Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus áldozati bárány volt,...

Jézus áldozati bárány volt, isten melyik még nagyobb istennek áldozta fel?

Figyelt kérdés
Áldozat istennek jár, saját magának nem áldozta fel, az nem túl nagy áldozat.

2019. ápr. 20. 11:06
1 2 3 4
 21/38 Rachel Warner ***** válasza:
58%

" Látom a sértegetés a véredben van. De értelemből nem sokat kaptál. Istenhez hasonlítod magad, amikor azt gondolod a gyermekedért feláldozni az életed, egyenlő Jézus tettével. "

Mivel nem hiszek Jézusban,amit már vagy tucatszor leírtam,nem hasonlíthatom magam hozzá egyrészt,másrészt nem is kifejezetten személy szerint róla beszéltem,hanem magáról az önfeláldozásról. De ezért mondom,hogy még a lyukat is a hasamba dumálod,most meg már valamiért Jézust istennek nevezed és felmagasztalod a tettét,holott egész idáig kb úgy beszéltél róla,mintha egy logikai buktató lenne az egész. Én legalább azzal tisztában vagyok,hogy hol is állok és nem hazudtolom meg egyik mondatommal a másikat. Amit írtam,az ráadásul csak egy példa volt,egy kép,bár tudom,ezeket a fogalmakat sem ismered,te elkönyvelted,hogy én valami nemlétező istennek tartom magam és kész,a tények még mindig nem izgatnak. Vitatkozz akkor tovább saját magaddal,eddig úgyis kb magaddal beszélgettél,mert az írásaid alapján marhára nem az én kommentemre reagáltál.

2019. ápr. 23. 08:08
 22/38 Rachel Warner ***** válasza:
58%
Még mindig kevésbé szégyenteljes,hogy a bibliai témákban nem vagyok otthon,mint az,hogy te alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában,ami a valós élethez kellene. A sértegetést meg te kezdted azzal,hogy kisgyereknek neveztél és lehülyéztél,amit azóta is folyamatosan csinálsz,gondolom bók akart lenni. Vagy csak simán azt hiszed,hogy neked mindent szabad,de ha kiáll magáért az ember,azt már kikéred magadnak. Sajnállak,hogy ez az egy szórakozás maradt az életedben,hogy itt provokálsz idegen embereket.
2019. ápr. 23. 11:49
 23/38 Wesler ***** válasza:
52%
Igen, te beteg vagy. :D
2019. ápr. 23. 14:37
 24/38 Wesler ***** válasza:
76%
Kezdesz úgyérzem eltávolodni a témától és próbálsz személyeskedni. Na most, én úgy gondolom, hogy értelmed sincs ahhoz hogy vitázzunk vagy vitázz bárkivel is. Továbbá azt is úgy gondolom, hogy maga a kérdésed is provokatív és az egészre (már ahogyan kitűnik a kommentjeidből) magasívben teszel. :) Eleve lerí mindegyik hozzászólásodból, hogy abszolút semmi közöd sincsen a témához. 2, ha végre úgy véled, hogy alkalmas vagy a téma vitázásához, akkor esetleg privátban állok rendelkezésedre. ÉRVEKKEL, IGÉKKEL, BIZONYÍTÁSOKKAL, addig a nevemre se nézz. :)
2019. ápr. 23. 20:40
 25/38 Wesler ***** válasza:
sosem volt kölcsönös a szimpátia. :D
2019. ápr. 24. 10:21
 26/38 Wesler ***** válasza:
Mondtam én ilyet? Ez az egyik, a másik pedig, hogy te miről beszélsz a nyomulásról, azt írtam, hogy vitázni hajlandó vagyok veled, HA !!!HA!!! képes vagy úgy neki állni, tehát: Bizonyítod érvekkel állsz elő és igehelyekkel készülsz. Addig a "nevemre" se nézz. Én ezt írtam, én nem nyomúltam ezzel. :D
2019. ápr. 24. 19:19
 27/38 Wesler ***** válasza:
A nevem? Egyébként, a sárgaházból írsz, vagy iszol miközben írsz? 1, A kérdésed eleve viszályt szít, szóval egyáltalán nem értem mért mondod azt, hogy nem vitázni jöttél. 2, válaszoltam a kérdésedre a legelső kommentem arról szól, hogy az ön feládozás nem egy olyan dolog, amit még laikus, józan paraszti ésszel rendelkező emberek sem tudna rosszat mondani. A példám pontosan erről szólt. De látom nem igazán érted onnan bentről, hogy éppen miről is van szó, ezért megpróbálom az amőbák szintjén elmagyarázni. Az ön feládozás NEM bűn az, hogy saját magát áldozza valakiért fel valaki, az épp hogy jó és nem rossz, még a emberi léptékben is. Vitázni viszont nem óhajtok veled mert abszolút degenerált vagy. :)
2019. ápr. 24. 20:56
 28/38 Rachel Warner ***** válasza:
27%
Tegyük -ha nem is tisztába,mert innen már nehéz lenne- de kicsit világosabbá a dolgot. Nem szerettem volna ezt itt kiírni,mert teljesen magánügy,de ha jól értelmezem,marhára kevered velem azt,akivel most vitázol,csak mert ő sem a nézetét,sem a nevét nem változtatta. Az a hihetetlen helyzet,hogy ő a férjem,aki keresztény,én meg nem vagyok az. Nahát,nem is gondoltad volna,hogy létezik itt 2 külön felhasználó 2 külön nézettel,ugye? Ez meg sem fordult a fejedben,olyan hihetetlen. Sőt,a kérdésre is úgy talált rá,hogy látta,amikor én ide írtam. Egészen elképesztő. Akkor most,hogy túl vagyunk a nagy áttörésen és mindenki letörölgette a sokk hatására leizzadt homlokát, lehetne lapozni és váltani a személyeskedésről?
2019. ápr. 24. 21:02
 29/38 Rachel Warner ***** válasza:
27%
Amúgy tényleg nem értem,honnan szűrted le az azonosságot. 2 külön név 2 teljesen más nézettel= ugyanaz a személy? Bravó,f**k logic!
2019. ápr. 24. 21:05
 30/38 Rachel Warner ***** válasza:
27%
Ami a nézetváltogatást illeti,egykét gyöngyszem tőled kérdező: Jézus egyik pillanatban egy pokolra való öngyilkos,a másikban már fel sem ér semmi a tettéhez. Először istent kisbetűvel írod olyan szövegkörnyezetben,ami arra utal,hogy nem vagy hívő,aztán már Jézust azonosítod az istennel. Te is az a klisé embertípus vagy,aki a saját hülyeségeit beleképzeli a másikba. Viccen kívül valami komoly gond lehet veled,vagy csak egy alultáplált troll vagy.
2019. ápr. 24. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!