Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus áldozati bárány volt,...

Jézus áldozati bárány volt, isten melyik még nagyobb istennek áldozta fel?

Figyelt kérdés
Áldozat istennek jár, saját magának nem áldozta fel, az nem túl nagy áldozat.

2019. ápr. 20. 11:06
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Isten nem áldozta fel a Fiát semmilyen más Istenségnek.

jézus Maga döntött így szeretetből és engedelmességből, mi értünk, hogy örök életünk legyen és, hogy aki hisz Ő benne el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Ján.10;

17.Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt.

18.Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.

2019. ápr. 21. 21:04
 12/38 A kérdező kommentje:
Na látod, előttem szóló is azt írja, hogy önszántából dobta el életét. De ha szerinted nem ezért, akkor miért jutott pokolra?
2019. ápr. 21. 22:10
 13/38 Rachel Warner ***** válasza:
33%
Igen,ő is leírta,hogy az emberekért áldozta fel magát. Önszántából. A kettő nem zárja ki egymást. Én sem vagyok vallásos,de azért ilyen alap fogalmakkal,mint önfeláldozás tisztában vagyok. Elég szégyen,hogy számodra az,hogy valaki megunja az életét és a játszótér közepén fellógatja magát és az,hogy beugrik a golyó elé,hogy valakit megmenthessen ugyanaz és ezt még melldöngetve hangoztatod is. Szerintem ne villogtasd ennyire a tudatlanságod.
2019. ápr. 22. 08:38
 14/38 Rachel Warner ***** válasza:
33%
Az meg,hogy a követőinek mit parancsolt,nem tartozik rám,mivel vallásos se vagyok,hadd ne én magyarázzam ezt ki. Én csak arra akartam kitérni,hogy ha valaki azért hal meg,hogy a másik élhessen,rohadtul nem egy elítélendő dolog. De hát ez a mai társadalom,ne segítsünk a másiknak,hagyjuk megpusztulni,nehogy egy hajunk szála is görbüljön.
2019. ápr. 22. 10:28
 15/38 Rachel Warner ***** válasza:
27%
A keresztény hit szerint kb mindenki,mivelhogy akkor nem lenne esély az örök életre,hanem mindenki egyenes úton menne a pokolra,ha Jézus nem áldozza fel magát. Erről igazán velük vitatkozz,a lényeg maga az önfeláldozás,én legalábbis ennél a témánál maradnék. Pont a fiam miatt tudom,mi a különbség,mert ha inkább azt választom,hogy én halok meg helyette,az azért más,mint az öngyilkosság.
2019. ápr. 22. 19:39
 16/38 Wesler ***** válasza:
76%
Nézzük logikusan és elvonatkoztatva a Bibliától a dolgot. Tehát: Megakarok ölni egy embert, annak az embernek akit én le akarok lőni annak a testvére a golyó elé veti magát, hogy védje őt. Ön magát ölette meg a testvére helyett, hogy ő tovább éljen vagy önző módon megölte magát mert már nem volt kedve élni?
2019. ápr. 22. 21:35
 17/38 A kérdező kommentje:

Látom szereted istenhez hasonlítani magad. Elárulom, nem vagy az. Nem áldozza fel életét az, aki halhatatlan. Ez egy nagy kamu. Amit a pokollal kapcsolatban írsz, pontosan azoknak az álláspontja, akik meghamisították, elsátánosították Jézus tanításait.

Isten törvénye a "Ne ölj". Nem számít, hogy idegent, vagy magadat, hogy jó vagy rossz szándékkal. A törvény világos és nem számít a te erkölcsi világképed sem, főleg, hogy nem vagy vallásos! Isten a törvényhozó!

2019. ápr. 22. 21:42
 18/38 anonim ***** válasza:

"Amit a pokollal kapcsolatban írsz, pontosan azoknak az álláspontja, akik meghamisították, elsátánosították Jézus tanításait."

Erre van forrás is esetleg? Mert hasamra vágok és én is tudok olyan ökörségeket kitalálni, mint te. De attól, hogy leírod, még nem lesznek valós tények.

Egész pontosan mely korai századokból fennmaradt írások igazolják, hogy Jézus eredeti tanítását átírták?

"Isten törvénye a "Ne ölj". Nem számít, hogy idegent, vagy magadat, hogy jó vagy rossz szándékkal. A törvény világos és nem számít a te erkölcsi világképed sem, főleg, hogy nem vagy vallásos! Isten a törvényhozó!"

A törvény valóban világos, csak vannak olyan egyszerű buta emberek, akik nem értik és a maguk egyszerű eszével igyekeznek azt magyarázni.

A Tízparancsban a héber לֹא תִּרְצָח׃ (Ló tircách!) szerepel, ami kifejezetten gyilkosságra vonatkozik. Az ölés és gyilkolás két eltérő jogi fogalom, persze ezt nehéz lehet feldolgoznod.

Ezért baj, amikor olyanok próbálják magyarázni a Szentírást, akiknek nyelvei, teológiai, történelmi ismeretei egyaránt nulla.

2019. ápr. 22. 21:58
 19/38 Rachel Warner ***** válasza:
47%
Ha ezt most nekem írtad kérdező (gondolom igen,mert én írtam a pokolról) akkor tényleg kár beléd minden szó,ha az egész írásomból te azt szűrted le,hogy én istennek képzelem magam. Én komolyan nem tudom,melyik farzsebedből rántod elő ezeket az abszurd következtetéseket,hogy "önfeláldozás=öngyilkosság,pokol,feláldozom magam a gyerekemért=isten vagyok",de ezekből kénytelen vagyok arra következtetni,hogy te egy megkeseredett önző ember vagy,aki igen kevés embert szeret a környezetében,vagy legalábbis nem annyira,hogy bármire képes lenne értük. Természetesen tévedhetek,lehet,hogy csak szimplán ennyire ostoba vagy,én egyik esetben sem folytatom a vitát,ki tudja,milyen szavakat óhajtasz még a számba adni.
2019. ápr. 22. 22:09
 20/38 Rachel Warner ***** válasza:
58%
Még annyit lezárásnak,hogy nem vagy túl következetes. Egyik kommentedben azt írod,hogy az önfeláldozás a Biblia szerint bűn,nem szerinted,ami arra utal,hogy te sem vagy hívő és nem izgat a Biblia. A másikban már írod,hogy "elsátánosították" a Bibliát,ugyanabban a kommentben lejjebb meg már hivatkozol rá,hogy hát írja,hogy ne ölj. Most akkor nem izgat,vagy izgat,csak meghamisították,vagy izgat és mégsem hamisították annyira meg,mivel idézel belőle,sőt,az egész "igazadat" arra alapozod? Vagy csak úgy vagy vele,hogy hamisított,de ha 2 kiragadott szóval tudsz dobálózni,az már igaz?
2019. ápr. 22. 22:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!