Mohamed szerint meghamisították a Júdaizmus és a Kereszténység szentiratait, akkor ezek hamis vallások?
"Ez az oldal pont azt írja hogy minden irányzat más-más Bibliát használ."
Hol?
Csak kíváncsi vagyok, melyik mondat értelmezésébe buktál ennyire bele, ugyanis a cikk nem ír olyasmit amit te állítasz.
Ha szerinted igen, akkor mutasd be, hol írja, és hogy miért következne az idézett mondatból az amit te bele akarsz magyarázni!
A táblázat felsorolja a nagyobb keresztény irányzatokat. Legalább ideáig eljutottál? Az egyes oszlopokban pedig felsorolják hogy az egyes irányzatok melyik könyveket fogadják el. Bizonyára látod hogy ez nagyon változó. Például ha a katolikus és protestáns irányzatot nézzük, akkor azt látjuk hogy protestáns Biblia 12 könyvel kevesebbet tartalmaz. Ha ez a 12 könyv hiteles akkor a protestánsok meghamisították a Bibliát mert kivették ezeket. Ha viszont ez a 12 könyv nem hiteles akkor a katolikusok hamisítottak mert olyasmit csatoltak a Bibliához ami nem volt része eredetileg. Akárhogy is nézzük, a Bibliát meghamisították.
Remélem így már érted. Ha valamit nem értesz még a keresztény vallásból, nyugodtan írhatsz nekem, segítek értelmezni :)
Ezek szerint akkor a más-más kifejezés jelentését nem érted?
Oké, szerintem ezt hagyjuk, mert a szövegértés nagyon nem az erősséged. Nézzük azt, amit legalább sikerült felérned ésszel. Igen, a katolikus és protestáns Bibliában különbözik a könyvek száma.
Na most a hamisítás azt jelentené hogy a Bibliának megváltozott a jelentése. Tudom, nem erősseged egy szöveg helyes értelmezése, de kerlek figyelj! Mutasd be néhány példán keresztül, hogy melyik kanonikusság szempontjából kérdéses könyv, miben és hogyan változtatja meg a keresztény tanításokat!
Annyit azért meg remélem felfogsz hogy ha nincs jelentésbeli változás, akkor nincs hamisnak mondható tanítás.
Hamisítás ha kiveszünk részeket ami eredetileg a szövegben volt. Hamitás ha hozzáteszünk a szöveghez valamit ami eredetileg nem volt részt. És hamisítás az is ha átírjuk a szöveget. Az első kettő biztosan megtörtént a Biblia esetében. A harmadik is nagyon valószínű. Nincs szükség arra hogy konkrét példát hozzak. Ha vannak könyvek a Bibliában amelyek hitelessége kétséges, márpedig vannak, a mindenki által elfogadott könyvek hitelessége is megkérdőjeleződik.
Függetlenül a Biblia könyveitől egyébként kapásból ott van Jézus istensége. Ez egy hamis tanítás, amit Jézus sosem mondott. Egy rakás vers van a bibliában ami ellentétes Jézus istenségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!