A Bibliában Onán bűne az volt, hogy nem volt hajlandó gyereket nemzeni az új feleségének.
Más bűne NEM volt.
2019. márc. 19. 10:35
2/42 anonim válasza:
Ja, és a kettő nem szinoníma!
BŰN az, ami nagyobb jelentőségű, és CSAK szándékosan lehet elkövetni!
VÉTEK az, ami kisebb jelentőségű, és inkább véletlen, vagy tudatlanságból lehet elkövetni.
A vétekre egy ejnye-bejnye jár, és az, hogy mondj el egy imát.
2019. márc. 19. 10:41
3/42 anonim válasza:
Ez csak az egyház, mint a keresztény hit intézményesített formája által annak minősített tevékenység, aminek nyilvánvaló oka a hívek feletti megkérdőjelezhetetlen uralkodás megnyilvánulásának egyik formája.
2019. márc. 19. 10:47
4/42 anonim válasza:
Az ateistáknak nem az. Hurrá!
2019. márc. 19. 11:13
5/42 anonim válasza:
A Bibliában nincsenek bűnök, hiszen pont ez a lényege, hogy nem a különféle cselekedeteinkkel lehet kiérdemelni a Mennyek országot. Vagy tévedek? Ebből adódóan nem hiszem, hogy van olyan dolog amit tilos lenne, ha pedig mégis akkor máris ott vagyunk, hogy mégis csak a cselekedeteink határozzák meg azt, hogy a Menybe vagy a Pokolba kerülünk. Akkor viszont mi értelme volt Jézus kereszthalálának?
2019. márc. 19. 11:55
6/42 anonim válasza:
"nem hiszem, hogy van olyan dolog amit tilos lenne"
Ebből látszik, hogy nem olvastad.
Kb. 600 tilalom van benne.
2019. márc. 19. 12:30
7/42 anonim válasza:
Az Ószövetségben nem? Az már nem érvényes, mert ott az Újszövetség, lehet, hogy nincs igazam, csak akkor nem értem a dolgokat. Minek kellett a kereszthalál, ha végső soron még mindig egy halom szabálynak kell megfelelni.
2019. márc. 19. 12:37
8/42 anonim válasza:
"már nem érvényes"
EMBER!
Abban van a 10 parancsolat!
Tudod, hogy hívják azt, aki csak szemezget a Bibliából?
Cafeteria kereszténynek!
"csak akkor nem értem a dolgokat. Minek kellett a kereszthalál, ha végső soron még mindig egy halom szabálynak kell megfelelni."
Ja, részvétem.
Válassz egyértelműbb vallást, amelyiknek csak 1 szent könyve van.
2019. márc. 19. 12:48
9/42 anonim válasza:
Nem vagyok keresztény, csak válaszoltam a kérdésre a saját értelmezésem szerint.
2019. márc. 19. 12:56
10/42 anonim válasza:
"A Bibliában nincsenek bűnök, hiszen pont ez a lényege, hogy nem a különféle cselekedeteinkkel lehet kiérdemelni a Mennyek országot. Vagy tévedek?"
Tévedsz. Például a gyilkosság is bűn, elég súlyos. De számtalan más bűn is létezik még, csak igyekeztem egy igen kézenfekvőt és nyilvánvalót hozni példaként, amit egy ateista is esetleg bűnként értékelhet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!