Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívő emberek, ha ezt a parancs...

Hívő emberek, ha ezt a parancsot kapnátok az Úrtól, akkor engedelmeskednétek neki?

Figyelt kérdés
"Rajta hát, menj, és támadd meg Amaleket, és töltsd be rajta és mindenén, amije csak van, az átkot. Ne kíméld, hanem ölj meg férfit és nőt, gyereket és csecsemőt, marhát és juhot, tevét és szamarat!”" (1Sám 15,3)
2019. márc. 22. 19:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Én értem a logikát de nem értem az indulatot. Hogy lettél ilyen dühös ilyen hirtelen? Rengetegen mondanának nemet keresztények is szerintem. A tízparancsolattal is szembe megy.
2019. márc. 23. 00:25
 12/26 imakommandós ***** válasza:
73%

Pszichoterápián nem gondolkodtál még?

Olyan paranoidnak tűnsz. Komoly igen-nem választ nem kaptál, de a "szánalmas" sztereotipiát rásütötted mindenkire.

2019. márc. 23. 01:52
 13/26 A kérdező kommentje:
Te is csak terelsz, mert kínos számodra a kérdés. Ezek a válaszok egyre mélyebbre ássák alá a kereszténységet, hogy miféle emberek is vagytok ti.
2019. márc. 23. 01:57
 14/26 A kérdező kommentje:

imakommandósnak egy kis olvasni való:

[link]

2019. márc. 23. 01:58
 15/26 anonim ***** válasza:

Azért, mert veszélyeztették Isten választott népének fentmaradását, és ezzel azokat az ígéreteket is, amiket Jehova szándékozott megvalósítani.

Ezzel bizonyították, hogy hűségesek Istenhez, és a tiszta imádathoz.

Ha abban a korban éltem volna, igen megkellett volna tennem.

2019. márc. 23. 07:50
 16/26 A kérdező kommentje:
Szànalmas és borzalmas, hogy vérrel kellett bizonyítani Istennek a hűséget. Ez nem sokban különbözik a pogàny vallàsoktól. Azon meg nem lepődöm meg, hogy te is öltél volna. De köszi az őszinteséget.
2019. márc. 23. 09:58
 17/26 anonim ***** válasza:
"Számomra ebből nyilvánvaló, hogy ha például újraismétlődne a zsidó honfoglalás az újszövetségi hívekkel, a keresztények lennének azok, akik elsőként fegyvert fognak." Ezt mégis honnan veszed? Miből gondolod, hogy így lenne? Miért annyira nyilvánvaló?
2019. márc. 23. 11:17
 18/26 A kérdező kommentje:
Megindokoltam előtte, hogy miért gondolom úgy.
2019. márc. 23. 12:21
 19/26 anonim ***** válasza:
89%

Igazad van, újraolvastam amit írtál és félreértettelek. Még értelmezhetetlenebb az állításod, mint amire először gondoltam. Honfoglalás a keresztényekkel? Ennek semmi értelme. Olyan dologról beszélsz, ami nem fog megtörténni, de egyébként nem is történhet.

De, jó, nézzük mi volt 3000 évvel ezelőtt. Háborús helyzet volt, Saul és serege pedig katonák voltak. Az amelekiták rengeteg embert öltek meg közülük, folyamatosan harcoltak velük a zsidók, már a kivonulás óta. (Az, ha jól emlékszem több száz év Saul idejére.)

Kissé álszent dolognak tartom ezt felhánytorgatni, mert ha ma, nem pedig 3000 évvel ezelőtt, téged behívnak katonának és nem Istentől, hanem csupán a felettesedtől kapnál egy olyan parancsot, hogy támad meg az ellenséget, nem tennéd meg? Inkább fejbelövetnéd magad? Akkor mennyivel lennél különb, mint azok akik több ezer éve, nem emberek, hanem Isten parancsára cselekedtek?

Nem értem igazából mit kérsz számon a keresztényeken? Mire akarsz kilyukadni, azon kívül, hogy nyilván nem kedveled őket? Álszentnek tartod őket? Vagy elvakultnak? Vagy kegyetlennek?

Lehet van aki megtenné, van aki nem, de ez teljesen mellékes, mert nekik nem ez a feladatuk.

Ami az amelekitákkal történt az Isten ítélete volt. Ezért nem is tarthattak volna meg semmit a zsidók maguknak. Most nincs a fejemben az egész Biblia és nem ástam most hirtelen magam bele a témába, de ha jól emlékszem, az ítéletet azért kellet nekik végrehajtani, hogy lássák, ez fog történni velük is, ha elhagyják Istent. De, a keresztényektől ilyet soha nem fog kérni, mivel a Jézus előtti korszak lezárult és majd a Végítéletkor lesz az egész világ megítélve.

2019. márc. 23. 13:48
 20/26 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy amit írtam nem terelés, hanem egyszerűen olyan feltételeket szabtál meg a kérdésedben, hogy nem lehet rá egy sima igennel vagy nemmel válaszolni, mivel egyik sem lenne helyes.
2019. márc. 23. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!