Hívő emberek, ha ezt a parancsot kapnátok az Úrtól, akkor engedelmeskednétek neki?
Pszichoterápián nem gondolkodtál még?
Olyan paranoidnak tűnsz. Komoly igen-nem választ nem kaptál, de a "szánalmas" sztereotipiát rásütötted mindenkire.
Azért, mert veszélyeztették Isten választott népének fentmaradását, és ezzel azokat az ígéreteket is, amiket Jehova szándékozott megvalósítani.
Ezzel bizonyították, hogy hűségesek Istenhez, és a tiszta imádathoz.
Ha abban a korban éltem volna, igen megkellett volna tennem.
Igazad van, újraolvastam amit írtál és félreértettelek. Még értelmezhetetlenebb az állításod, mint amire először gondoltam. Honfoglalás a keresztényekkel? Ennek semmi értelme. Olyan dologról beszélsz, ami nem fog megtörténni, de egyébként nem is történhet.
De, jó, nézzük mi volt 3000 évvel ezelőtt. Háborús helyzet volt, Saul és serege pedig katonák voltak. Az amelekiták rengeteg embert öltek meg közülük, folyamatosan harcoltak velük a zsidók, már a kivonulás óta. (Az, ha jól emlékszem több száz év Saul idejére.)
Kissé álszent dolognak tartom ezt felhánytorgatni, mert ha ma, nem pedig 3000 évvel ezelőtt, téged behívnak katonának és nem Istentől, hanem csupán a felettesedtől kapnál egy olyan parancsot, hogy támad meg az ellenséget, nem tennéd meg? Inkább fejbelövetnéd magad? Akkor mennyivel lennél különb, mint azok akik több ezer éve, nem emberek, hanem Isten parancsára cselekedtek?
Nem értem igazából mit kérsz számon a keresztényeken? Mire akarsz kilyukadni, azon kívül, hogy nyilván nem kedveled őket? Álszentnek tartod őket? Vagy elvakultnak? Vagy kegyetlennek?
Lehet van aki megtenné, van aki nem, de ez teljesen mellékes, mert nekik nem ez a feladatuk.
Ami az amelekitákkal történt az Isten ítélete volt. Ezért nem is tarthattak volna meg semmit a zsidók maguknak. Most nincs a fejemben az egész Biblia és nem ástam most hirtelen magam bele a témába, de ha jól emlékszem, az ítéletet azért kellet nekik végrehajtani, hogy lássák, ez fog történni velük is, ha elhagyják Istent. De, a keresztényektől ilyet soha nem fog kérni, mivel a Jézus előtti korszak lezárult és majd a Végítéletkor lesz az egész világ megítélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!