Most mit csináljak? Láttam a katolikus papunkat kézen
fogva egy nővel! (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Voltam a városligetben a családdal sétálni,amikor tőlünk egy kissé távolabb,legnagyobb megdöbbenésünkre láttuk a plébánosunkat kettesben egy vele egykorú nővel kézen fogva(!) sétálni!Most mit csináljunk?!Hogy bízzunk meg benne,vagy a többi lelkipásztorban ezek után?Nem egyszer hallottam,hogy dicsérte a cölibátust,most kiderült,hogy valószínűleg bort iszik és vizet prédikál.
Lehet ilyenkor feljelentést tenni az egyháznál,vagy egyszerűen keressünk egy másik templomot és odajárjunk?
Szervusz! Én a barátnőmnek megfogom a kezét, pedig nem a lányokat szeretem. Ha fiú ismerősöm lehangol és biztató szavakat intézek hozzá megfogom a kezét, de ezzel nem csalom meg a párom. Mielőtt ítélkezel járj utána mi is volt a valóság. Görbetükör gyakran lebeg az ember feje fölött és okozhat furcsa szituációkat. De ki mint él úgy ítél, ugye?! :)
2010. júl. 6. 11:42
3/27 anonim válasza:
Az egyik szomszéd faluban is van egy katolikus pap, akinek van barátnője. Inkább ez, mint hogy gyerekeket molesztáljon.
2010. júl. 6. 11:50
4/27 anonim válasza:
És ha egy kisfiu kezét fogja akkor pedofil ?
Szerintem csak baráti a dolog, de ha nem akkor se bántsd had élje a saját életét.
Sok katolikus hivö és boldogságba él a párjával, akkor öket is fel kéne jelenteni ?
2010. júl. 6. 11:51
5/27 anonim válasza:
Én nem értem... nem mintha olyan sokra tartanám az egész egyházat, de egy pap mért nem élhet kapcsolatban?
Ez miért olyan nagy bűn? Nem hiszem, hogy emiatt a pokolra kerülne, sőt még azt se hogy ezért vki szólna neki.
Mondjuk annyira nem vagyok benne a témában, de sztem ez nem egy olyan probléma még akkor se hogyha nem lehetne nővel.
2010. júl. 6. 11:57
6/27 anonim válasza:
miért mégis mit akarsz csinálni ? semmit ... láttál iylet is, na és ? én láttam és tudok ennél jóval durvábbról is
2010. júl. 6. 12:00
7/27 anonim válasza:
A cölibátust az egyház írta elő, mivel a vallásos emberek bizalmukat vesztették a papokban, egyházi méltóságokban. Így próbálták a tekintélyüket visszaállítani. Tehát emberek találták ki.
2010. júl. 6. 12:05
8/27 anonim válasza:
Szerintem maga a cölibátus értelmetlen. Ők is emberből vannak, biológiai igényekkel, amit nem lehet elnyomni. Attól miért ne gyakorolhatnák és hirdethetnék hiteles módon a vallást, ha közben van párjuk az életben? Nyilván így kevesebb pedofil ügy lenne, ha meg lenne engedve a normális emberi, testi-lelki kapcsolat, nővel. Isten nem véletlenül teremtette úgy az embert, ahogy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!