Mi szükségünk hitre, ha anélkül is lehet boldog életet élni?
Figyelt kérdés
2019. márc. 9. 21:55
21/26 anonim válasza:
"Nem hiszem, hogy bárki logikus mérlegelés alapján döntené el, hogy vallásos hite lesz-e vagy nem. "
Én logikusan mérlegeltem mindent, miután vizsgálódtam, és ennek eredményeként hiszek Istenben, mert ez az egyetlen logikus út
22/26 anonim válasza:
"Én inkább így látom: a hívek meg vannak győződve arról, amit a felekezetük tanít a Bibliára hivatkozva, és vakon hisznek abban."
Nem vagyok egyik felekezet tagja sem, mégis hiszek Istenben, Jézusban és a Bibliában
23/26 anonim válasza:
Az a gond, hogyha a bibliának nevezett könyvből idéznek egy visszás helyzetet, akkor azt a könyvben hívők rögtön kimagyarázzák, hogy nem úgy kell érteni, nem szó szerint stb. Nos, ez kapásból hiteltelenné teszi az egész nimbuszt. A teremtés könyvében Ádám Éva történetét el sem hiszik a hívők. No persze, mert ha az anyabaszó Káin, Ábel, Sét, és még kitudja mekkora pereputtyot nézzük, elég kínos a helyzet. Fejünket hát a homokba, és azt mondjuk, ez a rész nem igaz, ami meg jól jön nekünk, az meg igen. Pl. az újszövetséget a zsidók tagadják, mert az rájuk nézve negatív, csak az ószövetséget ismerik el, de azt is sajátságos módon. A muszlim vallás sem gonosz alapból, de azt is úgy, és olyanok magyarázzák, és teszik azzá ami, akik saját céljaikat akarják elérni vele. A vallás, hit miatt, már sok millióan haltak meg a történelem folyamán, és ennek ellenére mégis folyamatos utánpótlása van a táboroknak. Az ember főleg az egyszerűbb gondolkodással bírók, nehezen vagy sehogy nem tudják feldolgozni, hogy a tudatuk a testükkel megszűnik létezni, ezért, szükségük van valamire, ami a lélek túlélését csillantja fel előttük. Erre nagyon alkalmas a vallás, de általa a tudorai, vezetői nagy hatalomra, pénzre befolyásra tesznek szert, amivel az évezredek folyamán rendszeresen visszaélt(n)ek. Magyarán, nagyon nagy biznisz ez egyes embereknek.
24/26 anonim válasza:
Hite mindenkinek van. Ha azt mondod, hogy hit nélkül lehet élni, az is egy hit.
25/26 A kérdező kommentje:
Értelemszerűen a vallásos (azon belül is a fundamentalista) hitről szól ez a topic.
2019. márc. 12. 19:05
26/26 anonim válasza:
Engem csak az zavar, hogy úgy csináltok, kedves válaszolók, mintha csak a kereszténység létezne. Isten így, Jézus úgy... Én pl pogány vagyok, wicca, ami egy sokkal szabadabb hit,mint amit a ti Istenetek megkíván. A csoportod, vagy adott esetben te döntöd el, kiben, miben hiszel és miben nem. Számomra ez fontos, hogy ne csak tömény parasztvakítás legyen az egész, hanem józan ész is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!