Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A maszturbálás miért bűn és...

A maszturbálás miért bűn és vétek?

Figyelt kérdés

2019. márc. 19. 10:07
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
68%

Nem az.

A Bibliában Onán bűne az volt, hogy nem volt hajlandó gyereket nemzeni az új feleségének.

Más bűne NEM volt.

2019. márc. 19. 10:35
 2/42 anonim ***** válasza:
72%

Ja, és a kettő nem szinoníma!

BŰN az, ami nagyobb jelentőségű, és CSAK szándékosan lehet elkövetni!

VÉTEK az, ami kisebb jelentőségű, és inkább véletlen, vagy tudatlanságból lehet elkövetni.

A vétekre egy ejnye-bejnye jár, és az, hogy mondj el egy imát.

2019. márc. 19. 10:41
 3/42 anonim ***** válasza:
79%
Ez csak az egyház, mint a keresztény hit intézményesített formája által annak minősített tevékenység, aminek nyilvánvaló oka a hívek feletti megkérdőjelezhetetlen uralkodás megnyilvánulásának egyik formája.
2019. márc. 19. 10:47
 4/42 anonim ***** válasza:
69%
Az ateistáknak nem az. Hurrá!
2019. márc. 19. 11:13
 5/42 anonim ***** válasza:
55%
A Bibliában nincsenek bűnök, hiszen pont ez a lényege, hogy nem a különféle cselekedeteinkkel lehet kiérdemelni a Mennyek országot. Vagy tévedek? Ebből adódóan nem hiszem, hogy van olyan dolog amit tilos lenne, ha pedig mégis akkor máris ott vagyunk, hogy mégis csak a cselekedeteink határozzák meg azt, hogy a Menybe vagy a Pokolba kerülünk. Akkor viszont mi értelme volt Jézus kereszthalálának?
2019. márc. 19. 11:55
 6/42 anonim ***** válasza:
100%

"nem hiszem, hogy van olyan dolog amit tilos lenne"

Ebből látszik, hogy nem olvastad.

Kb. 600 tilalom van benne.

2019. márc. 19. 12:30
 7/42 anonim ***** válasza:
Az Ószövetségben nem? Az már nem érvényes, mert ott az Újszövetség, lehet, hogy nincs igazam, csak akkor nem értem a dolgokat. Minek kellett a kereszthalál, ha végső soron még mindig egy halom szabálynak kell megfelelni.
2019. márc. 19. 12:37
 8/42 anonim ***** válasza:
14%

"már nem érvényes"

EMBER!

Abban van a 10 parancsolat!

Tudod, hogy hívják azt, aki csak szemezget a Bibliából?

Cafeteria kereszténynek!

"csak akkor nem értem a dolgokat. Minek kellett a kereszthalál, ha végső soron még mindig egy halom szabálynak kell megfelelni."

Ja, részvétem.

Válassz egyértelműbb vallást, amelyiknek csak 1 szent könyve van.

2019. márc. 19. 12:48
 9/42 anonim ***** válasza:
Nem vagyok keresztény, csak válaszoltam a kérdésre a saját értelmezésem szerint.
2019. márc. 19. 12:56
 10/42 anonim ***** válasza:
100%

"A Bibliában nincsenek bűnök, hiszen pont ez a lényege, hogy nem a különféle cselekedeteinkkel lehet kiérdemelni a Mennyek országot. Vagy tévedek?"

Tévedsz. Például a gyilkosság is bűn, elég súlyos. De számtalan más bűn is létezik még, csak igyekeztem egy igen kézenfekvőt és nyilvánvalót hozni példaként, amit egy ateista is esetleg bűnként értékelhet.

2019. márc. 19. 16:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!