje - nem is egy. Ez legyen az o lelkiismeretukre bizva. En ilyen miatt nem akadnek ki. Persze, hogy ok sem hiba nelkul valok. Az Egyhaz, vallas az ember talalmanya, igy nem is lehet tokeletes. A papok nem istenek, csak emberek, es epp ezert nem kell mindent, amit mondanak 100%-ig elhinni. Ok is csak emberek. Semmivel nem allnak magasabb szinten, mint mi.

2010. júl. 6. 16:53
 16/27 anonim ***** válasza:

Ha Jézus minden papot részesítene a cölibátus kegyelmében, akkor nem lennének botrányok a katolikus egyházban. Ezért nincs olyan, hogy aki papnak megy, az meg is kapja ezt a kegyelmet, még ha kéri is, mivel biztos vagyok abban, hogy az elején még kérik.

Igen, belekalkulálják a cölibátust, ezért vannak, akik inkább a családot választják, és lemondanak a papságról.

2010. júl. 6. 19:41
 17/27 anonim ***** válasza:

18:17

:XXDDD

na erről én nem vagyok meggyőződve annyira :)))

2010. júl. 6. 20:03
 18/27 anonim ***** válasza:

47Ha szemed megbotránkoztat, vájd ki. Jobb félszemmel bemenned az Isten országába, mint két szemmel a kárhozatra jutni, 48ahol a férgük nem pusztul el, és a tüzük nem alszik ki.

Mk 9,45-48

2010. júl. 6. 20:45
 19/27 anonim ***** válasza:

ma 15:46-nak van igaza.

Vizet prédikál, bort iszik!

2010. júl. 6. 22:18
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Sokan mondanak olyasmikat manapsg, hogy "a katolikus papok vizet prédikálnak és bort isznak. A legtöbb pap maga sem tartja meg, amit prédikál".

Tegyük fel egy pillanatra, hogy ez így van. Akkor is mi következik ebből? Legföljebb az, hogy tehát a papok is elkárhozhatnak. De sehogy sem következik, hogy most már az Isten szava, amelyet a papok Krisztus parancsolata szerint hirdetnek, nem igaz és nem kell azt komolyan venni. Tegyük fel, hogy az orvosok jókora része dohányzik s alkoholt fogyaszt, holott elméletben minden komoly orvos méregnek tartja az alkoholt is, a nikotint is. Mi következik ebből? Hogy most már ne törődjünk az egész orvostudománnyal és egészségüggyel?

Mindenki a maga lelkéért felelős; a pap is! Ha a pap nem tartja meg, amit prédikál, az az ő nagy baja lesz; ha én nem tartom meg, az nekem fog nagy bajt okozni. Okos ember nem a szerint igazodik, hogy más okosan cselekszik-e, hanem a szerint, mi a helyes és mi a kötelessége.

Dehát igaz-e, hogy a papok maguk sem hiszik vagy gyakorolják, amit hirdetnek? A papok közt csakugyan vannak téveteg, vétkes emberek. De csak nem lehet komolyan azt mondani, hogy a papok nagy része egyáltalán nem él a vallás parancsai szerint? Talán hibáz ebben vagy abban a pontban, de olyan papot nem igen találni, aki nem meggyőződésből hirdetné Krisztus igazságait. Sőt a papság túlnyomó többsége magasan az erkölcsi átlagszínvonal felett áll. A legderekabb hazafiak, leghívebb polgárok, legjótékonyabb, legistenfélőbb emberek mégis csak a katolikus papok köréből kerülnek ki. Még a legnehezebb papi kötelesség, a nőtlenség és tisztaság terén is, ha akadnak hibák és helyenkint néha nagyobb bűnök is, a túlnyomó többség mégis csodálatos hősiességgel tartja meg az Egyház felséges, de szinte emberfölötti önfegyelmezést igénylő követelményét s élete végéig híven megőrzi tisztasági fogadalmát. Aki ellenkezőt állít, az vagy tudatosan rágalmaz s egyes sajnálatos eseteket általánosít, vagy nem tudja, mit beszél s a legmagasabb erkölcsi színvonalon álló embercsoportot könnyelműen és igaztalanul vádolja.

2010. júl. 6. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!